A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

1464 Budapest, Pf. 1578
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu


MEGJELENT

a MAGYAR FÓRUM

XXX. évfolyamának 38.
száma.

MEGNYÍLT AZ ORSZÁGGYŰLÉS ŐSZI ÜLÉSSZAKA

Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke: „A Jobbikban az elnökség háta mögött születtek meg a stratégiai döntések. Nem tudtunk előre a Spinoza-házbeli akcióról. Aki azt mondja, hogy bárkivel összefogunk, csak kerüljünk hatalomra, a vonaizmust képviseli.”

SZÉGYENFAL – A jelentés megszavazói, tartózkodók, távolmaradók

Szenvedélyesen, fiatalosan

„Szenvedélyesen szeretjük Magyarországot, és készen állunk, hogy mindent megtegyünk érte. Ez különböztet meg bennünket a többi politikai párttól” – hallhattuk vasárnap az iránymutatást Orbán Viktor évértékelőjén.
Az eredmények pedig egyértelműen bizonyítják, hogy a fenti mondat nem puszta üres szólam: egyértelmű a gazdasági növekedés, folyamatosan csökken a munkanélküliség, ne felejtsük a rezsicsökkentést, alacsony az infláció, komoly béremelések, felújítások, építkezések történtek, a bevándorlást megállítottuk, valamint politikánk egyre nagyobb európai elismertségre tett szert, szövetségeseink száma folyamatosan nő.
„Világosan és egyértelműen meg kell mondanunk azt is, hogy a harcot, amelyet vívunk, nem tartjuk reménytelennek, sőt úgy látjuk, hogy éppen győzelemre állunk. A V4-országok szilárdak, az ortodoxia kitart, úgy tűnik, a horvátok is észhez tértek, Ausztria éppen most fordult hazafias és keresztény irányba, Bajorországban a CSU vezetésével szellemi és politikai ellenállás épült ki, talán még nem túl későn. És várjuk, várva várjuk az olasz választási eredményeket, s vele együtt a fordulatot, amellyel a józan ész, az olasz nemzeti és kulturális öntudat és Silvio Berlusconi kerül ismét kormányzati pozícióba. Forza, Italia!” Hétfőn a bolgár miniszterelnökkel tárgyalva egyezett meg Orbán Viktor abban, hogy az EU kötelező kvótákra épülő migrációs politikája helyett mindent meg fognak tenni a határok megvédéséért.
Visszatérve a vasárnapi évértékelőre, szembetűnő volt a rengeteg fiatal résztvevő. Nem véletlen, hogy ennek a tábornak gyarapodik az utánpótlása. „S köszönettel tartozunk minden magyar fiatalnak, akik a családalapítás útjára léptek. A házasságkötések száma 46 százalékkal emelkedett. A bűvös szám, amit a tudósok termékenységi arányszámnak neveznek, 1,23-ról 1,49-re lépett. Biztató kezdet, de messze van még a 2-től, ami már a megmaradásunkat jelentené. Messze, de nem elérhetetlen.”

További részletek a Heti Magyar Fórum 2018. 8. számának 12. oldalán!