A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

1464 Budapest, Pf. 1578
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu


MEGJELENT

a MAGYAR FÓRUM

XXX. évfolyamának 38.
száma.

MEGNYÍLT AZ ORSZÁGGYŰLÉS ŐSZI ÜLÉSSZAKA

Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke: „A Jobbikban az elnökség háta mögött születtek meg a stratégiai döntések. Nem tudtunk előre a Spinoza-házbeli akcióról. Aki azt mondja, hogy bárkivel összefogunk, csak kerüljünk hatalomra, a vonaizmust képviseli.”

SZÉGYENFAL – A jelentés megszavazói, tartózkodók, távolmaradók

A hazugságra épülő többpártrendszer vége

Csurka István

A bukott rendszer, a bukott pártok most azt akarják elhitetni a társadalommal, hogy a többpártrendszernek ez a halála, egy kormányzó erőnek és a keresztény, polgári középosztálynak a hosszú időre való berendezkedése, a demokrácia végét jelenti. Nem, ez nem igaz. Ez régi bolsevik hazugság, akárkik mondják is.
Egy csinálmányos, vacak áldemokráciának, egy idegeneket kiszolgáló bulizásnak valóban vége lesz általa, és, ha nem is rövid idő alatt, de létrejön a kebelében egy újfajta demokrácia, amelyben nem a választási cirkuszok ismétlődése, hajcihője, hazugságáradata jelenti a demokráciát, hanem a működés. A tény. A munka, a megélhetés, a magyar kultúra fejlődése és a megmaradás. Ha csak azt tekintjük, hogy hogyan alakult ki ez a rendszer, s milyen váltásokon ment át az a párt, amely most megkapta a mandátumot a változtatásokra és elkezdte azt, akkor gyanakodhatunk is, akár. De jobb, ha figyelembe vesszük, hogy a történelem soha nem álmaink és terveink szerint alakul, s a történelem soha nem úgy választja ki alakítóit, közreműködőit, ahogy mi kiválasztanánk. Gyakorta csinál papból hóhért, betyárból pandúrt, inasból mestert. A bukott oldal sápítozása erre a viselt dolgokból eredő bizalmatlanságra épül, és erre telepíti rá az egyszemélyes Orbán-diktatúra képét, és a demokrácia halálát vezeti le abból, hogy megszűnt az SZDSZ, és már nem minden hatalom a nemzetköziségé Magyarországon.  A nemzet azért szavazott ekkora bizalmat egy pártnak és főképpen egy embernek, mert történelmileg meglátta, hogy erre van szükség, és csak így lehet átlépni azon a szörnyűségen, amit a hamis, mesterséges többpártrendszer és áldemokráciája, egy vékony törpe kisebbség hosszú uralma jelentett.
Olvassa végig Csurka István 2010 májusában írt elemzését a legújabb Magyar Fórumban!