A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

1464 Budapest, Pf. 1578
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu


MEGJELENT

a MAGYAR FÓRUM

XXX. évfolyamának 38.
száma.

MEGNYÍLT AZ ORSZÁGGYŰLÉS ŐSZI ÜLÉSSZAKA

Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke: „A Jobbikban az elnökség háta mögött születtek meg a stratégiai döntések. Nem tudtunk előre a Spinoza-házbeli akcióról. Aki azt mondja, hogy bárkivel összefogunk, csak kerüljünk hatalomra, a vonaizmust képviseli.”

SZÉGYENFAL – A jelentés megszavazói, tartózkodók, távolmaradók

​Egy látogatás visszhangjai

Zsille Gábor: A Visztulától a Dunáig

Orbán Viktorról egy lengyel hírportál úgy véli: a magyar miniszterelnök „nagyon tapasztalt politikus, szinte már öreg róka; magabiztos, laza.” Az is kiemelendő, hogy Ausztria esetleges V4-csatlakozását illetően Orbán leszögezte: először mélyebben kell tanulmányozni az osztrák politikai változásokat. A lengyelek ezt más szavakkal úgy értelmezik: Budapest nem adja magát ingyen. Ha Bécs térségünk társszereplője akar lenni, tegye ezt komolyan, kölcsönösségi alapon, ne kezeljen bennünket eszközszerűen. A hírportál cikke a következő szavakkal zárul: „Jó lenne, ha az új lengyel és magyar kormányfők első külföldi útja rendszeresen Budapestre, illetve Varsóba vezetne, hiszen a két nemzet közötti rokonszenvnek jelentősége van a német és az orosz világ közötti térségben.” 
Milyen visszhangja volt még a világban a lengyel-magyar kormányfői találkozónak? Olvassa el a január 11-én megjelent Magyar Fórumban!