A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

1464 Budapest, Pf. 1578
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu


MEGJELENT

a MAGYAR FÓRUM

XXX. évfolyamának 38.
száma.

MEGNYÍLT AZ ORSZÁGGYŰLÉS ŐSZI ÜLÉSSZAKA

Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke: „A Jobbikban az elnökség háta mögött születtek meg a stratégiai döntések. Nem tudtunk előre a Spinoza-házbeli akcióról. Aki azt mondja, hogy bárkivel összefogunk, csak kerüljünk hatalomra, a vonaizmust képviseli.”

SZÉGYENFAL – A jelentés megszavazói, tartózkodók, távolmaradók

Egész Európát védjük

Akik a kötelező kvótát szorgalmazzák, azok márciusban, a következő uniós csúcson is próbálkozni fognak, ezért újabb támadás előtt áll Magyarország - mondta Orbán Viktor a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában pénteken.

Az eredeti terv az volt, hogy a decemberi miniszteri csúcson alapvető döntéseket hoznak a bevándorláspolitikát illetően; ez tartalmazta volna azt is, hogy az Európai Unió területére érkezett, illetve beszállított migránsokat szétosztják akkor is, ha a tagállamok ezt nem akarják. Ez nem egy állandó mechanizmus lenne, de ha magas a bevándorlók száma, akkor életbe lépne ez a rendszer. Ezt kellett megakadályozni – fogalmazott Orbán Viktor a Kossuth Rádióban, kiemelve, hogy éppen ezért is kérte a kormány a nemzeti konzultációban való részvételt.
A miniszterelnök úgy fogalmazott: újabb támadás előtt állunk, hiszen akik kötelező kvótát akarnak, azok márciusban, a következő csúcson is próbálkozni fognak.

Akik a multikultit képviselik, folyamatosan gyengülnek a nemzeti választásokon – húzta alá Orbán Viktor.
Arról is beszélt, hogy Franciaországban elsöpörték a politikai elitet, hogy mit választottak pontosan helyette, még senki nem tudja, hiszen az új elnök most mutatja be a terveit. Ausztriában nyilvánvaló a helyzet: a világ tudomásul vette, hogy ez az új élet rendje.Németországban pedig a bevándorlás kérdése megváltoztatta a politikai viszonyokat – fűzte hozzá.

Orbán Viktor kiemelte, hogy Magyarország a déli határainál egész Európát védi: ebben az V4-ek és az osztrákok segítettek – más nem. Az anyagi teherből sem vállalt részt senki sem, miközben több ezer új rendőrt és határőrt kellett szolgálatba állítani és fizikai határvédelmet kellett kialakítani.

Ezt mind a magyar állampolgárok adójából és költségvetésből tettük – fogalmazott a miniszterelnök.
Magunkra hagytak bennünket tehát. Ők azért ülnek nyugalomban a kontinens belsejében, mert mi védjük őket – húzta alá Orbán Viktor, kiemelve, hogy ez az álláspont nem csak Magyarországé, hanem a V4-es országoké is.