A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

1464 Budapest, Pf. 1578
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu


MEGJELENT

a MAGYAR FÓRUM

XXX. évfolyamának 33.
száma.

BIZTONSÁGOS ORSZÁG - Szent István király 1018–2018

Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár: „A biztonságos környezethez szeretnénk hozzájárulni a kétgyermekesek adókedvezményének ismételt emelésével. Sokkal többet szánunk otthonteremtésre. ”

Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár:„A legfontosabb, hogy minden gyermek sportoljon. Ez alapfeladat, amihez megfelelő létesítményeket kell biztosítani, és az utánpótlásnak is komoly bázist jelent.”

Rajcsók Attila szobrászművész: „Nem az a lényeg, hogy állandóan dicsérjenek, hogy középpontban álljak, hanem hogy a szobraimmal tegyem le névjegyem az utókor számára. Örülök, ha műveim elgondolkodtatják a befogadót.”
Találjunk egymásra, legyen előfizetőnk!

Heti Magyar Fórum előfizetési díja:
3211 Ft / negyedév.

Havi Magyar Fórum előfizetési díja:
1470 Ft / negyedév.


Tel.: +36-1-781-3236

Levélcím: 1464 Budapest, Pf. 1578.

Kiadó:
Bp. IX., Ráday u. 32., I. em. 3.
A hazugságra épülő többpártrendszer vége

Csurka István

A bukott rendszer, a bukott pártok most azt akarják elhitetni a társadalommal, hogy a többpártrendszernek ez a halála, egy kormányzó erőnek és a keresztény, polgári középosztálynak a hosszú időre való berendezkedése, a demokrácia végét jelenti. Nem, ez nem igaz. Ez régi bolsevik hazugság, akárkik mondják is.
Egy csinálmányos, vacak áldemokráciának, egy idegeneket kiszolgáló bulizásnak valóban vége lesz általa, és, ha nem is rövid idő alatt, de létrejön a kebelében egy újfajta demokrácia, amelyben nem a választási cirkuszok ismétlődése, hajcihője, hazugságáradata jelenti a demokráciát, hanem a működés. A tény. A munka, a megélhetés, a magyar kultúra fejlődése és a megmaradás. Ha csak azt tekintjük, hogy hogyan alakult ki ez a rendszer, s milyen váltásokon ment át az a párt, amely most megkapta a mandátumot a változtatásokra és elkezdte azt, akkor gyanakodhatunk is, akár. De jobb, ha figyelembe vesszük, hogy a történelem soha nem álmaink és terveink szerint alakul, s a történelem soha nem úgy választja ki alakítóit, közreműködőit, ahogy mi kiválasztanánk. Gyakorta csinál papból hóhért, betyárból pandúrt, inasból mestert. A bukott oldal sápítozása erre a viselt dolgokból eredő bizalmatlanságra épül, és erre telepíti rá az egyszemélyes Orbán-diktatúra képét, és a demokrácia halálát vezeti le abból, hogy megszűnt az SZDSZ, és már nem minden hatalom a nemzetköziségé Magyarországon.  A nemzet azért szavazott ekkora bizalmat egy pártnak és főképpen egy embernek, mert történelmileg meglátta, hogy erre van szükség, és csak így lehet átlépni azon a szörnyűségen, amit a hamis, mesterséges többpártrendszer és áldemokráciája, egy vékony törpe kisebbség hosszú uralma jelentett.
Olvassa végig Csurka István 2010 májusában írt elemzését a legújabb Magyar Fórumban!