A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

Levelezési cím: 1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13
1%"/

Megjelent munkatársunk, Kovács Attila harmadik kötete: Az idők szava.
Glosszák, jegyzetek, publicisztikák, elemzések. Rendelés és információ: azidokszava@gmail.com

Világbajnok!

Márton Anita megnyerte a magyar atlétika első világbajnoki aranyérmét

A Birmingham-ben zajló fedett pályás atlétikai világbajnokságon káprázatos magyar siker született. Kiváló súlylökőnk, Márton Anita hatalmas országos csúcsot dobva 19 méter 62 centiméterrel világbajnoki címet szerzett!

Az atlétika minden sportág közül a legalapvetőbb, nem véletlenül nevezik a Sportok Királynőjének. Minden versenyszámban hatalmas a konkurencia, igen nehéz odaférni a legjobbak közé, pláne a dobogós helyek valamelyikére. Éppen ezért volt hatalmas siker Baji Balázs tavalyi világbajnoki bronzérme 110 gáton, és ezért kimagasló az a teljesítmény, amelyet súlylökőnktől, Márton Anitától már évek óta láthatunk.
A Békéscsabai AC színeiben versenyző kitűnő dobóatléta Birmingham-ben feltette a koronát eddigi pályafutására. Szenzációs szerepléssel, káprázatos országos csúcsot dobva – amely egyben a világ idei legjobb eredménye is – világbajnoki címet szerzett. Annak ellenére, hogy hazánk túlzás nélkül igazi sportnagyhatalomnak számít, a Sportok Királynőjében még soha nem sikerült világbajnoki címet szereznie magyar atlétának. Márton Anita pompás győzelme tehát sporttörténelmi tett is egyben!
Olvasóink és szerkesztőségünk nevében szívből gratulálunk Márton Anitának!

Kovács Attila