A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

1464 Budapest, Pf. 1578
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu


MEGJELENT

a MAGYAR FÓRUM

XXX. évfolyamának 33.
száma.

BIZTONSÁGOS ORSZÁG - Szent István király 1018–2018

Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár: „A biztonságos környezethez szeretnénk hozzájárulni a kétgyermekesek adókedvezményének ismételt emelésével. Sokkal többet szánunk otthonteremtésre. ”

Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár:„A legfontosabb, hogy minden gyermek sportoljon. Ez alapfeladat, amihez megfelelő létesítményeket kell biztosítani, és az utánpótlásnak is komoly bázist jelent.”

Rajcsók Attila szobrászművész: „Nem az a lényeg, hogy állandóan dicsérjenek, hogy középpontban álljak, hanem hogy a szobraimmal tegyem le névjegyem az utókor számára. Örülök, ha műveim elgondolkodtatják a befogadót.”
Találjunk egymásra, legyen előfizetőnk!

Heti Magyar Fórum előfizetési díja:
3211 Ft / negyedév.

Havi Magyar Fórum előfizetési díja:
1470 Ft / negyedév.


Tel.: +36-1-781-3236

Levélcím: 1464 Budapest, Pf. 1578.

Kiadó:
Bp. IX., Ráday u. 32., I. em. 3.
Ne tegyék hazánkat bevándorlóországgá

A Fidesz a leghatározottabban kéri a kormányt, hogy álljon ellen minden olyan brüsszeli törekvésnek, amely bevándorlóországgá tenné Magyarországot – közölte szerkesztőségünkkel Hidvéghi Balázs.

Mi a véleményük arról, hogy az EB beperli az Európai Bíróságon Magyarországot és más tagállamokat, melyek nemet mondanak a kvótákra?
 

– Az, hogy az Európai Bizottság az Európai Unió Bíróságán beperelte Magyarországot a kötelező kvóta ügyében, újabb bizonyíték arra, hogy nem tettek le annak végrehajtásáról. Brüsszel Magyarországra akarja erőltetni a kötelező kvótát, ami nem más, mint a Soros-terv része.
 
Mit tud tenni a legnagyobb kormánypárt és a kormány?
 
– Európában egyedülállóan csak mi kérdezzük meg az emberek véleményét. A Soros-tervről szóló Nemzeti Konzultáció minden egyes pontjára több mint 2,3 millióan mondtak nemet. Ez világos felhatalmazást jelent a kormánynak, a magyar parlamentnek és minden magyar politikusnak arra, hogy a magyar emberek nevében elutasítsa a Soros-tervet és tegyen meg mindent azért, hogy az ne tudjon megvalósulni sem a magyar, sem az uniós döntéshozatalban. A Fidesz a leghatározottabban kéri a kormányt, hogy álljon ellen minden olyan brüsszeli törekvésnek, amely bevándorlóországgá tenné Magyarországot.
 
Vannak a kvótaügyben szövetségeseink?
 
– A visegrádi országok között erős egyetértés van abban, hogy nem kérünk az erőltetett bevándorlásból. Az Európai Bizottság Magyarország, Csehország és Lengyelország ellen indított pere arra megy ki, hogy ezek az országok tegyék le a fegyvert a kvóta elleni harcban. 2015-ben Brüsszelben döntöttek arról, hogy kötelezően megszabják melyik országnak hány menedékkérőt kell átvállalnia, eszerint Magyarországnak a 120 ezerből 1294 bevándorlót kellene befogadnia. Mi ezt a kezdetektől elutasítjuk, mert úgy gondoljuk, hogy ez szuverenitási kérdés, erről nem dönthetnek Magyarországon kívül. A Fidesz–KDNP számára 2018-ban is a magyarok biztonsága az első. Magyarország a kötelező kvóták ügyében semmilyen kompromisszumra nem nyitott, és ez ügyben semmilyen nyomásgyakorlásnak nem fog engedni a jövőben sem. Az Európai Uniós statisztikák szerint 2015-ben és 2016-ban közel másfél millió bevándorló érkezett Európába. A migrációnak magától nem lesz vége, még a NATO is arra figyelmeztet, hogy az afrikai migráció utánpótlása kimeríthetetlen, 60 millió migráns indulhat el a következő években Európa felé. Álláspontunk szerint a szolidaritásnak azon kívül, hogy a valódi menekülteken segítünk, az is a része, hogy a közös európai határokat védjük és a nehéz helyzetbe jutott országoknak helyben segítünk kórházak és iskolák felújításával.
 
Medveczky Attila