A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

1464 Budapest, Pf. 1578
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu


MEGJELENT

a MAGYAR FÓRUM

XXX. évfolyamának 33.
száma.

BIZTONSÁGOS ORSZÁG - Szent István király 1018–2018

Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár: „A biztonságos környezethez szeretnénk hozzájárulni a kétgyermekesek adókedvezményének ismételt emelésével. Sokkal többet szánunk otthonteremtésre. ”

Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár:„A legfontosabb, hogy minden gyermek sportoljon. Ez alapfeladat, amihez megfelelő létesítményeket kell biztosítani, és az utánpótlásnak is komoly bázist jelent.”

Rajcsók Attila szobrászművész: „Nem az a lényeg, hogy állandóan dicsérjenek, hogy középpontban álljak, hanem hogy a szobraimmal tegyem le névjegyem az utókor számára. Örülök, ha műveim elgondolkodtatják a befogadót.”
Találjunk egymásra, legyen előfizetőnk!

Heti Magyar Fórum előfizetési díja:
3211 Ft / negyedév.

Havi Magyar Fórum előfizetési díja:
1470 Ft / negyedév.


Tel.: +36-1-781-3236

Levélcím: 1464 Budapest, Pf. 1578.

Kiadó:
Bp. IX., Ráday u. 32., I. em. 3.
Brutus, mint ajánlat

Csurka István

De nem az ókori példa az érdekes most, hanem a mai uszítás és a miértje. Miért is kell mai Brutust keresni, aki ledöfi Orbán Viktort? Mert „a néptől kapott felhatalmazásával visszaélve ellehetetleníti a normális politikai versengést”. Ez az állítás először is gyönyörű: halál azért, mert valaki megakadályoz egy versengést? Nem sok ez, jogvédők!? Nincs ebben valami mágikus aránytalanság? S hogyan teszi ezt? Alkotmányt ír és fogad el, az Országgyűlés létszámát kétszáz fő körül határozza meg, új körzethatárokat, nagyobbakat jelöl ki, de meghagyja az ötszázalékos bejutási küszöböt. Hol van itt a korlátozás? Talán a kompenzációs lista eltörlésében, amelynek ravasz bűvészkedése közben olyan emberek is képviselők lehettek, akik meg sem jelentek a választók színe előtt? Egyáltalán, miért a normális politikai versengés ellehetetlenítése az, ha nehezednek a versenyfeltételek? Amelyik pártnak van saját szavazótábora, vannak dolgozni akaró pártemberei, az a gyorsított kampányban is össze tudja szedni az indulási jogosultságot és megméretheti magát. Azért, mert valaki pankrációból, iszapbirkózásból kötöttfogásúvá akarja tenni a választási küzdelmet, halnia kell?
Egyébként pedig ugyan hol volt az eddigi választásokon az a bizonyos normális politikai versengés? 
Olvassa végig Csurka István 2011. júliusi elemzését a legújabb Magyar Fórumban!