A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

1464 Budapest, Pf. 1578
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu


MEGJELENT

a MAGYAR FÓRUM

XXX. évfolyamának 3.
száma.

HAJRÁ MAGYAROK!

Migránsok? Oké!

Fel akartak akasztani

Gasparri: Orbánnak ezerszer igaza van

Indul a toborzás!

V18: túltenyésztett liberálisok


Találjunk egymásra, legyen előfizetőnk!

Heti Magyar Fórum előfizetési díja:
3211 Ft / negyedév.

Havi Magyar Fórum előfizetési díja:
1470 Ft / negyedév.


Tel.: +36-1-781-3236

Levélcím: 1464 Budapest, Pf. 1578.

Kiadó:
Bp. IX., Ráday u. 32., I. em. 3.
Erődítménnyé alakítják a német városokat

Németországban megszaporodtak a külföldi állampolgárok által elkövetett erőszakos bűncselekmények. A Welt német lap azt írja, a terrorveszély miatt gyakorlatilag erődítménnyé kell formálni a német városokat.

Berlinben, Barcelonában, Londonban, Párizsban és más európai nagyvárosokban ártatlan nők, férfiak és gyermekek válnak erőszakos bűncselekmények áldozatává, pedig semmit nem tettek, mindössze el akartak menni egy karácsonyi vásárra vagy egy bevásárlóközpontba – áll a Welt német lap beszámolójában. Az újság szó szerint említi, hogy a német városok egyre inkább erődítménynek néznek ki a terrorellenes intézkedések miatt.
Egyre inkább az a benyomásunk támad, hogy a belvárosok erődítménnyé formálódnak – írja a német lap, majd kifejti, hogy a terrorellenes intézkedések szükségessége miatt a hatóságok egyre több fém- és betonakadályt helyeznek el a német nagyvárosokban, hogy ezzel megakadályozzák a gépjárművel elkövetett gázolásos terrortámadásokat. Az újságíró szerint, ezen a látványon az sem segít sokat, hogy a karácsonyi vásárok védelmére kihelyezetett méteres betontömböket ajándéknak becsomagolták színes papírokba. Hiszen ezek a betontömbök nem ajándékok, a németek kényszerűségből együtt kell éljenek a látványával, mely a terrorfenyegetés jelenlétére emlékezteti őket.
A német lap kifejti, hogy a becsomagolgatott betontömbök kihelyezése csak átmeneti megoldás, ami állandó terhet ró a rendőrségre, és akadályozza a közlekedést. Eközben folyamatban van egy hosszú távú koncepció kidolgozása, ami alapján a német városok méginkább erődítménynek fognak kinézni; a kölni dóm körül már ez a koncepció körvonalazódik, ahogy a rendőrség jól védhető, de a közlekedést kevésbé zavaró helyekre helyezi ki a betontömböket. Emellett zárható kerítéseket, kordonokat építenek, hogy nagyobb tömegrendezvények esetén könnyen ellenőrizhetővé tehessék a környéket.
A Welt információi szerint Düsseldorfban szintén készül egy hasonló koncepció, emellett Duisburgnak már van egy kezdetleges zárt rendszere. A tömegrendezvények állandó biztosítása során ugyanis egyértelművé vált, hogy a fém- és betontömbök rendszeres áthelyezése nem csak logisztikailag megterhelő a hatóságok számára, de kifejezetten drága is. Szerintük a legésszerűbb megoldás, hogy állandó jelleggel ott maradnak az ellenőrzési pontok. Így a tömeges bevándorlás miatt pár éven belül gyakorlatilag egy hatalmas fém-beton gettóban fognak élni a németek, ahol a városon belüli kerítések, kordonok, betonfalak közt igazoltatásra használható állandó beléptetési pontok működnek.