A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

1464 Budapest, Pf. 1578
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu


MEGJELENT

a MAGYAR FÓRUM

XXX. évfolyamának 38.
száma.

MEGNYÍLT AZ ORSZÁGGYŰLÉS ŐSZI ÜLÉSSZAKA

Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke: „A Jobbikban az elnökség háta mögött születtek meg a stratégiai döntések. Nem tudtunk előre a Spinoza-házbeli akcióról. Aki azt mondja, hogy bárkivel összefogunk, csak kerüljünk hatalomra, a vonaizmust képviseli.”

SZÉGYENFAL – A jelentés megszavazói, tartózkodók, távolmaradók

Polgárháború fenyegeti Nyugat-Európát

Ha Európa nem védi meg a határait, akkor 50-100 év múlva a muszlimok irányítják

Magyarország az ellenzék szerint csupán tranzitországnak számít a migráns szemében, ezért nem kell a kerítés. Ez a kerítésbontási terv hova vezetne?
 

– Ha az ellenzék így gondolkodik, miért akarja lebontani a kerítést? Miért fontos számára Magyarország érintettsége? Akkor maradjon a kerítés, a bevándorlók kerüljék ki, és menjenek, ahová szeretnének. Önmagában nem érv, hogy úgysem akarnak itt maradni. Amennyiben a választást a mostani kormánypártok nyerik, még nem biztos, hogy nem érkeznek hozzánk bevándorlók. Nem azért, mert a kormány ezt engedné, hanem, mert az unión belül nincsenek határok, így lehet, hogy északról, nyugatról jönnek a migránsok. Természetesen a célországok a fejlett nyugat-európai államok. Viszont 2015-höz képest az odaérkezők is érzékelik, hogy nem az történik, amit nekik ígértek, amivel odacsábították őket. Ezért komoly frusztráció uralkodik körükben, s ennek a következménye az a rengeteg utcai erőszakosság Svédországtól Franciaországig. Az is tény, hogy a migránsok Európában elkezdtek bolyongani, keresve azokat az államokat, ahol könnyebben megkapják a szociális támogatást. Mivel a nyitott határok megmaradnak az unión belül, így minket is elérhet egy ilyen bevándorlási hullám.
 
Ezzel azt állítja, hogy nem elegendő a fizikai és a jogi határzár?
Olvassa végig interjúnkat a legújabb Magyar Fórumban!