A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

1464 Budapest, Pf. 1578
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu


MEGJELENT

a MAGYAR FÓRUM

XXX. évfolyamának 29.
száma.

Vlagyimir Putyin orosz elnökkel tárgyalt Orbán Viktor miniszterelnök a Kremlben

CSURKA ISTVÁN VITAINDÍTÓ ELŐADÁSA MONORERDŐN 1985-BEN

MEDVECZKY ÁDÁM ’77 – A Kossuth-díjas karmester szerint a keresztény művész nem lehet közömbös. Jézus urunk is ostorral űzte ki a kufárokat a templomból. Tehát a hitnek harcosnak kell lennie.

POLGÁRŐRÖK EZREI VÉDIK A HATÁRT – Dr. Barnucz Szilvia, az Országos Polgárőr Szövetség főigazgatója: Szent László a mi védőszentünk, több mint hatvanezer polgárőrnek, akik fogadalmat tettek arra, hogy megvédjék településeink közrendjét.”
Találjunk egymásra, legyen előfizetőnk!

Heti Magyar Fórum előfizetési díja:
3211 Ft / negyedév.

Havi Magyar Fórum előfizetési díja:
1470 Ft / negyedév.


Tel.: +36-1-781-3236

Levélcím: 1464 Budapest, Pf. 1578.

Kiadó:
Bp. IX., Ráday u. 32., I. em. 3.
Több a zászló, kisebb a tábor!

Széplaky Bálint

Elmúlt héten az 1848-as forradalom 170. évfordulóján a magyar kormány méltó megemlékezése mellett az ellenzéki erők is összehívták szerény táboraikat kampányrendezvényeikre. Javarészt a 2014-ben már megbukott ellenzéki összefogás pártjai és figurái ismét összeálltak. A parlamentből való kiesés küszöbén álló MSZP ügyesen lízingelt egy miniszterelnök-jelöltet, az alig 1%-os párt „tiszta tekintetű” képviselőjét. A Gyurcsány-hívők kicsi, de masszív táborát is maguk mellett tudva az MSZMP-utódpártnak már arra is van bátorsága, hogy ismét a legesélyesebb ellenzéki formációnak nevezze magát. Elmentünk, hogy testközelből érezhessük át az Orbánt elsöpörni kívánó „erőt”, a Változás Szövetségét.

Rögtön az érkezésnél egészen elképesztő élmény volt a Pa-dö-dő együttes előadását hallgatni. No persze a számunkra unszimpatikus zene sokak számára lehet kedvelt hangulatteremtő muzsika, mindenesetre abban talán még a jelenlévők egy jó része is osztja véleményünket, hogy nem illett ez igazán az ünnephez. Ez az oldal Pa-dö-dővel, míg Magyarország kormánya Berecz Andrással, hagyományainkat őrző néptáncosokkal és 48-as költők tollából származó versek szavalatával emlékezik.
Kétségtelen, hogy az ellenzéki rendezvényekhez képest ezúttal szép számban érkeztek baloldali szimpatizánsok, de azt hozzá kell tenni, hogy az eredetileg tervezett helyszín módosítása (a Hősök teréről a Fővám térre) bölcs döntés volt szervezők részéről. A kisebb helyszínen nagyobbnak tűnt a tömeg, továbbá a lezárt Szabadság hídon átsétálók és a metróból feljövők is kénytelen-kelletlen duzzasztották a sokaságot.
A TV-közvetítésekben és a hírportálok beszámolóiból láthattuk, hogy milyen sok zászló lengedezett a baloldali választók kezében. Jó, ha tisztában vagyunk azzal, hogy egy Karácsony arcával felmatricázott mikrobuszokból osztogatták ki ezeket, a molinókkal és transzparensekkel együtt. Érdekes összevetni, hogy eközben a Kossuth téren Kárpátaljától, Felvidéken át Bicskéig mindenféle régió és település saját zászlóval érkezett és azokat lobogtatta.
A felszólaló Hajós András, az alakuló széles együttműködésre nagy büszkeséggel tekintve frappánsan így fogalmazott: „míg ott egy a zászló, egy a tábor, itt több a zászló, nagyobb a tábor”. Ha figyelembe vesszük, hogy az itt egybegyűltek száma nagyságrendekkel elmaradt a Kossuth téri megemlékezésen résztvevőkétől, és a zászlókat  kilószámra hozták a helyszínre, beláthatjuk, mindkét lábára sántított a hangzatos mondat. Olvassa végig riportunkat a legújabb Magyar Fórumban!