A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

1464 Budapest, Pf. 1578
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu


MEGJELENT

a MAGYAR FÓRUM

XXX. évfolyamának 25.
száma.

Orbán Viktor: Jövőre ennek a bizottságnak mennie kell!

A nemzeti összefogás tiszta eszméje: Csurka István 30 évvel ezelőtt elhangzott beszéde az erdélyi falurombolás elleni tüntetésen

Mónus József: a Hódítók Kupáját ezúttal egy Kr.e. 3. századiszkíta íj másolatával nyertem el, amit én készítettem

Szanyit megválasztották az MSZP alelnökének, majd lapunknak azt nyilatkozta, hogy az MSZP ma már nem vonzó
Találjunk egymásra, legyen előfizetőnk!

Heti Magyar Fórum előfizetési díja:
3211 Ft / negyedév.

Havi Magyar Fórum előfizetési díja:
1470 Ft / negyedév.


Tel.: +36-1-781-3236

Levélcím: 1464 Budapest, Pf. 1578.

Kiadó:
Bp. IX., Ráday u. 32., I. em. 3.
Egy elkötelezett demokrata

Czyla

A Közgép tulajdonosa egy újságíróval beszélget. Azt mondja Simicska:
– Az egész éjszakámat azzal töltöttem, hogy mentsem a helyzetet, és maradásra bírjam Kisberk Szabolcsot és a stábot. Háromszor is beszéltem a szerkesztővel, akinek azután megmondtam, hogy bemegyek, baszd meg, és megtakarlak.
Eme kijelentéseit Simicska később is vállalta, és azt üzente a stábnak, nyugodtan nyilvánosságra hozhatják a teljes felvételt. Azután meglepődött. Bevallotta, nem gondolta, hogy felvették Kisberk Szabolccsal folytatott beszélgetését. Ám nemcsak felvették, le is játszották, ezek után a sajtónak letrógerozta a volt munkatársait, és megerősítette: Kisberk Szabolcs is annak a „geciségnek” a része, ami hetek óta zajlik körülötte. Simicska Lajosnak az emberek „kibaszása” egyáltalán nem okozott problémát, csupán a saját személye iránti hűséget hiányolta.
– Kiadtam az utasítást az illetékeseknek – nyújt bepillantást a birodalom működésébe. – Vásárolják ki ezeket! És ezt az illetékesek végre is hajtották. Megmondtam a szóban forgó tulajdonosnak, hogy amennyiben lemond, a Nemzet Kft.-ben lévő tulajdonrészét el kell adnia, nekem. Igen, azt mondtam neki, hogy rendben, lemondhat, de akkor el kell adni.
– Mit szólt mindehhez a lapot kiadó Nemzet Kft. tulajdonosa?
– Neki ebbe már nem is volt beleszólása, mert azonnal ki lett szállítva a társaságból, és el kellett adnia az üzletrészét. Az új ügyvezető igazgatót Tóth Mariannának hívják.
– Tehát a tulajdonos lemondott a tulajdonrészéről?
– Nem lemondott róla, eladta.
– Kinek?
– Pillanat, utána kell kérdeznem a kollégáknál. (…) A Pro Aurum Zrt.-nek.
– És az kié?
– Mit tudom én!
– A cégadattár szerint a Pro Aurum Zrt. az ön többségi tulajdonában van.
– Na jó, várjon. Tájékozódnom kellett, hogy pontosan melyik vállalaton keresztül zajlott az üzlet. Egyébként megmondtam, adok érte valami lét, azt megkapod és baszd meg. Nem volt ellenvetés. Kineveztem az én embereimet, és a dolog el volt rendezve. Az árulóknak szevasz, akit kell még, azt kibaszom, mostantól csak a saját embereimre támaszkodom. Ez így rendben van önnek?
– Mennyit fizetett a tulajdonosnak a résztulajdonáért?
– Mit tudom én. Na jó, várjon, megmondom, mindjárt utánakérdezek.
– (…) 100 millió körüli pénzt.
– Más tulajdonosi kérdést is rendezni kellett? Van más résztulajdonos a korábbi ügyvezetők között, aki most eladta önnek a részét?
– Mit tudom én azt. Megvettem, amit kellett, azt kész.
– Mekkora részben öné a Pro Aurum?
– Ne kérdezzen már hülyeségeket, nem tudom pontosan fejből. Az enyém. Kiterjedt a birodalmam, sok érdekeltségem van. (…) Én egy elkötelezett demokrata vagyok. Kurvára nem tetszik az, ahogy és amilyen módszerekkel ezek a fiúk intézik a dolgaikat ebben az országban, mert én alapvetően értékek és elkötelezettségek mentén végzem a dolgomat. Lehet, hogy a mai világban ez furcsán hangzik, de én ilyen vagyok. Értem? Én elkötelezett demokrata vagyok, le akarom bontani a diktatúrát és a posztkommunista rendszert.