A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

1464 Budapest, Pf. 1578
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu


MEGJELENT

a MAGYAR FÓRUM

XXX. évfolyamának 29.
száma.

Vlagyimir Putyin orosz elnökkel tárgyalt Orbán Viktor miniszterelnök a Kremlben

CSURKA ISTVÁN VITAINDÍTÓ ELŐADÁSA MONORERDŐN 1985-BEN

MEDVECZKY ÁDÁM ’77 – A Kossuth-díjas karmester szerint a keresztény művész nem lehet közömbös. Jézus urunk is ostorral űzte ki a kufárokat a templomból. Tehát a hitnek harcosnak kell lennie.

POLGÁRŐRÖK EZREI VÉDIK A HATÁRT – Dr. Barnucz Szilvia, az Országos Polgárőr Szövetség főigazgatója: Szent László a mi védőszentünk, több mint hatvanezer polgárőrnek, akik fogadalmat tettek arra, hogy megvédjék településeink közrendjét.”
Találjunk egymásra, legyen előfizetőnk!

Heti Magyar Fórum előfizetési díja:
3211 Ft / negyedév.

Havi Magyar Fórum előfizetési díja:
1470 Ft / negyedév.


Tel.: +36-1-781-3236

Levélcím: 1464 Budapest, Pf. 1578.

Kiadó:
Bp. IX., Ráday u. 32., I. em. 3.
Kire szavaz a nemzeti radikális választó?

Märle Tamás

Mondhatni egy igazi nemzeti radikálissal találkoztam a Háló Központ lengyel-magyar estjén. Az illető olyannyira elkötelezett a hazafias ügyekben, hogy idejét, energiáját nem kímélve minden követ megmozgat a Minority Safepack kisebbségvédelmi kezdeményezés sikere érdekében. Nem politikus, és nem is volt az, azonban kiválóan beszél idegen nyelveket, ezért nemcsak itthon bíztatott sokakat a petíció aláírására, hanem például horvátországi szerbekkel vagy litvániai lengyelekkel vette föl a kapcsolatot annak érdekében, hogy az említett országokban is minél több aláírás gyűljön össze. Ugyanis önmagában nem elegendő az 1 millió aláírás, további feltétel, hogy ennek legalább hét országból kell összegyűlnie, és államonként is meg van határozva egy minimum aláírás szám. Lapzártánk előtt úgy tűnik, meglesz a szükséges hét tagállam, és már csak minimális számú aláírás hiányzik.
Amikor az említett fiatalemberrel beszélgetésünk során rátértünk a napi politikára, akkor csak annyit mondott, hogy „2010-ben és 2014-ben is a Jobbikra szavaztam, de ami most történik, az már vállalhatatlan. Holnap én is ott leszek a Békemeneten.”
Erre rímeltek az egykori Jobbikos képviselő, Borbély Zsolt Attila politológus gondolatai is, amelyek az Echo TV-ben hangzottak el másnap: „Aki ezen a választáson az ellenzéki káoszra szavaz és nem pedig a Fidesz-KDNP szövetségre, mondom én ezt, aki még sosem szavaztam a Fideszre, azzal vagy nagyon komoly intellektuális problémák vannak, vagy erkölcsi gondok, és pedig az, hogy nem a nemzet sorsa számít neki.”
Mindezek alátámasztására csak néhány példát említsünk az elmúlt évekből: A Jobbik szándékosan nem mozgósította aktivistáit, szimpatizánsait a kvótaügyi népszavazáson, majd a kvótaügyi alkotmánymódosítást sem szavazták meg. Soros György és Orbán Viktor közül előbbi mellé álltak, mondván utóbbi sokkal nagyobb veszélyt jelent hazánkra nézve. Képviselőik több alkalommal a határon túli magyarokat gyalázták. Az utóbbi évben fáradhatatlanul azon dolgoznak, hogy a nemzetellenes MSZP és az SZDSZ utódpártjaival kössenek választási szövetséget, a szövetség Hódmezővásárhely esetében meg is köttetett.
Mindezeket látva, akinek a nemzeti radikalizmus hatja át mindennapi gondolkodását, és hazaszeretete tettekben is megnyilvánul - nem pedig üres hőzöngést jelent -, annak nem kérdés, hogy kire szavaz április 8-án.