A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

1464 Budapest, Pf. 1578
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu


MEGJELENT

a MAGYAR FÓRUM

XXX. évfolyamának 38.
száma.

MEGNYÍLT AZ ORSZÁGGYŰLÉS ŐSZI ÜLÉSSZAKA

Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke: „A Jobbikban az elnökség háta mögött születtek meg a stratégiai döntések. Nem tudtunk előre a Spinoza-házbeli akcióról. Aki azt mondja, hogy bárkivel összefogunk, csak kerüljünk hatalomra, a vonaizmust képviseli.”

SZÉGYENFAL – A jelentés megszavazói, tartózkodók, távolmaradók

Pityókás Ágikához beköszöntött az ősz

Czyla

K. Ágnes, a szocialisták budapesti elnökénél kissé beborult és 2015 őszén ismét kiabálni kezdett „Legyen világos, Magyarország minden polgára számára, hogy a migrációval kapcsolatban nincs érdemi problémája Magyarországnak. Ez a probléma, ez egy álprobléma. Ez nem létezik. Ez a Fidesz által generált hiszti és műbalhé.”
Horváth Csaba fővárosi MSZP-s befészbukolt, ott aztán kikelt magából. Vasfüggöny van. Majd egy váratlan fordulattal a nyitottságról az jutott eszébe, hogy úgy a bevándorlás, mint a migráció egy álprobléma, amit a Fidesz kreált, az igazi gondot ugyanis a magyarok kivándorlása jelenti.
Gyurcsány sem akart kimaradni, bár igazából a saját korrupciós ügye bizgette, ezért bejelentette, az ő szíve már az Európai Egyesült Államokért dobog. Aztán csak rákapott ismét a migrációs témára is, mint gyöngytyúk a takonyra: „Ne engedjék magukat megtéveszteni. Nincs Magyarországon bevándorlásprobléma. Ez a történet csak arra jó a kormánynak, hogy elterelje a figyelmet a valós gondokról, a korrupciós botrányokról, a Quaestor-ügyről, kitiltási botrányról, és még hosszan sorolhatnánk…” Az Altus-ügy nyomasztotta, nem volt képes kontrollálni magát, föderatív közös államba szervezett Európai Unió híveként jelölte meg a pártját és aláírásgyűjtést helyezett kilátásba a kvóta mellett, mert a kvótarendszer jó, a kvótarendszer szép, és évente pár ezer ember szabályozott, szervezett, jól tervezhető befogadását kibírja Magyarország. Majd ő bebizonyítja, hogy a miniszterelnök politikai döntésével szemben a DK aláírásgyűjtése azt tudja megmutatni, hogy van egy másik Magyarország is. Miért kell félni évi 2-3 ezer embertől más kultúrából? Majd Gyurcsány, ha hatalomra kerül, megmutatja, mi a szolidaritás.
Megnevezte brüsszeli partnereit, többek között Pierre Moscovici gazdasági ügyekért felelős biztost, Elzbieta Bienkowska belső piaci biztost, Miguel Arias Canetét, az energiapolitikáért felelős uniós biztost, Maros Sefcovicsot, az Európai Bizottság energiaunóért felelős alelnökét és Dominique Ristori energiaügyi főigazgatót.
 
 
2015 novemberének végére megérkeztek a liberálisok
 

A migráció kezelése, a terrorizmus elleni fellépés, a liberális értékek, valamint Orbán Viktor bírálata volt a legfőbb témájuk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) budapesti kongresszusának pénteki hivatalos megnyitóján.
Az Európába érkező menekülteket nyitott szívvel kell üdvözölni, mondta, és megtudtuk, hogy a közelmúltban elhunyt Göncz Árpád víziója is ez volt. Viszont Orbán Viktor az illiberális állam kialakításán dolgozik, ezért jó, hogy a bolsik és a libsik által támogatott Kész Zoltán győzni tudott, és ezzel eltűnt a kormányon lévő pártok kétharmados többsége.
Xavier Bettel, az EU soros elnöki tisztét betöltő Luxemburg miniszterelnöke azt emelte ki, hogy nagy hiba a menekültügy és a terrorizmus összemosása. Nyitott társadalmat, szolidaritást kell mutatnunk, mert különben Európa legfőbb értékei, a szabadság és a szolidaritás kerülnek veszélybe.
És persze felszólalt a rádiós fogú (egy szál fog, öt perc szünet) ám szép arcú Guy Verhofstadt, az ALDE EP-képviselőcsoportjának elnöke: azért jöttem Budapestre, hogy nemet mondjak Orbán Viktor illiberális államára. Orbán teljesen populista lett, a többség diktatúráját alakította ki Magyarországon, ami minden létező liberális és emberi érték ellen van. Az Európai Néppártban nem képesek észrevenni az Orbán-veszélyt. Hogy lesz így közös külpolitika, biztonságpolitika, pénzügypolitika, ha önálló véleményük van az EU tagállamainak. Nem csoda, ha ide jutottunk.
 
És végére megérkezett George Soros. Aki szerint iszlámellenesek vagyunk és miattunk nő a terrorizmus kockázata.
Publicisztikát írt a The Guardian című brit napilapba Soros György, a nemzetközi spekuláns. Dolgozatát azzal indítja Soros, hogy „a terroristák és a demagógok akarnak megfélemlíteni minket, de ezt nem hagyhatjuk!”„2016-ban meg kell erősítenünk elkötelezettségünket a nyílt társadalom mellett és elveink mellett, és ellen kell állnunk az olyan szirén énekeknek, mint amilyeneket például Donald Trump énekel a fülünkbe.”
 
Következő számunkban a 2016-os évvel folytatjuk.