A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

1464 Budapest, Pf. 1578
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu


MEGJELENT

a MAGYAR FÓRUM

XXX. évfolyamának 38.
száma.





MEGNYÍLT AZ ORSZÁGGYŰLÉS ŐSZI ÜLÉSSZAKA

Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke: „A Jobbikban az elnökség háta mögött születtek meg a stratégiai döntések. Nem tudtunk előre a Spinoza-házbeli akcióról. Aki azt mondja, hogy bárkivel összefogunk, csak kerüljünk hatalomra, a vonaizmust képviseli.”

SZÉGYENFAL – A jelentés megszavazói, tartózkodók, távolmaradók









​Szinte titokban kapta meg az Aranylabdát

50 éve vehette át elismerését Albert Flórián

Ami más országokban túlcsorduló nemzeti és sportszakmai büszkeséget jelent, azt a kommunista Magyarországon szinte rejtegetni való dologként kezelték. Máig alig beszélnek arról, hogy egyetlen Aranylabdásunk, Albert Flórián majd fél évvel később vehette csak át fantasztikus elismerését, mert a kommunista állami- és sportvezetés különböző okok miatt ezt megakadályozta.

Megmondom őszintén, hogy odahaza ez nem volt téma, nem igazán jött szóba az, hogy ő Aranylabdás. Emiatt kicsi koromban csak annyit tudtam, hogy igen, apu a Fradiban focizik, jó játékos és sokan tisztelik, szeretik. Már a klub serdülő játékosa voltam, amikor igazán tudatosult bennem, hogy milyen hatalmas játékos is volt az én édesapám - nyilatkozta lapunknak ifj. Albert Flórián. Tudjon meg mindent az 50 évvel ezelőtti eseményekről a legújabb Magyar Fórumból!