A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

1464 Budapest, Pf. 1578
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu


MEGJELENT

a MAGYAR FÓRUM

XXX. évfolyamának 25.
száma.

Orbán Viktor: Jövőre ennek a bizottságnak mennie kell!

A nemzeti összefogás tiszta eszméje: Csurka István 30 évvel ezelőtt elhangzott beszéde az erdélyi falurombolás elleni tüntetésen

Mónus József: a Hódítók Kupáját ezúttal egy Kr.e. 3. századiszkíta íj másolatával nyertem el, amit én készítettem

Szanyit megválasztották az MSZP alelnökének, majd lapunknak azt nyilatkozta, hogy az MSZP ma már nem vonzó
Találjunk egymásra, legyen előfizetőnk!

Heti Magyar Fórum előfizetési díja:
3211 Ft / negyedév.

Havi Magyar Fórum előfizetési díja:
1470 Ft / negyedév.


Tel.: +36-1-781-3236

Levélcím: 1464 Budapest, Pf. 1578.

Kiadó:
Bp. IX., Ráday u. 32., I. em. 3.
Magyarország bebizonyította, hogy a migráció megállítható

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerint Magyarország - az ENSZ-szel ellentétben - úgy gondolja, hogy a migráció rossz és megállítható.

Szijjártó Péter a Világpolitikai változások, Magyarország előtt álló kihívások címmel a magyar ENSZ-képviseleten rendezett fórumon, hétfőn mondott beszédében kiemelte: Magyarország az ENSZ globális migrációs csomagjáról folytatott vitában azt az alapvélekedést kérdőjelezi meg, hogy a migráció jó és megállíthatatlan. Az ENSZ szerint ez az alap, így ezt nem is lehet megvitatni, de Magyarország szerint igenis meg kell vitatni ezt az állítást, mert a migráció rossz és meg kell állítani - jelentette ki.
    A külügyminiszter felidézte: az elmúlt két és fél év európai eseményei világosan mutatják, hogy a migráció rossz, ezt a sikertelen társadalmi integrációs folyamatok és a terrorfenyegetettség növekedése bizonyítja.
    Kiemelte: Magyarország bebizonyította, hogy a migráció megállítható, megépítette a kerítést, megvédte a határt.
    Szijjártó Péter hangsúlyozta: a világnak és az ENSZ-nek tiszteletben kell tartania, hogy minden országnak joga van a szuverenitása, biztonsága és identitása megtartásához, ezt semmilyen nemzetközi nyomásgyakorlás nem vitathatja el.
    Arról is beszélt, hogy az országgyűlési választáson is a fő választóvonal a táborok között ott húzódik, hogy ki migrációellenes és ki migrációpárti.
    A külügyminiszter arra biztatta a fórumon megjelent magyarokat, hogy vegyenek részt a választáson, mert - mint mondta - a magyar nemzet valamennyi tagjának véleménye számít, függetlenül attól, hol él.