A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

Levelezési cím: 1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13
1%"/

Megjelent munkatársunk, Kovács Attila harmadik kötete: Az idők szava.
Glosszák, jegyzetek, publicisztikák, elemzések. Rendelés és információ: azidokszava@gmail.com

Szemenszedett hazugság az MSZP-s Bangóné állítása!

Ha kormányra kerülnének, akkor a rezsicsökkentés eddigi vívmányait eltörölnék

Németh Szilárd: a migránspárti ellenzék álhírekről és hazugságokról akar beszélni, de a lényegről, a Soros-hálózat veszélyes és minden határon túllépő akcióiról hallgat.

Kezdjük egy aktualitással. Az ellenzéki médiumok szerint „Csepelen csekkolták az egyéni jelöltek ajánlási íveit. Dagad a kamupártbotrány.” Az ön ellenfele, az MSZP képviselő-jelöltje, Bangóné Borbély Ildikó azt állítja: „az első betekintés után gyanítjuk, hogy a kamupártokra adott aláírások jelentős részben megegyeznek a fideszes jelölt, Németh Szilárd ajánlási ívein szereplők adataival.” Bangóné szerint a kamupártok kamujelöltjeinek indítása kizárólag a Fidesz érdeke. Hogyan reagált erre a vádra, gyanúsításra? 

–Szemenszedett hazugság, amit a szocialista Bangóné állít! Nem is nézhették meg az aláírásokat, mert nincs ilyen jogosítványuk. Rágalmazásért feljelentést tettem. A választási bizottság feljelentése alapján pedig nyomozás indult az ügyben. Bízom benne, hogy a nyomozás még a választás előtt véget ér. Az ilyen hazudozás nem újkeletű a baloldalon. Elég csak azt felidéznem, hogy 2014-ben Mesterházy Attila, az MSZP akkori elnöke Facebook- oldalán meghamisították a parlamenti vagyonbevallásomat, s azt a látszatot keltették, hogy 539 négyzetméteres házban lakom. Holott a ház és az udvar együttes nagysága ekkora. Ezzel a hazugsággal kampányolták végig a 2014-es választást, mondván, a rezsicsökkentés számomra azért annyira fontos, hogy a „hatalmas villámat” ki tudjam fűteni. A választások után aztán bocsánatot kértek, mintha semmi sem történt volna. Most pedig megint rágalmaznak, bűncselekmény elkövetésével, sportszerűtlen magatartással gyanúsítanak meg. Egy nap alatt több mint 2600 támogató aláírást adtam le, így nincs arra szükségem, hogy halottak adatait vettessem fel, vagy kamupártokat indítsak. Birkózó voltam; a mérkőzéseken sem lehetett tiltott eszközöket, fogásokat használni. Mindig sportszerűen, tisztességesen jártam el a választások során. Elismertem és mindig gratuláltam a legyőzőmnek, ha vereséget szenvedtem, de annak örültem igazán, amikor győztem.
 
Nem okoz fejfájást önnek, hogy a Gyurcsány-párt visszaléptette a jelöltjét Bangóné javára? 

–Nem, mert nem foglalkozom a szocialisták és DK-sok, a Jobbikosok jelöltjeivel. Az április 8-ai választás nem politikai ideológiák versenye, hanem akkor dől el, hogy bevándorláspárti politikusokat juttatnak-e be az Országgyűlésbe Csepelről és Soroksárról – de ez az egész országra vonatkozik – a választók, vagy a nemzet érdekében cselekvő politikusokat, Orbán Viktor jelöltjeit. A választás tétje, hogy hazánk bevándorló ország lesz, vagy megmarad magyar Magyarországnak. Én az utóbbit képviselem, míg az egész ellenzék Soros György kottájából játszik. Céljuk világos; a Soros-terv megvalósítása, a kerítés lebontása, a migránsok beengedése, a kötelező kvóta szolgai teljesítése. Számunkra a hazánk az első, a mi szenvedélyünk Magyarország.
 
Mesterházyval kapcsolatban már említette a rezsicsökkentést. Vajon miért akar az ellenzék vitanapot tartani a rezsicsökkentésről?
 

