A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

Levelezési cím: 1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu
Soros szatócsboltja, vagy nemzetek Európája

Nem mindegySenki sem mondta, hogy nem a Fidesz

Amennyiben valaki az Indexről tájékozódik vagy rendszeresen nézi a Hír TV-t, úgy teljesen természetes, ha időnként gondolkodóba esik: Itt tényleg a diktatúra rendszere épül ki? Valóban kisebbségbe szorult az ellenzéki sajtó? A szakadék szélén állna az ország gazdasága? Itt csak gyűlöletkampány folyna, semmi más? A Simicska tv-ben valósággal úgy szoktak beszélni, mintha a Fidesz újrázása egyenlő lenne a világ végével.
Persze, azért mert Verebes István, Csintalan Sándor, Gulyás Balázs vagy Wahorn András ezt mondják, még nem biztos, hogy így van. Műsoraiknál sokkal érdekesebb, hogy mit gondol minderről az utca embere, ezért az elmúlt hetekben szép számmal szólítottunk le járókelőket Budapesten, hogy a közelgő választásokról beszélgessünk velük. Az eredmény pedig szöges ellentétben állt azzal, amit az „elnyomott” ellenzéki sajtó szokott harsogni.
Riportunkból csak ennyit emelnénk ki itt a címlapon, hogy a Fideszre szavazók közül senki sem volt habzó szájú idegengyűlölő. A migráció megoldása mellett többek között a gazdasági eredményeket, az építkezéseket, a családtámogatást és a devizahitelesek megmentését is felhozták a válaszadók érveik között. A másik kiemelendő pedig az, hogy az utca emberei közül senki nem adta elő, hogy a Fidesz győzelme magával hozná a végítéletet. Konkrétan, senki sem állította azt, hogy bármelyik másik párt tudna úgy teljesíteni kormányon, mint a Fidesz-KDNP.

Részletek a Heti Magyar Fórum 2018. 6. számának 12. oldalán!