A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

1464 Budapest, Pf. 1578
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu


MEGJELENT

a MAGYAR FÓRUM

XXX. évfolyamának 25.
száma.

Orbán Viktor: Jövőre ennek a bizottságnak mennie kell!

A nemzeti összefogás tiszta eszméje: Csurka István 30 évvel ezelőtt elhangzott beszéde az erdélyi falurombolás elleni tüntetésen

Mónus József: a Hódítók Kupáját ezúttal egy Kr.e. 3. századiszkíta íj másolatával nyertem el, amit én készítettem

Szanyit megválasztották az MSZP alelnökének, majd lapunknak azt nyilatkozta, hogy az MSZP ma már nem vonzó
Találjunk egymásra, legyen előfizetőnk!

Heti Magyar Fórum előfizetési díja:
3211 Ft / negyedév.

Havi Magyar Fórum előfizetési díja:
1470 Ft / negyedév.


Tel.: +36-1-781-3236

Levélcím: 1464 Budapest, Pf. 1578.

Kiadó:
Bp. IX., Ráday u. 32., I. em. 3.
A biznisz bizonyítéka

Most Strasbourg a Helsinki Bizottságnak tételesen, perköltség címén megítélt közel 3 millió forintot és migránsonként ugyanennyit kártérítés jogcímén.

A Helsinki Bizottság feljelentette Magyarországot. A Helsinki Bizottság Soros által is támogatott szervezet. Érdekes fejlemény vagy inkább leleplező, hogy a Helsinki Bizottság kereste meg a migránsokat és nem fordítva, ahogy általában a jogi eljárásokban megszokott. Ez önmagában elég ok a gyanúra.
Lehet, hogy a Helsinki Bizottság próbapernek szánva az eljárást, elsőnek felhasznált cinikus módon két migránst arra, hogy Magyarországot megtámadhassa az európai fórumon?
A legteljesebb mértékben. Miután a strasbourgi bíróság nem okozott csalódást, meghozta a kért ítéletet, természetesen Magyarország ellen, gyors fejszámolásba kezdtek Sorosék és arra jutottak, hogy ez gazdagon megtérülő üzlet, mondhatni aranybánya. Ebbe érdemes beleállni. Most Strasbourg a Helsinki Bizottságnak tételesen, perköltség címén megítélt közel 3 millió forintot és migránsonként ugyanennyit kártérítés jogcímén.
Sorosék szerintünk pillanatnyilag egy migránson kerestek kb. bruttó másfél millió forintot. Plusz arra jöttek rá, ha ez így folytatódik, akkor érdemes összeszedni a mintegy 10 ezerre tehető gazdasági migráns bevándorlási kérelmét, melyet Magyarország önvédelemből elutasított és az idegenrendészeti eljárások keretében azt az 5 ezer körüli esetet is, mely során őrizetbe vételre vagy idegenrendészeti eljárásra került sor. Rafinált a módszerük, azt állítják, hogy a röszkei elszállásolás valójában fogva tartás. Bár Magyarországon fedél került a migránsok feje fölé, a Helsinki Bizottság szerint viszont anélkül lettek megfosztva a migránsok a szabadságuktól, hogy arról formális döntés született volna, illetve biztosították volna a jogorvoslat elégséges lehetőségét. Abszurd módon érvel az ítélet jogszerűsége mellett a Soros-közeli Helsinki Bizottság mikor azt állítja, hogy a magyar eljárás megsértette az Európai Emberi Jogok Egyezménye 5. cikkelyének első és negyedik paragrafusát, amelyek a szabadságról és a biztonsághoz való jogról rendelkeznek.
Mennyi pénzről is lehet szó? Miután Soroséknak megéri, érdemes nekünk is utánaszámolnunk, akkor is ha tudjuk, a spekuláns aprópénzért sem szégyell lehajolni. Óvatos becslés szerint Magyarországnak közel 50 milliárd forintot kellene kifizetnie a Soros György által támogatott Helsinki Bizottságnak, illetve a vele egy húron pendülő ún. jogvédő szervezetek számára.