A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

Levelezési cím: 1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13
1%"/

Megjelent munkatársunk, Kovács Attila harmadik kötete: Az idők szava.
Glosszák, jegyzetek, publicisztikák, elemzések. Rendelés és információ: azidokszava@gmail.com

A szibériai sztyeppék lovasa

Czyla

Vlagyimir Putyin 1952. október 7-én, Leningrádban született. A Leningrádi Egyetemen nemzetközi jogot tanult, majd az államvédelem munkatársa lett. A valamikori NDK-ban, Drezdában dolgozott 5 évig, mint kém.
Borisz Jelcin elnök őt nevezte meg, mint aki képes konszolidálni az orosz társadalmat. A Forbes magazin őt, mint a világ legbefolyásosabb emberét tartotta számon.
Felesége Ljudmila stewardessként dolgozott, a házaspárnak két lánya született, Jekatyerina és Marija. 2013 júniusában Putyin bejelentette válását. 2008-tól a szépséges tatár olimpikonnal, Alina Kabajevával hozták össze,  de a szorosabb kapcsolatot, pláne a titokban kötött házasságot azóta is mindketten pletykának minősítik. Kabajeva Putyin pártjának képviselője, cégvezető.
Putyin gyermekkora óta dzsúdózik, ma is látogatja az edzéseket, kiválóan úszik, hegyi túrákon vesz részt, rajong az állatokért. Rezidenciáján két kutyát is tart, egy fekete labrador, Koni még hivatalos találkozóin is jelen van. Kedvenc állata a szibériai tigris.
Putyin vagyonnyilatkozata alapján nem különösebben gazdag ember. Ellenségei, a gyakran összevissza hazudozó elemzők szerint valójában mesés összegek felett rendelkezik. A rémhírgyárak arról tájékoztatnak, hogy olajsejkeket előz meg 200 milliárd dollárra (54 ezermilliárd Ft) becsült vagyonával. Ez 1,8-szerese a magyar gazdaság éves teljesítményének. Novo-Ogarjovóban él egy kastélyban, istálló, sportterem, mozi, templom is része a birtoknak. Legalább húsz palota közül válogathat utazásaikor, ezerfős személyzet gondoskodik a kényelméről. 58 repülő és helikopter áll a rendelkezésére. A csúcsdarab az a – 40 milliárd forintot érő – Iljusin–96-os elnöki gép, amelyen a fürdőszoba aranyberakásokkal díszített, és szerintük csak a vécéje húszmillió forintot ér. Jachtjának csak az éves karbantartása tízmilliárd forint.
Az viszont igaz, hogy jó barátja Steven Seagal és Gérard Depardieu francia színész is.
Putyin kampánystábja tudatosan jelentet meg képeket az elnökről, amiken katonai egyenruhát visel. Volt, hogy vadászgép fülkéjében fotózták, vagy a világ legmélyebb tava, a Bajkál-tó fenekére merült le egy speciális kutatóhajón. A képek szerint sem horgászként, sem a szibériai sztyeppék lovasaként nem vallott még szégyent.  
Olvassa végig cikkünket az orosz választások előtt a legújabb Magyar Fórumban!