A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

1464 Budapest, Pf. 1578
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu


MEGJELENT

a MAGYAR FÓRUM

XXX. évfolyamának 38.
száma.

MEGNYÍLT AZ ORSZÁGGYŰLÉS ŐSZI ÜLÉSSZAKA

Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke: „A Jobbikban az elnökség háta mögött születtek meg a stratégiai döntések. Nem tudtunk előre a Spinoza-házbeli akcióról. Aki azt mondja, hogy bárkivel összefogunk, csak kerüljünk hatalomra, a vonaizmust képviseli.”

SZÉGYENFAL – A jelentés megszavazói, tartózkodók, távolmaradók

A balliberális helyzetfelismerés és cselekvőképesség

Czyla

Az MSZP mint az ellenzék vezető ereje 2015-ös évnyitója alkalmából bejelentette, hogy se bevándorlás, se terrorizmus nincs, nem is volt. Aki nem neki hisz, hanem a saját szemének és mégis közvetlen összefüggésbe hozná a bevándorlókat a terrorizmussal, az nagyon nagy hibát követ el. Molnár Zsolt, az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottságának szocialista elnöke szerint a bevándorlás korlátozása felesleges, mert a terrorizmus 20. és 21. századi történelméből kiderül, hogy Nagy-Britannia, Spanyolország, Németország, Franciaország és Olaszország honpolgárai maguk a terroristák, nem a migránsok. Példaként az ETA, az IRA, a Vörös Brigádok jutottak hirtelen Molnár eszébe, a Franciaországban rendezett vérengzést pedig elintézte annyival, hogy Párizsban született, franciául beszélő, helyben szocializálódott, ott dolgozó, uniós útlevéllel rendelkező francia állampolgárok követték el a támadásokat. Az nem tűnt föl a boldogtalannak, hogy éppen ez a probléma, tehát hogy egy fanatikus iszlamista migráns európai szokás és jogrendszerbe való szocializálásának elmélete maga a fából vaskarika. Párizs példája pont ezt bizonyítja. Az ellenzéki politikus szerint ilyen helyzetben a bevándorlás korlátozása nagyon nagy hiba.
A politikus 2015-ben úgy vélte tulajdonképpen semmit sem kell cselekedni, hanem jó szoci szokás szerint sokat kell majd beszélni arról, hogy Magyarország hosszú távon milyen bevándorlási politikát gyakoroljon, de hiba lenne azonnal bármit is lépni, hiszen Magyarországon nincs közvetlen terrorfenyegetettség, nem vagyunk célpontjai még egy tudatos, jól kigondolt akciónak sem. Üljünk mi is nyelvünkkel a szánkban, ők is ezt teszik. De azt nagyon látványosan. Tettek helyett például besétálnak a tv-stúdiókba, és elméleti síkon próbálkoznak a semmittevésük helyett fecsegéssel agyonütni az időt és vele a problémát is. Ezért tapasztalhatjuk, hogy bármely, magát baloldalinak tételező politikus, korábbi mondatait cáfolva, képes a Molnáréhoz hasonló fejtegetésbe bocsátkozni, bátran annak az ellenkezőjét állítani, amiről fél műsoridőben beszélt: Hogy persze mindabból, amit eddig elmondott nem következik az, hogy egy, a párizsi akcióhoz hasonló ne fordulhatna elő bárhol a világon. Hiszen a terrorizmus legfőbb veszélye, hogy irracionális, és olyan áldozatai is lehetnek, akik nem közvetlen célpontjai a támadásnak. Kis húzd meg után jött menetrendszerűen a szoci ereszd meg: megbélyegezni vallásokat, társadalmakat, kultúrákat néhány szélsőséges miatt, összemosni fogalmakat pedig nem szabad. És hát egyetértenének ők abban, hogy a schengeni határokon nemcsak Magyarország, hanem az egész Európai Unió határait felügyelni felelősség, és nagyon kell figyelni arra, hogy kik jutnak be, milyen státusszal, milyen menekültügyi, idegenrendészeti eljárást folytatnak ügyükben, vagy ideiglenesen hogyan kerül valaki egy magyarországi táborba. Bizony ám.
Lesznek is javaslataik majd a szocialistáknak, csak még alszanak rá kicsikét, csak győzzük kivárni, ugyanis ők várnak még a véleményük kristálytiszta megfogalmazásával, annyit azonban már most tudnak, ezt a szocik nevében el is mondja, hogy az azután már tényleg nem bevándorlási, különösen nem gazdasági bevándorlási kérdés, hogy tízezrével rohamozzák határainkat az illegálisan rajtunk átgázolni szándékozók, és be is látja, hogy nagyon-nagyon nehéz helyzetben vannak a rendészeti és titkosszolgálati szervek, hiszen megelőző módon kellene kiszűrni azokat, akikre a jelenlegi jogrendszerben nem könnyű lecsapni. Csak a tisztánlátás érdekében jelezzük finoman, hogy őuraságát a szocialisták a nemzetbiztonsági bizottság elnöki székébe delegálták. És azért, hogy pontosan lássuk, a költővel szólva, hogy ki ő, és merre van hazája, Molnár Zsolt megcélozván szarva közt a tőgyét eldarálja 2015 januárjának hideg hajnalán, hogy amennyiben mi nem fogadjuk az illegálisan, a Soros-embercsempészek által Európa határaira szállított és civil szervezeteik által bujtogatott, kötelező segélyezésben részesítendő iszlamista hordákat, akkor majd felvetődik Berlinben, Brüsszelben, Londonban, hogy a náluk dolgozó magyarokra is úgy tekintsenek, mint akik biztonsági kockázatot képviselnek. Azonkívül az ok nélküli terroristagyanú mint olyan pedig ütközik a jogállamisággal – a szoci szerint. Tehát várjuk meg míg gyilkol? Kerüljön börtönbe? S akkor jönnek Soros jogvédői és feljelentik Magyarországot, mert nem elég komfortos a börtön a terrorista számára. Brüsszelben megnyerik a pert, a terrorista és a civil jogvédők is kaszálnak.

További részéletek, cikkek a témában a legújabb Magyar Fórumban!