A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

1464 Budapest, Pf. 1578
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu


MEGJELENT

a MAGYAR FÓRUM

XXX. évfolyamának 38.
száma.

MEGNYÍLT AZ ORSZÁGGYŰLÉS ŐSZI ÜLÉSSZAKA

Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke: „A Jobbikban az elnökség háta mögött születtek meg a stratégiai döntések. Nem tudtunk előre a Spinoza-házbeli akcióról. Aki azt mondja, hogy bárkivel összefogunk, csak kerüljünk hatalomra, a vonaizmust képviseli.”

SZÉGYENFAL – A jelentés megszavazói, tartózkodók, távolmaradók

Minek ide kormánypropaganda?

Märle Tamás

Contra factum non est argumentum. Odáig jutottunk, hogy a Simicska Lajos tulajdonában lévő Index az ellenzéki pártok futtatása közben megírta: Orbán Viktor állja a szavát. Arról van ugyanis szó, hogy a miniszterelnök 2010-ben egymillió új munkahelyet ígért tíz év alatt, és ebből hét év után majdnem 750 ezernél tartunk, vagyis teljes mértékben reális a kitűzött cél elérése. Ez a hivatalos adat, amit az Index is elismer! Természetesen a tételmondat leírása után többféle módon is próbálják kisebbíteni az elvitathatatlant. Beindul a matek, megvizsgálják a számokat minden oldalról, böngészik a statisztikákat, elemzik a gazdasági válságot, a német ipar ránk is ható felpörgését, de tényszerűen leírják az igazságot: 510-520 ezer ember a piacon helyezkedett el, a többiek közfoglalkoztatottak.
Na persze, az nem kerül szóba a hosszas elemzésben, hogy ez esetleg a kormány érdeme volna, de azt se írják, hogy bárki más jobban csinálná.
Úgy tűnik, Szél Bernadett nem olvassa az Indexet, mivel múlt szombaton úgy vélekedett: „Jelenleg Magyarországon nincs kormányzás.” Ígérgetés és a kormány szapulása: ez volt országértékelője. Ugyanakkor „dicséret” is illeti az LMP miniszterelnök-jelöltjét, hiszen támogatni kívánja a magyar családokat és a demográfiai növekedést sürgeti. Na jó, de nekimenni ebben a témában annak az Orbán-kormánynak, amelyik eddig soha nem látott mértékben támogatta a családokat? Arról nem beszélve, hogy elég olcsó megoldás ész nélkül erre a hatalmas juttatásra mértéktelenül ráígérni, és közben nagyokat hallgatni arról, hogy ez miből fog megvalósulni.
Kérdés, mennyire őszinték Szél Bernadett ígéretei. Azt is elárulta, hogy a CSOK-ot kevesebb ember számára tenné elérhetővé. Végül is, lehet máshogy is „támogatni” a családokat…
Ennél még szürreálisabb képet kapott az, aki Gyurcsány Ferenc hétvégi kampánynyitójába nézett bele. „A DK a siker, a tisztesség, az őszinte szó, a szabad gondolat és a kiszámíthatóság pártja, az egyetlen olyan párt, amelyik az elmúlt években megtöbbszörözte támogatói számát” – hazudta hallgatósága szemébe Gyurcsány. Ígérgetett, ahogy nem szégyellt, végül is 2006-ban is ezt tette, hogy rá néhány hónappal azt is elmondja: hazudtak reggel, éjjel meg este.
Másik szépséghibája a tisztességről szóló szónoklásnak, hogy éppen aznap, szombaton látott napvilágot: Niedermüller Péter DK-alelnök – aki Brüsszelben lényegében hazánk feljelentgetéséből keresi EP-képviselői fizetését – óriási tartozást hagyott maga mögött, amikor hirtelen lelépett néhány évvel ezelőtt a berlini Humboldt Egyetemről, azután pedig súlyos betegnek hazudta magát, hogy megússza a fizetést. Hát tessék, ez lenne a tisztesség pártja.
Másfél hónappal a választások előtt úgy tűnik, a Fidesznek szinte felesleges kampányolnia. Éppen elég, ha az egyszeri választópolgár kifordul az ellenzéki kampányrendezvényről, és körbenéz az országban.
A tények ellen nincsenek érvek – ezt még az Index is elismerte, akaratlanul.