A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

1464 Budapest, Pf. 1578
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu


MEGJELENT

a MAGYAR FÓRUM

XXX. évfolyamának 33.
száma.

BIZTONSÁGOS ORSZÁG - Szent István király 1018–2018

Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár: „A biztonságos környezethez szeretnénk hozzájárulni a kétgyermekesek adókedvezményének ismételt emelésével. Sokkal többet szánunk otthonteremtésre. ”

Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár:„A legfontosabb, hogy minden gyermek sportoljon. Ez alapfeladat, amihez megfelelő létesítményeket kell biztosítani, és az utánpótlásnak is komoly bázist jelent.”

Rajcsók Attila szobrászművész: „Nem az a lényeg, hogy állandóan dicsérjenek, hogy középpontban álljak, hanem hogy a szobraimmal tegyem le névjegyem az utókor számára. Örülök, ha műveim elgondolkodtatják a befogadót.”
Találjunk egymásra, legyen előfizetőnk!

Heti Magyar Fórum előfizetési díja:
3211 Ft / negyedév.

Havi Magyar Fórum előfizetési díja:
1470 Ft / negyedév.


Tel.: +36-1-781-3236

Levélcím: 1464 Budapest, Pf. 1578.

Kiadó:
Bp. IX., Ráday u. 32., I. em. 3.
Ezzel az ellenzékkel nem lehet más…

Kovács Attila

Létrejötte óta rendszeresen visszatérő narratívája volt az LMP-nek, hogy ők az új erő, ők a tisztaság megtestesítői. Még a nevük is azt hirdette, hogy ők azok, akik makulátlan múltjuk és jelenük miatt képesek lesznek megmutatni: lehet más a politika. Bár az elmúlt parlamenti ciklus idején már egyre többször kikandikált a valóság a zöldre festett paraván mögül, az elmúlt hetek végérvényesen is megmutatták: neve ellenére az LMP sem más, mint bármelyik másik politikai formáció, sőt.
A választási vereség miatt olyan fejetlenség és egymásra mutogatás alakult ki a „zöldpárton” belül, amely súlyos tettlegességig fajult. Nehéz kibogozni, hogy pontosan mi történhetett, mert a tiszta és egyenes beszéd helyett – amelyet pedig szintén hirdetett magáról a formáció – követhetetlen mismásolás zajlik, minden állítást tagadás és cáfolat követ. A hírportálokon olvasható beszámolók szerint az LMP választási eredményt is értékelő etikai bizottsági ülésén az egyik korábbi országgyűlési képviselő tettleg bántalmazta a párt korábbi társelnökét, akihez orvost, mentőket kellett hívni. Egyes híradások szerint a bántalmazott ex-társelnök rövid időre az eszméletét is elveszítette a bántalmazás következtében, igaz, sem a bántalmazás, sem az eszméletvesztés nem gátolta meg abban, hogy az ugyanaznap esti kormányellenes tüntetésen már személyesen részt vegyen – külsérelmi nyomok nélkül.
Hogy pontosan mi történt az LMP szóban forgó etikai bizottsági ülésén, talán sosem derül ki. Ám az napnál világosabb lett, hogy az LMP megnevezése, és a saját magukról hirdetett jelszó nem más, mint egy szlogen, aminek semmi valóságalapja sincs...
Persze, másként is felfogható a dolog: végül is mégiscsak képes volt az LMP arra, hogy új alapokra helyezze a magyar politikai életet. Olyanra ugyanis korábban Magyarországon még sosem akadt példa, hogy egy párton belül bárki is fizikai inzultussal vegyen elégtételt a vele egyet nem értő személlyel szemben. Ez az ukrán és néhány balkáni állam törvényhozásában szokott olykor-olykor előfordulni. A mai ellenzék egyik pártja immáron erre a színvonalra süllyedt.
Külön figyelmet érdemel, hogy a képtelen incidens az LMP etikai bizottsági ülésén történt. Vagyis azon testület ülésén, amely az adott párt magatartási normáinak szabályozásáért is felelős. Ahogy pedig az áldozat a történéseket kommentálta, az teljes mértékben igazolja, hogy a mai ellenzék egyedül csak arra képes, hogy mindenért Orbán Viktort kárhoztassa. A saját párttársa által bántalmazott ex-társelnök az eset indoklásaként ugyanis nem átallott közzétenni saját közösségi oldalán, hogy: „a Fidesz évek óta csepegteti, újabban dézsából önti a gyűlölet mérgét a közéletbe”. Vagyis a helyben hagyott LMP-s szerint őt a Fidesz politikája miatt verték meg. Az ellenzéki pártok közül az MSZP egyik üdvöskéje, Harangozó Tamás is hasonló álláspontot fogalmazott meg.
Az ilyesfajta történések és nyilatkozatok önmagukban megadják a választ, miért tudott újból kétharmados győzelmet aratni a Fidesz. Ilyen politikusokra és pártokra ugyanis, mint amelyek az ellenzék zászlaja alatt manapság megtalálhatók, jó érzésű ember nem adja a voksát…