A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

Levelezési cím: 1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13Amit nem tudnak Putyinnak megbocsátani

czyla

Az orosz Központi Választási Bizottság jelentése szerint az alábbi aspiránsok adták le a jelöltséghez szükséges ajánlásokat, a két parlamenti párt jelöltjei mellett:
・          Vlagyimir Putyin (független)
・          GrigorijJavlinszkij (Jabloko párt)
・          Borisz Tyitov üzleti ombudsman (Növekedés Pártja)
・          Szergej Baburin (Oroszországi Össznépi Szövetség)
・          KszenyijaSzobcsak (Polgári Kezdeményezés)
・          Makszim Szurajkin (Oroszország Kommunistái)
                                                     *                                                        
・          Vlagyimir Zsirinovszkij  (Liberális Demokrata Párt)
・          PavelGrugyinyin (Oroszországi Föderáció Kommunista Pártja)
 
Putyin elnök, a négy évvel ezelőtt elmondotthíres krími beszédében nyilvánvalóvá tette, hogy az oroszok a Krím félsziget Oroszországhoz való csatlakozása mellett döntöttek, mégpedig népszavazással. Nemcsak az oroszok, de a krími tatárok is bizonyították: Oroszországhoz akarnak tartozni. Az elnök a Krímből megüzente a Nyugatnak: hibának tartja, hogy mindenáron maguknak vindikálják a világ sorsáról való döntés jogát, és olyan koalíciókat hoznak létre, amelyek az "aki nincs velünk, az ellenünk" doktrínáját alkalmazzák.
Vlagyimir Vlagyimirovics Putyint először 2000 márciusában választották meg elnökké már az első körben, közel 70 százalékos részvétel mellett. Másodszor 2004 márciusában is nyert, ekkor a szavazatok 71 százalékát kapta. Ezután az egy kimaradt elnöki ciklus alatt miniszterelnök volt. 2012-ben ismét indult, s hasonló részvétel mellett, hasonló arányban nyert.
Minden alkalommal kitalált a vele ellenséges sajtó valamit, amelynek lényege, hogy mindegy milyen magas választási részvétel mellett és milyen arányban aratott az elnökjelölt győzelmet, akadtak ún. „független”, vagy az ellenlábas párthoz kötődő megfigyelők, akik a szavazás tisztaságának megsértéséről számoltak be, ám a hőn áhított választási csalás vádját soha nem sikerült bizonyítaniuk. A nemzetköziek természetesen most sem tétlenkednek. Bár tudják, hogy már minden lehetőségüket eljátszották a tényekkel szemben, tehát megkerülik azokat.
A választási kampány kezdetére Oroszországot kitiltották a téli olimpiáról. A volt orosz ezredes, az egykor a briteknek kémkedő Szergej Szkripal és lánya ellen az Egyesült Királyságban kivitelezett, feltételezett támadást haladéktalanul felhasználták arra, hogy egy orosz-ellenes kampányt indítsanak a nyugati médiában – mondta Zakharova külügyi szóvivő. Még mielőtt bármi kiderült volna, jöttek a hagyományosnak számító vad találgatások. Az egész Putyin elleni kampány ráadásul a központi szervezés jeleit mutatja.
Úgy tűnik, a Clintonné választási bukásába belehülyült demokraták ismét csatasorba álltak, semmitől sem riadnak vissza, mindent bevetnek Putyin megválasztásának meghiúsítása érdekében. Már nem is leplezik beavatkozási szándékukat. Nem veszik észre, hogy éppen ez a szemérmetlen, felőlük érkező nyomás mobilizálja az elnök mellettkiálló választókat. 
 Név nélkül nyilatkozó titkosszolgálati források a sajtónak viccesnek nevezték annak felvetését, hogy az orosz hírszerzés áll az ügy mögött. Tudniillik értelmetlen és nem is jellemző rájuk – állítják –,hogy olyanok ellen kivitelezzenek támadást, akik már nem részeia kémjátszmának.
Alaptalannak minősítette az Oroszország felelősségét firtató kérdéseket az üggyel kapcsolatban a Kreml is.
A migránspártiak Putyin elleni támadásához alapot szolgáltathat egy neki tulajdonított beszéd is, melynek egy részlete a hálóra is kikerült: „Oroszországban oroszként szeretünk élni. Bármely kisebbség, bárhonnan is érkezett, ha élni, dolgozni és táplálkozni kíván Oroszországban, oroszul kell beszélnie és az orosz törvényeket kell tiszteletben tartania. Ha valaki Sharia Törvénye szerint a muszlimok életét akarja élni, őszintén azt ajánljuk számukra, hogy menjenek és éljenek ott, ahol az az állam törvénye. Oroszországnak nincs szüksége muszlim kisebbségre. A kisebbségeknek van szükségük Oroszországra, és nem biztosítunk számukra előjogokat, vagy a törvényeinket nem próbáljuk a szájuk íze szerint módosítani, tekintet nélkül arra, hogy milyen hangosan visítják: „diszkrimináció”.Nem fogjuk tűrni az orosz kultúrával szembeni tiszteletlenséget.Jobban tesszük, ha a „demokráciának” nevezett öngyilkosságokból tanulunk — Amerika, Anglia, Németország, Franciaország és Hollandia —, amennyiben, mint nemzet, túl akarjuk élni. A muszlimok elfoglalják ezeket az országokat, de nem fogják elfoglalni Oroszországot.A mi orosz kultúránk nem kompatibilis sem a Sharia Törvényével, sem a muszlimok kultúrájával, sem az életmódjával. Amikor ez a tiszteletreméltó törvényhozó testület új törvények megalkotására gondol, elsősorban az orosz érdekeket kell szem előtt tartania, nem figyelmen kívül hagyva, hogy a muszlim kisebbségek nem oroszok.”
 
Vlagyimir Putyin most márciusban negyedik alkalommal indul a posztért. Különösebb kockázat nélkül kijelenthető, hogy a 65 éves, egykori KGB-tisztből lett politikus, mint független jelöltje a jobboldali Egységes Oroszország pártnak, másnap, március 19-én megkezdi 4. elnöki ciklusát. További részletek a mai orosz választásokról a legújabb Magyar Fórumban!