A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

Levelezési cím: 1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13
1%"/

Megjelent munkatársunk, Kovács Attila harmadik kötete: Az idők szava.
Glosszák, jegyzetek, publicisztikák, elemzések. Rendelés és információ: azidokszava@gmail.com

Az én szavazatom is számít

Széplaky Bálint

Sőt, minden nemzetben gondolkodó szavazata számít vasárnap. Az április 8-i választások tétje óriási, hiszen ha kormányváltás következik, akkor Magyarország biztonságára és fejlődésére keresztet vethetünk. Márpedig, ha a Fidesznek nem lesz többsége, akkor a többi párt biztosan kormánykoalícióra lép. Sajnos már több alkalom is volt, amikor a nemzeti oldal nem volt kellően aktív, és ezért alulmaradt a választásokon vagy egy-egy népszavazáson.

Alföldi Róbert koalíciója
Az ellenzéki jelöltek folyamatosan lépnek vissza egymás javára a választókörzetekben, és ez egészen vasárnapig így lesz. Bár külön listán indulnak, de ha összesen megszerzik a szavazatoknak több mint a felét, közösen fognak kormányt alakítani. A Jobbikról már rég kiderült, hogy a baloldal kitartottja, minap az enyhén szólva liberális Alföldi Róbert is azt nyilatkozta, hogy rájuk szavaz, mert ők a legerősebb kihívói a Fidesznek.
Képzeljük csak el, mi lesz, ha az ellenzéki pártok közös kormányt alakítanak. Karácsony Gergely, Szél Bernadett, Vona Gábor és Gyurcsány Ferenc közül melyikük lesz a miniszterelnök? Egyértelmű, hogy legutóbbi egy pillanat alatt lesöpri az asztalról a többieket. És akkor jön a kerítés lebontása, a migránsok beengedése, Brüsszel feltétlen kiszolgálása. A rezsi megint az egekbe szökik, az ország megint lepusztul, Magyarország eladósodik, Gyurcsány és bandája ismét kilopja még a szemünket is. Ez az, amit senki nem akarhat! Ezt kell, hogy végiggondolja mindenki, aki ilyen-olyan ellenérzéseket táplál a kormánnyal szemben.

Többször is kevesen voltunk
Sajnos többször is volt, hogy kevesen voltak azok, akik hajlandóak voltak gondolkodni és a magyarság érdekében szavazni. Mi történt 2002-ben? Nem lenne jó, ha túlnyerné magát a Fidesz. Nem szeretném, ha Orbánéknak teljhatalmuk lenne. Nem kevés jobboldali így gondolkodott és maradt otthon a választások napján, aminek az lett az eredménye, hogy a Fidesz elveszítette a választásokat, a MIÉP meg kiesett a Parlamentből. Mert az a voksolás nemcsak a választási csalásokon ment el, hanem az ilyen embereken is.
Aztán jött 2004. december 5-e, amikor fájóbb volt a vereség, mint Muhinál vagy Mohácsnál, mert magunkat vertük meg. Akkor is kevesen gondolták végig, hogy milyen fontos lenne könnyített eljárással állampolgárságot adni határon túli nemzettársainknak.
Ugyanúgy a közelmúltból is hozhatunk fájó példát. 2016 októberében szintén kevesen mentünk el a kötelező betelepítési kvóta ellen szavazni. Pedig itt nem másokról, nem a határon túliakról volt szó, hanem saját magunkról. Mégsem voltunk elegen.

Minden szavazatra szükség van
Ez az, ami most nem fordulhat elő, hiszen végzetes lesz, ha a következő négy évre Gyurcsányék kezébe kerül a hatalom. Ahogy Csorja Gergely is írja címlapunkon, mindannyiunknak el kell menni a kormányra szavazni, és ismerőseinket is meg kell győznünk. Magyarságát kicsit is komolyan vevő ember számára nem lehet kérdés, hogy egy ilyen történelmi helyzetben nem kerülhet Gyurcsány kezébe Magyarország.