A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

1464 Budapest, Pf. 1578
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu


MEGJELENT

a MAGYAR FÓRUM

XXX. évfolyamának 33.
száma.

BIZTONSÁGOS ORSZÁG - Szent István király 1018–2018

Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár: „A biztonságos környezethez szeretnénk hozzájárulni a kétgyermekesek adókedvezményének ismételt emelésével. Sokkal többet szánunk otthonteremtésre. ”

Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár:„A legfontosabb, hogy minden gyermek sportoljon. Ez alapfeladat, amihez megfelelő létesítményeket kell biztosítani, és az utánpótlásnak is komoly bázist jelent.”

Rajcsók Attila szobrászművész: „Nem az a lényeg, hogy állandóan dicsérjenek, hogy középpontban álljak, hanem hogy a szobraimmal tegyem le névjegyem az utókor számára. Örülök, ha műveim elgondolkodtatják a befogadót.”
Találjunk egymásra, legyen előfizetőnk!

Heti Magyar Fórum előfizetési díja:
3211 Ft / negyedév.

Havi Magyar Fórum előfizetési díja:
1470 Ft / negyedév.


Tel.: +36-1-781-3236

Levélcím: 1464 Budapest, Pf. 1578.

Kiadó:
Bp. IX., Ráday u. 32., I. em. 3.
Drakula visszatért

Märle Tamás

Gondoltuk, amikor a román miniszterelnök úgy nyilatkozott: aki kiteszi valahova a székely zászlót, az lógni fog! Ezen kijelentésével a „nagy elődökre” emlékeztetett bennünket Mihai Tudose, elsősorban karós Vladra. A Bram Stoker által Drakulává formált Vlad Tepes ugyanis köpönyegforgatása mellett brutálisnál brutálisabb módszerekkel történt kivégzéseiről vált hírhedtté. Élve karóba húzatás, testcsonkítás, nyúzatás és lefejezés: több tízezer ember efféle halálában lelte örömét a román fejedelem.
Aztán eszünkbe jutott a Románia-szerte számos szoborral bíró „nemzeti hős”, Avram Iancu is, aki 1848-ban több mint tízezer fegyvertelen magyart mészárolt le szabadcsapataival, Dél-Erdélyben falvak sokasága néptelenedett és magyartalanodott el tevékenysége következtében. Az erdélyi falvakat leromboló Ceausescut ugyancsak nem hagyhatjuk ki a sorból.
És akkor itt következik Mihai Tudose, aki meghallván, hogy a három erdélyi magyar párt közösen lépett fel az autonómia mellett, kijelentette, hogy elzárkózik minden vitától, tárgyalástól, majd halálosan megfenyegette a magyarságot. Időről időre kritika éri a hazai kormányt a megromlott magyar–román kapcsolatokért ellenzéki oldalról, de lehet ezekkel egyáltalán jó kapcsolatot ápolni?
A magyarságon kívül most senki sem tiltakozik. A magyar miniszterelnök mindjárt idegengyűlölő, rasszista, antiszemita, amint azt mondja, hogy nem szeretnénk bevándorlókat, de helyben segítünk azokon, akik tényleg rászorulnak. A román miniszterelnök ugyanakkor nyugodtan adhat vérgőzös nyilatkozatot. Senki sem kiált jogállamért, senki sem rikácsol elnyomásról, idegengyűlöletről, kirekesztésről esetleg halálos fenyegetésről. Mihai Tudose pedig hiába mond le, nem példátlan magyargyűlölete miatt buktatták meg párttársai, effajta támadásoknak továbbra is ki lesznek téve honfitársaink.
Egy módon azonban mégis felléphetünk ez ellen és hallathatjuk a hangunkat: írjuk alá minél többen a Minority SafePack nevű kezdeményezést, hogy biztosítva legyenek minden európai őshonos kisebbség tagjainak jogai. Minél többen írjuk alá, annál nagyobb erőt tudunk felmutatni Bukarest felé. Immár két hónapja hirdetjük újságunkban és honlapunkon a petíciót, néhány napja pedig már utcai standoknál is aláírhatjuk a kezdeményezést. Tegyük meg a tőlünk telhetőt! Ne hagyjuk magára az erdélyi magyarságot!