A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

1464 Budapest, Pf. 1578
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu


MEGJELENT

a MAGYAR FÓRUM

XXX. évfolyamának 29.
száma.

Vlagyimir Putyin orosz elnökkel tárgyalt Orbán Viktor miniszterelnök a Kremlben

CSURKA ISTVÁN VITAINDÍTÓ ELŐADÁSA MONORERDŐN 1985-BEN

MEDVECZKY ÁDÁM ’77 – A Kossuth-díjas karmester szerint a keresztény művész nem lehet közömbös. Jézus urunk is ostorral űzte ki a kufárokat a templomból. Tehát a hitnek harcosnak kell lennie.

POLGÁRŐRÖK EZREI VÉDIK A HATÁRT – Dr. Barnucz Szilvia, az Országos Polgárőr Szövetség főigazgatója: Szent László a mi védőszentünk, több mint hatvanezer polgárőrnek, akik fogadalmat tettek arra, hogy megvédjék településeink közrendjét.”
Találjunk egymásra, legyen előfizetőnk!

Heti Magyar Fórum előfizetési díja:
3211 Ft / negyedév.

Havi Magyar Fórum előfizetési díja:
1470 Ft / negyedév.


Tel.: +36-1-781-3236

Levélcím: 1464 Budapest, Pf. 1578.

Kiadó:
Bp. IX., Ráday u. 32., I. em. 3.
Az én szavazatom is számít

Széplaky Bálint

Sőt, minden nemzetben gondolkodó szavazata számít vasárnap. Az április 8-i választások tétje óriási, hiszen ha kormányváltás következik, akkor Magyarország biztonságára és fejlődésére keresztet vethetünk. Márpedig, ha a Fidesznek nem lesz többsége, akkor a többi párt biztosan kormánykoalícióra lép. Sajnos már több alkalom is volt, amikor a nemzeti oldal nem volt kellően aktív, és ezért alulmaradt a választásokon vagy egy-egy népszavazáson.

Alföldi Róbert koalíciója
Az ellenzéki jelöltek folyamatosan lépnek vissza egymás javára a választókörzetekben, és ez egészen vasárnapig így lesz. Bár külön listán indulnak, de ha összesen megszerzik a szavazatoknak több mint a felét, közösen fognak kormányt alakítani. A Jobbikról már rég kiderült, hogy a baloldal kitartottja, minap az enyhén szólva liberális Alföldi Róbert is azt nyilatkozta, hogy rájuk szavaz, mert ők a legerősebb kihívói a Fidesznek.
Képzeljük csak el, mi lesz, ha az ellenzéki pártok közös kormányt alakítanak. Karácsony Gergely, Szél Bernadett, Vona Gábor és Gyurcsány Ferenc közül melyikük lesz a miniszterelnök? Egyértelmű, hogy legutóbbi egy pillanat alatt lesöpri az asztalról a többieket. És akkor jön a kerítés lebontása, a migránsok beengedése, Brüsszel feltétlen kiszolgálása. A rezsi megint az egekbe szökik, az ország megint lepusztul, Magyarország eladósodik, Gyurcsány és bandája ismét kilopja még a szemünket is. Ez az, amit senki nem akarhat! Ezt kell, hogy végiggondolja mindenki, aki ilyen-olyan ellenérzéseket táplál a kormánnyal szemben.

Többször is kevesen voltunk
Sajnos többször is volt, hogy kevesen voltak azok, akik hajlandóak voltak gondolkodni és a magyarság érdekében szavazni. Mi történt 2002-ben? Nem lenne jó, ha túlnyerné magát a Fidesz. Nem szeretném, ha Orbánéknak teljhatalmuk lenne. Nem kevés jobboldali így gondolkodott és maradt otthon a választások napján, aminek az lett az eredménye, hogy a Fidesz elveszítette a választásokat, a MIÉP meg kiesett a Parlamentből. Mert az a voksolás nemcsak a választási csalásokon ment el, hanem az ilyen embereken is.
Aztán jött 2004. december 5-e, amikor fájóbb volt a vereség, mint Muhinál vagy Mohácsnál, mert magunkat vertük meg. Akkor is kevesen gondolták végig, hogy milyen fontos lenne könnyített eljárással állampolgárságot adni határon túli nemzettársainknak.
Ugyanúgy a közelmúltból is hozhatunk fájó példát. 2016 októberében szintén kevesen mentünk el a kötelező betelepítési kvóta ellen szavazni. Pedig itt nem másokról, nem a határon túliakról volt szó, hanem saját magunkról. Mégsem voltunk elegen.

Minden szavazatra szükség van
Ez az, ami most nem fordulhat elő, hiszen végzetes lesz, ha a következő négy évre Gyurcsányék kezébe kerül a hatalom. Ahogy Csorja Gergely is írja címlapunkon, mindannyiunknak el kell menni a kormányra szavazni, és ismerőseinket is meg kell győznünk. Magyarságát kicsit is komolyan vevő ember számára nem lehet kérdés, hogy egy ilyen történelmi helyzetben nem kerülhet Gyurcsány kezébe Magyarország.