A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

1464 Budapest, Pf. 1578
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu


MEGJELENT

a MAGYAR FÓRUM

XXX. évfolyamának 25.
száma.

Orbán Viktor: Jövőre ennek a bizottságnak mennie kell!

A nemzeti összefogás tiszta eszméje: Csurka István 30 évvel ezelőtt elhangzott beszéde az erdélyi falurombolás elleni tüntetésen

Mónus József: a Hódítók Kupáját ezúttal egy Kr.e. 3. századiszkíta íj másolatával nyertem el, amit én készítettem

Szanyit megválasztották az MSZP alelnökének, majd lapunknak azt nyilatkozta, hogy az MSZP ma már nem vonzó
Találjunk egymásra, legyen előfizetőnk!

Heti Magyar Fórum előfizetési díja:
3211 Ft / negyedév.

Havi Magyar Fórum előfizetési díja:
1470 Ft / negyedév.


Tel.: +36-1-781-3236

Levélcím: 1464 Budapest, Pf. 1578.

Kiadó:
Bp. IX., Ráday u. 32., I. em. 3.
​Mondanivaló

Kovács Attila

Madarat tolláról, embert barátjáról lehet megismerni – tartja a régi magyar szólásmondás. Ennek igazságtartalmát aligha lehet vitatni, sőt akár ki is egészíthetjük ezt azzal, hogy egy eszmerendszert, valamint az azt képviselő pártot meg a mondanivalója alapján lehet véleményezni. Hiszen mindaz, amit terjesztenek, amiért síkra szállnak, végső soron minősíti, be is kategorizálja az adott pártot. Kiváltképp igaz ez a liberalizmusra, és annak magyarországi képviselőire – mondanivalójuk tökéletesen megmutatja, kik ők.
Az érdemileg mérhető támogatással nem rendelkező, kizárólag a négy évvel ezelőtti közös lista kegyelemkenyere révén parlamenti képviselettel rendelkező Magyar Liberális Párt népszavazási kezdeményezést indított. Ki nem találnák, mi a téma, amiért ezt a felhajtást keltették: a cannabis legalizálása. Most, amikor különleges időket élünk, a történelem egyik legnagyobb népvándorlásának elején járunk, drámai mértékben fogy a népességünk, sorsdöntő évek következnek a kontinens egésze szempontjából is, akkor a liberálisok a cannabis legalizálását tartják a legfontosabbnak, annyira fontosnak, hogy még népszavazást is kezdeményeznek az ügy érdekében.
A cannabis a marihuána, illetve a hasis alapanyaga, vagyis egy drogfajta. Bármilyen drogfajta legalizálását zászlóra tűzni egyet jelent azzal, hogy valaki az egyéneket, illetve a kisebb közösségeket szétzúzni képes kábítószereket akar rázúdítani a társadalomra. Sok évvel ezelőtti a történet, amikor munkatársam, egy nálam valamivel idősebb hölgy egyszer a felhozta a drogokhoz fűződő kapcsolatát. Fűvel kezdte – azzal, amit most a liberálisok legalizálni akarnának –, majd amikor annak hatása már nem váltotta ki a kívánt hatást, egyre erősebb szerekhez nyúlt. Állítása szerint, ha valaki igazán „belelendül”, akkor ott aligha van megállás: előbb vagy utóbb keményebb szerekre lesz szüksége. Munkatársam annyira keményen függő lett már, hogy nem sokkal az aranylövés (az utolsó adag beadása, amely végül a drogfogyasztó halálát okozza – K. A.) előtt mentette meg a családja és az elvonó. Sikerült leszoknia, és amikor mi találkoztunk, már több mint tíz éve „tiszta” volt, a munkaerőpiacra is visszatalált, igaz, gyermeke, férje nem volt. A legdöbbenetesebb a következő mondata volt: „Tudod, az a legszörnyűbb, hogy bár már 12 éve nem nyúltam a szerhez, de mégis minden reggel az az első gondolatom, hogy istenem, milyen jó volna egy adag…” Fontos megismételni, a fentebbi történet gazdája is marihuánával kezdte és mégis ide jutott.
A Magyar Liberális Párt népszavazási kezdeményezése ismét megerősíti, hogy a liberalizmus az életellenes dolgok pártján áll. Az egyéni szabadságjogok kiterjesztésének lózungja alatt a társadalom szétzúzására alkalmas eszközök, szerek tudatos népszerűsítését végzik. S miután mondanivalójuk vagy pláne érdemi megoldási javaslataik a valós problémákra nincsenek, így marad a drogok népszerűsítése.
Számunkra pedig marad a felismerés: a liberalizmus ugyanaz ma is, mint az elmúlt szűk három évtizedben volt. Félelmetes ellensége társadalmunknak, amely azonban mára szerencsére totális politikai karanténba került, és reméljük ott is marad örökre.