A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

1464 Budapest, Pf. 1578
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu


MEGJELENT

a MAGYAR FÓRUM

XXX. évfolyamának 29.
száma.

Vlagyimir Putyin orosz elnökkel tárgyalt Orbán Viktor miniszterelnök a Kremlben

CSURKA ISTVÁN VITAINDÍTÓ ELŐADÁSA MONORERDŐN 1985-BEN

MEDVECZKY ÁDÁM ’77 – A Kossuth-díjas karmester szerint a keresztény művész nem lehet közömbös. Jézus urunk is ostorral űzte ki a kufárokat a templomból. Tehát a hitnek harcosnak kell lennie.

POLGÁRŐRÖK EZREI VÉDIK A HATÁRT – Dr. Barnucz Szilvia, az Országos Polgárőr Szövetség főigazgatója: Szent László a mi védőszentünk, több mint hatvanezer polgárőrnek, akik fogadalmat tettek arra, hogy megvédjék településeink közrendjét.”
Találjunk egymásra, legyen előfizetőnk!

Heti Magyar Fórum előfizetési díja:
3211 Ft / negyedév.

Havi Magyar Fórum előfizetési díja:
1470 Ft / negyedév.


Tel.: +36-1-781-3236

Levélcím: 1464 Budapest, Pf. 1578.

Kiadó:
Bp. IX., Ráday u. 32., I. em. 3.
Soros futóbolondja

Czyla

Egy üldözési és hazudozási mániában szenvedő, magát áldozatnak képzelő beteg ember, vagy egy hétpróbás gazember lett polgármesterré választva? Az első sajtószereplése alkalmából sírva fakadt. Majd bejelentette, amióta nyilvánossá lett indulási szándéka, kamerákat szereltek a háza elé, minden lépését figyelik, azután azt, hogy politikai okból eltávolították a munkahelyéről. Az első két hazugsága szinte azonnal lelepleződött.
Most, hogy már polgármester, kíváncsiak lennénk, képes-e vezetni is a várost. Egyelőre a hírekből úgy tűnik, nem annyira. 
Munkavégzéséről semmi hír, viszont hangzatos bejelentéseket tesz: például, hogy milliárdos hiányt talált, amit előle eltagadtak, emiatt nem tudja teljesíteni választási ígéretét; aki pedig rámutatott a tévedésére, szóval hogy még egy nyomorult költségvetési táblázatot sem képes helyesen, tényszerűen értelmezni, azt eltávolította a hivatalából. Ez eléggé gyalázatos tett. Ennek elfedésére elkezdett kiabálni:
- Kémprogramot találtam a számítógépemen!
- Juj, és hogy vette észre?
- Hát úgy, hogy csökkent a gépem teljesítménye.
Ezt a parasztvakítást elhagyhatta volna, mert vajon miért kémprogram a kémprogram neve? Biztosan nem azért, hogy egy futóbolond is azonnal lefülelje. Valaki szólhatott volna neki, hogy egy kémprogram semmilyen szabad szemmel látható teljesítményromlást nem okozhat. Nem az a feladata, hanem épp az, hogy észrevehetetlen legyen. 
 
Tény: a városnak nincs se fő- se aljegyzője, a polgármester megvált tőlük. Ezért ezután Szeged szocialista polgármesterére, Botkára támaszkodik, a vásárhelyieket ellenségének tekinti.
Érdeklődésünkre, hogy bevált-e az új polgármester, egy szavazója úgy mondja: „rövid még az idő, de nekem kicsit csalódást okozott. Megmondom, azt hittem róla, tényleg független, mert a családja bizalomgerjesztő, de hogy azonnal a „komonistákhoz” szaladjon, hogy „gyüttmentekkel” ellenőriztesse a vásárhelyieket, a helyieket kirugdossa, levegye a pénzüket, a vásárhelyieket „lehallgassa”, hogy azt az egyet, amit ígért, azt se tartsa be, nem gondoltam volna róla. Korhol is a kisleányom, látod, megmondtam neked, meg azt is mondja, mert ő a Zolira szavazott, hogy akinek a szavait ez a „Pétör” az illető engedélye nélkül rögzítette, és nem tájékoztatta őt erről előre, vagy nem kapta a hozzájárulását, az fel is jelenthetné. Vagy kiforogja magát, vagy ha gazembernek állt, hát kikopik idő előtt a „székibül””.