A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

Levelezési cím: 1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13Rajtunk is nagy a felelősség

M.T.

Nehezen aludtam már napokkal a választások előtt, vasárnap pedig már valósággal nem tudtam meglenni egy helyben. Az nem lehet, hogy ennek vége, és azok kezére kerül az ország. Akkor se határvédelem, se családtámogatás, se rezsicsökkentés, se további építkezések, se felújítások. Akkor megáll a fejlődés.
Éjszaka aztán annál nagyobb volt az öröm, Magyarországnak keresztény-nemzeti kormánya marad! A győzelem pedig azt jelenti, hogy az ország hatalmas lehetőséghez jutott, hiszen így már tizenkét esztendőnk van új irányba tolni az ország szekerét.
A negyedik Orbán-kormánytól természetesen azt várjuk, hogy folytassa eddigi munkáját, sőt legyen még jobb. Nyúljon hozzá azokhoz a fejlesztendő területekhez, amelyekhez idáig nem volt módja, másutt pedig finomítsa munkáját.
Azonban a felelősség nemcsak a kormányra hárul, hanem mindenkire, aki hatalomba juttatta őket immáron harmadik alkalommal zsinórban. Ugyanis hiába dolgozik jól Orbán Viktor és a mögötte állók, ha nem élünk az általuk nyújtott lehetőségekkel.
Kiindulni csak saját példámból tudok. Negyven év kommunista és húsz év liberális agymosáson vagyunk túl, azonban a Fidesz újabb győzelmével összesen már tizenkét esztendőnk van arra, hogy változtassunk. Tizenkét év alatt egy gyerek végigjárja az általános iskolát és a középiskolát, így rajtunk, tanárokon óriási a felelősség, hogy milyen generációk nőnek fel. Ez a felelősség eddig is nagy volt, most azonban egyre több támogatást kap minden tanár, hogy nemzeti szellemben nevelhesse tanítványait.
Na, de mi ez a támogatás? Például minden hetedik évfolyamos diák egy hetes határon túli kirándulását most már csaknem teljes egészében finanszírozza az állam.
Az anyaországon belül is érdemes felkutatnunk a pályázatokat. Ősszel alkalmunk nyílt két napos buszos túrán részt vennünk diákjaimmal. Jártunk a mohácsi csata emlékhelyén, a siklósi várban, Siklóson egy vadonatúj vendégházban szálltunk meg, majd másnap a máriagyűdi kegyhelyre, valamint Szigetvárra is eljutottunk. A pályázatnak köszönhetően mindezt díjtalanul.
Szeptember óta pedig bármelyik diákcsoport ingyen vonatozhat országos múzeumokhoz, nemzeti emlékhelyekhez, műemlékekhez. Amennyiben egy osztály meg akarja látogatni Ópusztaszert, az egri várat vagy a gödöllői kastélyt (jelenleg 25 ilyen hely van), úgy utazását az állam állja. És érdemes útnak indulni, ugyanis az egyre több felújított vár és kastély mellett örömmel tapasztaltam számos helyen a múzeumpedagógia fejlődését vagy az egyre magasabb és élményszerűbb idegenvezetést is.
Nyilvánvaló, hogyha diákjaim nemzeti identitását akarom erősíteni, akkor ezekkel az utakkal, a határon túliakkal, idegenvezetőkkel, hagyományőrzőkkel való találkozásokkalsokkal eredményesebb leszek, mintha csak a tanteremben beszélnék nekik minderről.
Mint történelemtanár komoly segítségnek érzem ezeket, és fontosnak tartottam itt is megemlíteni. Ugyanakkor akár az oktatás, akár más területen is lehetne olyan lehetőségekről beszélni, amelyeket ez a kormány teremtett meg 2010 óta. Elég sok kedvezmény, illetve pályázat van, amelyről viszonylag kevesen tudnak, amelyeknek érdemes utánamenni, ha alkotni akarunk, ha többé akarjuk tenni környezetünket és magunkat.
A választási győzelem óriási öröm, de hogy milyen lesz a következő négy évünk, és milyen generációkat nevelünk föl, az rajtunk is múlik. Éljünk a lehetőségekkel!