A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

1464 Budapest, Pf. 1578
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu


MEGJELENT

a MAGYAR FÓRUM

XXX. évfolyamának 21.
száma.

Kassai Lajos: Lépjünk ki a komfortzónánkból

Áder János az első államfő, aki a csángókhoz látogatott, kendezőt tettek a nyakába, amilyet a csángó esküvők kitüntetett vendégei szoktak kapni

Az SZDSZ bábja: különösen ízléstelen volt a taxisblokád alatti magatartása

Szita Károly: 67-es gyorsút, iparterületek, sportcsarnok, uszoda, busztelephely, színház, közlekedési központ, okospark - az történik Kaposváron, amit megálmodtunk
Találjunk egymásra, legyen előfizetőnk!

Heti Magyar Fórum előfizetési díja:
3211 Ft / negyedév.

Havi Magyar Fórum előfizetési díja:
1470 Ft / negyedév.


Tel.: +36-1-781-3236

Levélcím: 1464 Budapest, Pf. 1578.

Kiadó:
Bp. IX., Ráday u. 32., I. em. 3.
Bajorország kerül ki győztesen

Kiszelly Zoltán politológus szerint áldozatot hoztak a német koalícióban részt vevő pártok, leginkább a Kereszténydemokrata Unió (CDU) és Angela Merkel kancellár, mert el akarták kerülni, hogy kisebbségi kormánya legyen Európa legerősebb gazdasági hatalmának, ezért a legkisebb rossznak gondolt nagykoalíciót választották.

A politológust csütörtökön az M1 aktuális csatornán arról kérdezték, hogy elkészült szerdán Berlinben a CDU, a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) és a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) koalíciós szerződése.
    Kiszelly Zoltán közölte: nagyon sok területen van vita a részt vevő pártok között, a migráció mellett az egészségügy, a nyugdíj- és az adórendszer kérdésében is.
    Azt mondta: CSU mindenképpen jól járt, keresztül tudta vinni, hogy valamelyest korlátozzák a migránsok beáramlását, és Horst Seehoferbajor kormányfő erős minisztériumot kapott, a belügyminisztériumot kiegészítették az építési tárcával, utóbbi pedig azért különösen fontos, mert "egymillió lakás hiányzik" Németországban.
    A CDU szerinte "nagyon sokat veszített", azért is, mert az egyik legfontosabb minisztériumot, a pénzügyet átengedték a szociáldemokratáknak. Megjegyezte: az eurozóna "adósságban úszó" déli része abban bízik, hogy a korábbinál kedvezőbb hitelezési feltételeket kaphat.
    Szólt arról is, hogy a kormány támogatottsága alacsony, a felmérések szerint a többség már nem szeretné Merkelt kancellárnak.