A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

1464 Budapest, Pf. 1578
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu


MEGJELENT

a MAGYAR FÓRUM

XXX. évfolyamának 29.
száma.

Vlagyimir Putyin orosz elnökkel tárgyalt Orbán Viktor miniszterelnök a Kremlben

CSURKA ISTVÁN VITAINDÍTÓ ELŐADÁSA MONORERDŐN 1985-BEN

MEDVECZKY ÁDÁM ’77 – A Kossuth-díjas karmester szerint a keresztény művész nem lehet közömbös. Jézus urunk is ostorral űzte ki a kufárokat a templomból. Tehát a hitnek harcosnak kell lennie.

POLGÁRŐRÖK EZREI VÉDIK A HATÁRT – Dr. Barnucz Szilvia, az Országos Polgárőr Szövetség főigazgatója: Szent László a mi védőszentünk, több mint hatvanezer polgárőrnek, akik fogadalmat tettek arra, hogy megvédjék településeink közrendjét.”
Találjunk egymásra, legyen előfizetőnk!

Heti Magyar Fórum előfizetési díja:
3211 Ft / negyedév.

Havi Magyar Fórum előfizetési díja:
1470 Ft / negyedév.


Tel.: +36-1-781-3236

Levélcím: 1464 Budapest, Pf. 1578.

Kiadó:
Bp. IX., Ráday u. 32., I. em. 3.
Világbajnok!

Márton Anita megnyerte a magyar atlétika első világbajnoki aranyérmét

A Birmingham-ben zajló fedett pályás atlétikai világbajnokságon káprázatos magyar siker született. Kiváló súlylökőnk, Márton Anita hatalmas országos csúcsot dobva 19 méter 62 centiméterrel világbajnoki címet szerzett!

Az atlétika minden sportág közül a legalapvetőbb, nem véletlenül nevezik a Sportok Királynőjének. Minden versenyszámban hatalmas a konkurencia, igen nehéz odaférni a legjobbak közé, pláne a dobogós helyek valamelyikére. Éppen ezért volt hatalmas siker Baji Balázs tavalyi világbajnoki bronzérme 110 gáton, és ezért kimagasló az a teljesítmény, amelyet súlylökőnktől, Márton Anitától már évek óta láthatunk.
A Békéscsabai AC színeiben versenyző kitűnő dobóatléta Birmingham-ben feltette a koronát eddigi pályafutására. Szenzációs szerepléssel, káprázatos országos csúcsot dobva – amely egyben a világ idei legjobb eredménye is – világbajnoki címet szerzett. Annak ellenére, hogy hazánk túlzás nélkül igazi sportnagyhatalomnak számít, a Sportok Királynőjében még soha nem sikerült világbajnoki címet szereznie magyar atlétának. Márton Anita pompás győzelme tehát sporttörténelmi tett is egyben!
Olvasóink és szerkesztőségünk nevében szívből gratulálunk Márton Anitának!

Kovács Attila