A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

1464 Budapest, Pf. 1578
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu


MEGJELENT

a MAGYAR FÓRUM

XXX. évfolyamának 33.
száma.

BIZTONSÁGOS ORSZÁG - Szent István király 1018–2018

Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár: „A biztonságos környezethez szeretnénk hozzájárulni a kétgyermekesek adókedvezményének ismételt emelésével. Sokkal többet szánunk otthonteremtésre. ”

Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár:„A legfontosabb, hogy minden gyermek sportoljon. Ez alapfeladat, amihez megfelelő létesítményeket kell biztosítani, és az utánpótlásnak is komoly bázist jelent.”

Rajcsók Attila szobrászművész: „Nem az a lényeg, hogy állandóan dicsérjenek, hogy középpontban álljak, hanem hogy a szobraimmal tegyem le névjegyem az utókor számára. Örülök, ha műveim elgondolkodtatják a befogadót.”
Találjunk egymásra, legyen előfizetőnk!

Heti Magyar Fórum előfizetési díja:
3211 Ft / negyedév.

Havi Magyar Fórum előfizetési díja:
1470 Ft / negyedév.


Tel.: +36-1-781-3236

Levélcím: 1464 Budapest, Pf. 1578.

Kiadó:
Bp. IX., Ráday u. 32., I. em. 3.
Az USA szabadította rá Európára a migrációs válságot

​Antonio Tajani, az Európai Parlament elnöke élesen bírálta az Amerikai Egyesült Államokat, amiért meggyilkolta Moammer Kadhafi líbiai vezetőt, ezzel megoldhatatlan problémává téve a migrációs válságot Európában.

Tajani közleménye az Új Gazdaság díjátadó ceremónián hangzott el Madridban. Az EP elnöke szerint Spanyolországnak fokoznia kell katonai jelenlétét Afrikában, mert ez előfeltétele az európai migrációs válság megoldásának. Ugyanakkor, elmondása szerint a migrációs válságot nem lehet csak Afrikában megoldani, ehelyett átfogó európai megoldás szükséges.
A politikus azt mondta, Spanyolország és Olaszország „jól ismeri Afrikát”, és erre kell építeni a menekülthelyzet megoldását.
„Az amerikaiak nem tudják megtenni. A segítségük fontos, de nagyon sok hibát követnek el” – mondta. Az EP elnöke ráadásul egyértelműen kijelentette, hogy az Egyesült Államok szabadította rá Európára a migrációs válságot.
„Kadhafit meggyilkolni egyenértékű volt azzal, mint megnyitni az ajtót a migráció, a Muszlim Testvériség és az ISIS számára” – mondta Tajani, hozzátéve, hogy emiatt a válság kezeléséhez nem az amerikaiak szakértelmére van szükség, hanem olyan országokéra, melyek jól ismerik Afrikát.
Az EP elnöke emellett nyíltan beszélt arról, hogy az Európai Unió előtérbe kell helyezze saját állampolgárainak érdekeit a külső hatalmakéval és a más kontinensről érkező bevándorlókkal szemben.