A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

1464 Budapest, Pf. 1578
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu


MEGJELENT

a MAGYAR FÓRUM

XXX. évfolyamának 38.
száma.

MEGNYÍLT AZ ORSZÁGGYŰLÉS ŐSZI ÜLÉSSZAKA

Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke: „A Jobbikban az elnökség háta mögött születtek meg a stratégiai döntések. Nem tudtunk előre a Spinoza-házbeli akcióról. Aki azt mondja, hogy bárkivel összefogunk, csak kerüljünk hatalomra, a vonaizmust képviseli.”

SZÉGYENFAL – A jelentés megszavazói, tartózkodók, távolmaradók

A tudomány az élet pártján

A jó minőségű felvételeken már a 18-20 hetes magzatok is emberszerű vonásokat és gesztusokat mutatnak.

Az elmúlt két évtizedben jelentősen fejlődő orvostudomány és a megjelenő új technológiák már lehetővé teszik a magzat korábbinál alaposabb vizsgálatát, és az orvostudomány fejlődésének eredményeképpen akár a néhány hétre született koraszülöttek, és a korábban menthetetlen babák is életben tarthatók.
A tudomány fejlődése az élet pártján. A modern képalkotó eljárásoknak köszönhetően már az anyaméhen belüli néhány hetes magzat is látható. A jó minőségű felvételeken már a 18-20 hetes magzatok is emberszerű vonásokat és gesztusokat mutatnak, és emiatt lehetetlen úgy érvelni, hogy az ilyen korú magzatok még nem számítanak emberi lénynek. Újabb kutatások szerint a magzat sokkal korábban érez fájdalmat, mint sokáig hitték. Egy másik kutatás pedig arra a meglepő következtetésre jutott, hogy már a méhen belüli magzatok is a csecsemőkhöz hasonlóan reagálnak az emberi arcok látványára.