A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

1464 Budapest, Pf. 1578
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu


MEGJELENT

a MAGYAR FÓRUM

XXX. évfolyamának 25.
száma.

Orbán Viktor: Jövőre ennek a bizottságnak mennie kell!

A nemzeti összefogás tiszta eszméje: Csurka István 30 évvel ezelőtt elhangzott beszéde az erdélyi falurombolás elleni tüntetésen

Mónus József: a Hódítók Kupáját ezúttal egy Kr.e. 3. századiszkíta íj másolatával nyertem el, amit én készítettem

Szanyit megválasztották az MSZP alelnökének, majd lapunknak azt nyilatkozta, hogy az MSZP ma már nem vonzó
Találjunk egymásra, legyen előfizetőnk!

Heti Magyar Fórum előfizetési díja:
3211 Ft / negyedév.

Havi Magyar Fórum előfizetési díja:
1470 Ft / negyedév.


Tel.: +36-1-781-3236

Levélcím: 1464 Budapest, Pf. 1578.

Kiadó:
Bp. IX., Ráday u. 32., I. em. 3.
Minek ide kormánypropaganda?

Märle Tamás

Contra factum non est argumentum. Odáig jutottunk, hogy a Simicska Lajos tulajdonában lévő Index az ellenzéki pártok futtatása közben megírta: Orbán Viktor állja a szavát. Arról van ugyanis szó, hogy a miniszterelnök 2010-ben egymillió új munkahelyet ígért tíz év alatt, és ebből hét év után majdnem 750 ezernél tartunk, vagyis teljes mértékben reális a kitűzött cél elérése. Ez a hivatalos adat, amit az Index is elismer! Természetesen a tételmondat leírása után többféle módon is próbálják kisebbíteni az elvitathatatlant. Beindul a matek, megvizsgálják a számokat minden oldalról, böngészik a statisztikákat, elemzik a gazdasági válságot, a német ipar ránk is ható felpörgését, de tényszerűen leírják az igazságot: 510-520 ezer ember a piacon helyezkedett el, a többiek közfoglalkoztatottak.
Na persze, az nem kerül szóba a hosszas elemzésben, hogy ez esetleg a kormány érdeme volna, de azt se írják, hogy bárki más jobban csinálná.
Úgy tűnik, Szél Bernadett nem olvassa az Indexet, mivel múlt szombaton úgy vélekedett: „Jelenleg Magyarországon nincs kormányzás.” Ígérgetés és a kormány szapulása: ez volt országértékelője. Ugyanakkor „dicséret” is illeti az LMP miniszterelnök-jelöltjét, hiszen támogatni kívánja a magyar családokat és a demográfiai növekedést sürgeti. Na jó, de nekimenni ebben a témában annak az Orbán-kormánynak, amelyik eddig soha nem látott mértékben támogatta a családokat? Arról nem beszélve, hogy elég olcsó megoldás ész nélkül erre a hatalmas juttatásra mértéktelenül ráígérni, és közben nagyokat hallgatni arról, hogy ez miből fog megvalósulni.
Kérdés, mennyire őszinték Szél Bernadett ígéretei. Azt is elárulta, hogy a CSOK-ot kevesebb ember számára tenné elérhetővé. Végül is, lehet máshogy is „támogatni” a családokat…
Ennél még szürreálisabb képet kapott az, aki Gyurcsány Ferenc hétvégi kampánynyitójába nézett bele. „A DK a siker, a tisztesség, az őszinte szó, a szabad gondolat és a kiszámíthatóság pártja, az egyetlen olyan párt, amelyik az elmúlt években megtöbbszörözte támogatói számát” – hazudta hallgatósága szemébe Gyurcsány. Ígérgetett, ahogy nem szégyellt, végül is 2006-ban is ezt tette, hogy rá néhány hónappal azt is elmondja: hazudtak reggel, éjjel meg este.
Másik szépséghibája a tisztességről szóló szónoklásnak, hogy éppen aznap, szombaton látott napvilágot: Niedermüller Péter DK-alelnök – aki Brüsszelben lényegében hazánk feljelentgetéséből keresi EP-képviselői fizetését – óriási tartozást hagyott maga mögött, amikor hirtelen lelépett néhány évvel ezelőtt a berlini Humboldt Egyetemről, azután pedig súlyos betegnek hazudta magát, hogy megússza a fizetést. Hát tessék, ez lenne a tisztesség pártja.
Másfél hónappal a választások előtt úgy tűnik, a Fidesznek szinte felesleges kampányolnia. Éppen elég, ha az egyszeri választópolgár kifordul az ellenzéki kampányrendezvényről, és körbenéz az országban.
A tények ellen nincsenek érvek – ezt még az Index is elismerte, akaratlanul.