A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

Levelezési cím: 1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13
1%"/

Megjelent munkatársunk, Kovács Attila harmadik kötete: Az idők szava.
Glosszák, jegyzetek, publicisztikák, elemzések. Rendelés és információ: azidokszava@gmail.com

Kire szavaz a nemzeti radikális választó?

Märle Tamás

Mondhatni egy igazi nemzeti radikálissal találkoztam a Háló Központ lengyel-magyar estjén. Az illető olyannyira elkötelezett a hazafias ügyekben, hogy idejét, energiáját nem kímélve minden követ megmozgat a Minority Safepack kisebbségvédelmi kezdeményezés sikere érdekében. Nem politikus, és nem is volt az, azonban kiválóan beszél idegen nyelveket, ezért nemcsak itthon bíztatott sokakat a petíció aláírására, hanem például horvátországi szerbekkel vagy litvániai lengyelekkel vette föl a kapcsolatot annak érdekében, hogy az említett országokban is minél több aláírás gyűljön össze. Ugyanis önmagában nem elegendő az 1 millió aláírás, további feltétel, hogy ennek legalább hét országból kell összegyűlnie, és államonként is meg van határozva egy minimum aláírás szám. Lapzártánk előtt úgy tűnik, meglesz a szükséges hét tagállam, és már csak minimális számú aláírás hiányzik.
Amikor az említett fiatalemberrel beszélgetésünk során rátértünk a napi politikára, akkor csak annyit mondott, hogy „2010-ben és 2014-ben is a Jobbikra szavaztam, de ami most történik, az már vállalhatatlan. Holnap én is ott leszek a Békemeneten.”
Erre rímeltek az egykori Jobbikos képviselő, Borbély Zsolt Attila politológus gondolatai is, amelyek az Echo TV-ben hangzottak el másnap: „Aki ezen a választáson az ellenzéki káoszra szavaz és nem pedig a Fidesz-KDNP szövetségre, mondom én ezt, aki még sosem szavaztam a Fideszre, azzal vagy nagyon komoly intellektuális problémák vannak, vagy erkölcsi gondok, és pedig az, hogy nem a nemzet sorsa számít neki.”
Mindezek alátámasztására csak néhány példát említsünk az elmúlt évekből: A Jobbik szándékosan nem mozgósította aktivistáit, szimpatizánsait a kvótaügyi népszavazáson, majd a kvótaügyi alkotmánymódosítást sem szavazták meg. Soros György és Orbán Viktor közül előbbi mellé álltak, mondván utóbbi sokkal nagyobb veszélyt jelent hazánkra nézve. Képviselőik több alkalommal a határon túli magyarokat gyalázták. Az utóbbi évben fáradhatatlanul azon dolgoznak, hogy a nemzetellenes MSZP és az SZDSZ utódpártjaival kössenek választási szövetséget, a szövetség Hódmezővásárhely esetében meg is köttetett.
Mindezeket látva, akinek a nemzeti radikalizmus hatja át mindennapi gondolkodását, és hazaszeretete tettekben is megnyilvánul - nem pedig üres hőzöngést jelent -, annak nem kérdés, hogy kire szavaz április 8-án.