A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

1464 Budapest, Pf. 1578
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu


MEGJELENT

a MAGYAR FÓRUM

XXX. évfolyamának 38.
száma.

MEGNYÍLT AZ ORSZÁGGYŰLÉS ŐSZI ÜLÉSSZAKA

Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke: „A Jobbikban az elnökség háta mögött születtek meg a stratégiai döntések. Nem tudtunk előre a Spinoza-házbeli akcióról. Aki azt mondja, hogy bárkivel összefogunk, csak kerüljünk hatalomra, a vonaizmust képviseli.”

SZÉGYENFAL – A jelentés megszavazói, tartózkodók, távolmaradók
Találjunk egymásra, legyen előfizetőnk!

Heti Magyar Fórum előfizetési díja:
3211 Ft / negyedév.

Havi Magyar Fórum előfizetési díja:
1470 Ft / negyedév.


Tel.: +36-1-781-3236

Levélcím: 1464 Budapest, Pf. 1578.

Kiadó:
Bp. IX., Ráday u. 32., I. em. 3.
Nem engedünk a Magyarországgal ellentétes érdekeknek

Az ENSZ értéket képvisel, de nem szabad megengedni, hogy olyan rendezési terveket vessen papírra, melyek ellentétesek Magyarország érdekivel - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádióban.

A miniszterelnök szerint az ENSZ migrációról szóló, előkészítés alatt álló szerződéstervezete olyan, mintha kimásolták volna a szöveget a “Soros-tervből”.
Két szerződéstervezetről van szó jelenleg szó: az egyik a menekültügyi szerződés, mely szerint, akinek védelemre van szüksége, annak azt meg kell adni – erről lehet tárgyalni. A másik szerződés azonban migránsokról szól, vagyis a népvándorlás kérdéséről – fogalmazott Orbán Viktor a készülő ENSZ-dokumentummal kapcsolatban. Azt is mondta, aggasztó jel, hogy a világ legnagyobb katonai befolyásával rendelkező országa, az Egyesült Államok kiszállt a tárgyalásokból.
A miniszterelnök a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában úgy fogalmazott: az ENSZ érték, de nem szabad megengedni, hogy olyan elveket fogalmazzon meg, amelyek ellentétesek Magyarország érdekeivel, márpedig ami készülőfélben van a migrációval kapcsolatban, az ellentétes a magyar érdekekkel.
A kormány a szövegtervezet nyilvánosságra kerülése után foglalkozni fog a dokumentummal, majd dönt arról, hogyan viszonyuljon hozzá – közölte a kormányfő.
Ausztrália, Új-Zéland, Japán és V4-ek sem szeretnék, ha olyan világálláspontok alakulnának ki, melyre hivatkozva nemzeti érdekeinkkel szemben fel lehetne lépni – tette hozzá.

Orbán Viktor beszélt ausztriai látogatásáról is: mint mondta, az osztrák-magyar kapcsolatok kérdésében új szelek fújnak az Ausztriában zajló változások miatt. A megelőző években magyarellenes kormány volt hatalmon, most azonban jobboldali kormány van Ausztriában, így fair, tisztességes, magyarbarát kormányzás várható – fogalmazott a miniszterelnök.
Orbán Viktor arra is kitért, hogy az európai kontinens mindig keresztény volt, ez pedig most fel is erősödik: elemzésekből kiderül, hogy a kereszténység elsősorban nem hitbéli kérdés. Mind azt gondoljuk, hogy van egy keresztény kultúrára épülő életforma, ami a mienk, amiben otthonoson érezzük magunkat – fogalmazott.
Az unióban arról folyik vita, hogyan képzeljük el a közös Európánkat, és ebbe a kérdéskörbe robbant bele a migráció kérdése, hiszen az unió kettévált: kiderült, vannak már bevándorló országok, és vannak, akik nem akarnak azzá válni. Kérdés, hogy két ilyen karakterű ország hogyan tud egyáltalán közös célokat megfogalmazni a jövőre nézve – magyarázta Orbán Viktor.