A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

Levelezési cím: 1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu
Soros szatócsboltja, vagy nemzetek Európája

Nem mindegyKülönös másság

Széplaky Bálint

Van egy szűk szavazóréteg, mely azért akar az LMP-re voksolni, mert ők még nem voltak hatalmon, ők „tényleg mások”, mint a többiek, és nem is állnak össze senkivel. Az elmúlt napok eseményei azonban erősen megingathatták ezt a szavazóbázist: Szél Bernadett afgán(!) szakértője megbukott a nemzetbiztonsági átvilágításon, Hadházy Ákos pedig a Simicska családdal és a Jobbikkal kezdett nyilvános szövetségkötésbe.

Egy afgán
Szél Bernadett nem akármilyen külsős szakértő munkatársat jelölt a nemzetbiztonsági bizottságba, ugyanis az illető átvilágítása során problémák kerültek elő. Janan Mirwais nem akárki: Kabulban született, illetve az egyik leginkább bevándorláspárti Soros-szervezet, a Migráns Szolidaritás alkalmazottja volt. Az Alkotmányvédelmi Hivatal (AH) megállapította, hogy a fiatalember nemzetbiztonsági kockázatot jelent, az alkalmazását ezért elutasította. Szél Bernadett a döntés ellen fellebbezést nyújtott be a belügyminiszterhez, aki azonban helyben hagyta az AH döntését.
Érdekes, hogy amikor hétfőn este az Echo TV-ben az LMP-s Ungár Pétert kezdték kérdezni Mirwaisról, akkor egy szóval sem cáfolta munkatársuk múltját, hanem nekiesett a műsorvezetőnek. Felelősségre vonta, hogy miért akart annak idején munkát vállalni Simicska Lajosnál, mire a műsorvezető helyre tette a dolgot és elárulta, hogy ez fordítva történt: Simicskáék keresték meg őt.
Képek és a teljes riport a január 25-én megjelent Magyar Fórumban!