–Hatalmas a tolongás rezsiügyben a „damaszkuszi úton”. Azok hazudnak ma nagyobb mértékű rezsicsökkentésről, akik, amikor kormányon voltak, nemhogy nem csökkentették a rezsit, hanem az egekbe emelték. Korábban pedig lassan mondták, nem lesz gázáremelés, majd tizenötször egymás után, háromszorosára emelték lakossági gáz árát. Ha kormányra kerülnének, akkor a rezsicsökkentés eddigi vívmányait teljes egészében eltörölnék. A szocialisták, a baloldal soha nem a családok, a fogyasztók, a magyar emberek érdekeit nézték, hanem a külföldi szolgáltatók érdekeit szolgálták ki gátlástalanul. Közösen zsebelték ki a magyarokat! Amit pedig most tesznek, az egy nagyon hazug, cinikus és hiteltelen álláspont.
 
Mi a véleménye arról, hogy a Jobbik – amelyik összebútorozott a balliberálisokkal – szerint a rezsicsökkentést a kormány eddig is „politikai termékként” használta fel, ám most, „talán Brüsszeli nyomásra” úgy tűnik, feladja ezt az irányvonalat?
 

–A Jobbik sem különb a Deákné vásznánál. A Fidesz-KDNP az egyetlen olyan parlamenti erő, amelyik a rezsicsökkentés pártján áll. Ameddig Fidesz-kormány van, csak addig marad a rezsicsökkentés politikája. Nézze meg mindenki a számláit, vizsgáljuk meg az európai árakat. A lakossági gáz ára a legdrágábból, a második legolcsóbbá vált Európában a Fidesz kormányzása alatt. A Jobbik pedig rezsikérdésben ne menjen a napra, mert ugyanannyi vaj van a fejükön, mint a balliberálisoknak. Amikor arról döntöttünk, hogy ingyenessé tesszük a lakosság számára a keményseprést, akkor a Jobbik ellenkezett a leghangosabban, végül nem szavazták meg azt. Vajon miért?
 
Vajon az ellenzék miért támadja, és miért tartja kampányfogásnak a téli rezsicsökkentést?
 

–Az egy kétségbeesett és hazug kampányfogás, hogy az ellenzék pont a rezsicsökkentés ügyében akarta összehívni a parlamentet. Nekik mindig a kampányban van rezsicsökkentési ingerenciájuk, aztán már a választás másnapján ellenkezőleg cselekszenek. Mi a rezsicsökkentést 2010. április 6. óta folyamatosan gyakoroljuk, mert ez a Fidesz programja. A távhő, a villany és a gáz árát három tételben - több mint 25%-kal - folyamatosan csökkentettük, ahogy ezeknek a feltételeit a magyar emberek munkája megteremtette. Ahogy az ország gazdaságilag fejlődött, úgy csökkentek a rezsiköltségek. Most pedig a rendkívüli hidegre való tekintettel olyan – Angliában tapasztalt – lehetőséggel éltünk, hogy minden családnál hozzájáruljunk 12 ezer forinttal a hideg téli időjárás miatt megnövekedett kiadások csökkentéséhez. Ez az egyszeri, téli rezsicsökkentés. Ha mi maradunk kormányon, jövőre is élünk ezzel a lehetőséggel.
 
Mi hír a Nemzetbiztonsági Bizottság háza táján? Valóban igaz, amit az ellenzéki pártok állítanak, hogy a kormánypártok bojkottálják az üléseket?
 

–Addig nem veszünk részt a bizottság munkájában, amíg Soros emberei is bent ülnek. Az pedig tény, hogy a Soros-hálózat tevékenysége egyre súlyosabb nemzetbiztonsági kérdéseket vet fel. Ezért addig, amíg a Soros-hálózathoz köthető Szél Bernadett is a Nemzetbiztonsági Bizottság tagja, a kormánypárti képviselők nem tárgyalnak Soros Györggyel kapcsolatos napirendi pontot a bizottság ülésén. A Soros-hálózathoz tartozó Migration Aid alelnöke azt is elárulta, hogy Sorost pusztán pénzügyi és politikai érdekek mozgatják a migráció szervezésében, és a szervezet a tranzitzónákban is csak azért akart jelen lenni, hogy titokban illegális adatbázist építsen a migránsokról. A nemzetbiztonsági kockázatot fokozza, hogy az ellenzék olyan képviselőket delegál a Nemzetbiztonsági Bizottságba, mint Szél Bernadett, aki maga is egy „migránssimogató” Soros-szervezetnél dolgozott, és a bizottság korábbi ülésén meg akarta szerezni a Soros-hálózatról szóló titkosszolgálati dokumentumokat. A bevándorláspárti ellenzék mindenféle álhírekről és hazugságokról akar beszélni, de a lényegről, a Soros-hálózat veszélyes és minden határon túllépő akcióiról hallgat.
 
Medveczky Attila