A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

Levelezési cím: 1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu
Soros szatócsboltja, vagy nemzetek Európája

Nem mindegyAzért ez nem mindegy

M.T.

Miért pereskedik a magyar kormány az Európai Bizottsággal, miért küzd a kötelező betelepítési kvóta ellen, ha közben mégis csak befogad menekülteket? Ezt a kérdést próbálja most fegyverként a kormány felé fordítani az ellenzék. A 2015-ben kirótt kötelező kvóta értelmében ugyanis kb. 1300 embert kellene befogadnunk, ugyanakkor Magyarország önszántából ugyanennyit fogadott be tavaly.
Pedig a kérdésre adandó válasz nem olyan bonyolult. Először is nem mindegy, hogy Brüsszelből mondják meg, hogy kiket kellene befogadnunk – anélkül, hogy mi meggyőződhetnénk róla, hogy nincs közöttük terrorista, rabló vagy nőket már megerőszakolt férfi –, vagy a mi kezünkben van a döntés. A Magyarországon menedéket kapottak ugyanis nálunk kopogtattak, a magyar hatóságok ellenőrizték le, hogy kikről is van szó. Nem elhanyagolható tény, hogy ezek az emberek ténylegesen rászorultak a befogadásra: valóban menekültekről van szó, akiknek politikai nézeteik, vallási hovatartozásuk (nagyon sok közöttük a kopt keresztény), illetve szexuális bántalmazás miatt kellett hazájukat elhagyniuk.
Az utolsó erejét is elvesztő MSZP szerint a kormány ezzel a befogadással végrehajtotta a Soros-tervet. Hangzatos mondat, csak egy szó sem igaz belőle. Nyilvánvaló, hogy a 2015-ben kiszabott kötelező kvóta csak az első lépés, amint végrehajtaná Brüsszel, már jönne a következő. Vagyis megint ott tartunk, hogy nem mi határoznánk meg, kit akarunk befogadni.
Különös, hogy amikor a kvótáról esik szó, az emberjogi aktivisták szublimálnak. Miért nézik tétlenül a civilek, hogy akik Svédországba akarnak menni, azokat Brüsszel mondjuk Magyarországra telepítené? Ahogy az is érdekes, hogy a kvóta valahogy senkiben sem ébreszt rossz emlékeket. Pedig ugyanaz történik, mint amikor marhavagonokba zsúfoltak embereket és elhurcolták vagy kitelepítették őket.
Azonban a kvóta működésképtelenségét az bizonyítja legerősebben, hogy azon menekülteknek, akiket Magyarország önszántból befogadott, a 90%-a már tovább is állt, vagyis csak tizede telepedett le Magyarországon. (Egyébként, aki hazamenne vagy másik országba települne át, annak a magyar állam kifizeti a repülőjegyét és az utazással összefüggő igazolt költségeit.)
Egy normális, független országban ez így működik: nem léphet be, aki dörömböl a kapukon, kővel dobálja meg a rendőröket, és mások se mondhatják meg, hogy mikor és hány embert kell befogadnunk. Viszont, ha vannak olyanok, akik esetében úgy ítéljük meg, hogy rászorulnak a segítségünkre, akkor befogadjuk őket. Nyilvánvaló, hogy ez is csak oly mértékben történne, ami nem veszélyeztetné semmilyen szempontból az őshonos lakosságot.
Hiába próbálják meg összemosni a kettőt. Egészen más az, amikor mi határozzuk meg, hogy hány embert és kiket fogadunk be, mint amikor Brüsszelben határozzák meg ugyanezt kötelező jelleggel.
A kerítés pedig ugyanúgy áll, Magyarország nem fogad be továbbra sem illegális migránsokat, nem lesz átjáróház sem, és nem fog belemenni semmilyen kvótába.