A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

1464 Budapest, Pf. 1578
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu


MEGJELENT

a MAGYAR FÓRUM

XXX. évfolyamának 38.
száma.

MEGNYÍLT AZ ORSZÁGGYŰLÉS ŐSZI ÜLÉSSZAKA

Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke: „A Jobbikban az elnökség háta mögött születtek meg a stratégiai döntések. Nem tudtunk előre a Spinoza-házbeli akcióról. Aki azt mondja, hogy bárkivel összefogunk, csak kerüljünk hatalomra, a vonaizmust képviseli.”

SZÉGYENFAL – A jelentés megszavazói, tartózkodók, távolmaradók

​Mondanivaló

Kovács Attila

Madarat tolláról, embert barátjáról lehet megismerni – tartja a régi magyar szólásmondás. Ennek igazságtartalmát aligha lehet vitatni, sőt akár ki is egészíthetjük ezt azzal, hogy egy eszmerendszert, valamint az azt képviselő pártot meg a mondanivalója alapján lehet véleményezni. Hiszen mindaz, amit terjesztenek, amiért síkra szállnak, végső soron minősíti, be is kategorizálja az adott pártot. Kiváltképp igaz ez a liberalizmusra, és annak magyarországi képviselőire – mondanivalójuk tökéletesen megmutatja, kik ők.
Az érdemileg mérhető támogatással nem rendelkező, kizárólag a négy évvel ezelőtti közös lista kegyelemkenyere révén parlamenti képviselettel rendelkező Magyar Liberális Párt népszavazási kezdeményezést indított. Ki nem találnák, mi a téma, amiért ezt a felhajtást keltették: a cannabis legalizálása. Most, amikor különleges időket élünk, a történelem egyik legnagyobb népvándorlásának elején járunk, drámai mértékben fogy a népességünk, sorsdöntő évek következnek a kontinens egésze szempontjából is, akkor a liberálisok a cannabis legalizálását tartják a legfontosabbnak, annyira fontosnak, hogy még népszavazást is kezdeményeznek az ügy érdekében.
A cannabis a marihuána, illetve a hasis alapanyaga, vagyis egy drogfajta. Bármilyen drogfajta legalizálását zászlóra tűzni egyet jelent azzal, hogy valaki az egyéneket, illetve a kisebb közösségeket szétzúzni képes kábítószereket akar rázúdítani a társadalomra. Sok évvel ezelőtti a történet, amikor munkatársam, egy nálam valamivel idősebb hölgy egyszer a felhozta a drogokhoz fűződő kapcsolatát. Fűvel kezdte – azzal, amit most a liberálisok legalizálni akarnának –, majd amikor annak hatása már nem váltotta ki a kívánt hatást, egyre erősebb szerekhez nyúlt. Állítása szerint, ha valaki igazán „belelendül”, akkor ott aligha van megállás: előbb vagy utóbb keményebb szerekre lesz szüksége. Munkatársam annyira keményen függő lett már, hogy nem sokkal az aranylövés (az utolsó adag beadása, amely végül a drogfogyasztó halálát okozza – K. A.) előtt mentette meg a családja és az elvonó. Sikerült leszoknia, és amikor mi találkoztunk, már több mint tíz éve „tiszta” volt, a munkaerőpiacra is visszatalált, igaz, gyermeke, férje nem volt. A legdöbbenetesebb a következő mondata volt: „Tudod, az a legszörnyűbb, hogy bár már 12 éve nem nyúltam a szerhez, de mégis minden reggel az az első gondolatom, hogy istenem, milyen jó volna egy adag…” Fontos megismételni, a fentebbi történet gazdája is marihuánával kezdte és mégis ide jutott.
A Magyar Liberális Párt népszavazási kezdeményezése ismét megerősíti, hogy a liberalizmus az életellenes dolgok pártján áll. Az egyéni szabadságjogok kiterjesztésének lózungja alatt a társadalom szétzúzására alkalmas eszközök, szerek tudatos népszerűsítését végzik. S miután mondanivalójuk vagy pláne érdemi megoldási javaslataik a valós problémákra nincsenek, így marad a drogok népszerűsítése.
Számunkra pedig marad a felismerés: a liberalizmus ugyanaz ma is, mint az elmúlt szűk három évtizedben volt. Félelmetes ellensége társadalmunknak, amely azonban mára szerencsére totális politikai karanténba került, és reméljük ott is marad örökre.