A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

1464 Budapest, Pf. 1578
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu


MEGJELENT

a MAGYAR FÓRUM

XXX. évfolyamának 38.
száma.

MEGNYÍLT AZ ORSZÁGGYŰLÉS ŐSZI ÜLÉSSZAKA

Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke: „A Jobbikban az elnökség háta mögött születtek meg a stratégiai döntések. Nem tudtunk előre a Spinoza-házbeli akcióról. Aki azt mondja, hogy bárkivel összefogunk, csak kerüljünk hatalomra, a vonaizmust képviseli.”

SZÉGYENFAL – A jelentés megszavazói, tartózkodók, távolmaradók

Egy elkötelezett demokrata

Czyla

A Közgép tulajdonosa egy újságíróval beszélget. Azt mondja Simicska:
– Az egész éjszakámat azzal töltöttem, hogy mentsem a helyzetet, és maradásra bírjam Kisberk Szabolcsot és a stábot. Háromszor is beszéltem a szerkesztővel, akinek azután megmondtam, hogy bemegyek, baszd meg, és megtakarlak.
Eme kijelentéseit Simicska később is vállalta, és azt üzente a stábnak, nyugodtan nyilvánosságra hozhatják a teljes felvételt. Azután meglepődött. Bevallotta, nem gondolta, hogy felvették Kisberk Szabolccsal folytatott beszélgetését. Ám nemcsak felvették, le is játszották, ezek után a sajtónak letrógerozta a volt munkatársait, és megerősítette: Kisberk Szabolcs is annak a „geciségnek” a része, ami hetek óta zajlik körülötte. Simicska Lajosnak az emberek „kibaszása” egyáltalán nem okozott problémát, csupán a saját személye iránti hűséget hiányolta.
– Kiadtam az utasítást az illetékeseknek – nyújt bepillantást a birodalom működésébe. – Vásárolják ki ezeket! És ezt az illetékesek végre is hajtották. Megmondtam a szóban forgó tulajdonosnak, hogy amennyiben lemond, a Nemzet Kft.-ben lévő tulajdonrészét el kell adnia, nekem. Igen, azt mondtam neki, hogy rendben, lemondhat, de akkor el kell adni.
– Mit szólt mindehhez a lapot kiadó Nemzet Kft. tulajdonosa?
– Neki ebbe már nem is volt beleszólása, mert azonnal ki lett szállítva a társaságból, és el kellett adnia az üzletrészét. Az új ügyvezető igazgatót Tóth Mariannának hívják.
– Tehát a tulajdonos lemondott a tulajdonrészéről?
– Nem lemondott róla, eladta.
– Kinek?
– Pillanat, utána kell kérdeznem a kollégáknál. (…) A Pro Aurum Zrt.-nek.
– És az kié?
– Mit tudom én!
– A cégadattár szerint a Pro Aurum Zrt. az ön többségi tulajdonában van.
– Na jó, várjon. Tájékozódnom kellett, hogy pontosan melyik vállalaton keresztül zajlott az üzlet. Egyébként megmondtam, adok érte valami lét, azt megkapod és baszd meg. Nem volt ellenvetés. Kineveztem az én embereimet, és a dolog el volt rendezve. Az árulóknak szevasz, akit kell még, azt kibaszom, mostantól csak a saját embereimre támaszkodom. Ez így rendben van önnek?
– Mennyit fizetett a tulajdonosnak a résztulajdonáért?
– Mit tudom én. Na jó, várjon, megmondom, mindjárt utánakérdezek.
– (…) 100 millió körüli pénzt.
– Más tulajdonosi kérdést is rendezni kellett? Van más résztulajdonos a korábbi ügyvezetők között, aki most eladta önnek a részét?
– Mit tudom én azt. Megvettem, amit kellett, azt kész.
– Mekkora részben öné a Pro Aurum?
– Ne kérdezzen már hülyeségeket, nem tudom pontosan fejből. Az enyém. Kiterjedt a birodalmam, sok érdekeltségem van. (…) Én egy elkötelezett demokrata vagyok. Kurvára nem tetszik az, ahogy és amilyen módszerekkel ezek a fiúk intézik a dolgaikat ebben az országban, mert én alapvetően értékek és elkötelezettségek mentén végzem a dolgomat. Lehet, hogy a mai világban ez furcsán hangzik, de én ilyen vagyok. Értem? Én elkötelezett demokrata vagyok, le akarom bontani a diktatúrát és a posztkommunista rendszert.