A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

1464 Budapest, Pf. 1578
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu


MEGJELENT

a MAGYAR FÓRUM

XXX. évfolyamának 25.
száma.

Orbán Viktor: Jövőre ennek a bizottságnak mennie kell!

A nemzeti összefogás tiszta eszméje: Csurka István 30 évvel ezelőtt elhangzott beszéde az erdélyi falurombolás elleni tüntetésen

Mónus József: a Hódítók Kupáját ezúttal egy Kr.e. 3. századiszkíta íj másolatával nyertem el, amit én készítettem

Szanyit megválasztották az MSZP alelnökének, majd lapunknak azt nyilatkozta, hogy az MSZP ma már nem vonzó
Találjunk egymásra, legyen előfizetőnk!

Heti Magyar Fórum előfizetési díja:
3211 Ft / negyedév.

Havi Magyar Fórum előfizetési díja:
1470 Ft / negyedév.


Tel.: +36-1-781-3236

Levélcím: 1464 Budapest, Pf. 1578.

Kiadó:
Bp. IX., Ráday u. 32., I. em. 3.
Az SZDSZ bábja

czyla

Első útja már 1990 szeptemberében a New York-i haverokhoz vezetett. Egy nem hivatalos látogatása során Göncz állítólag leírta, hogy „Amikor elnök lettem, azt hitték, hogy mazsola leszek a kalácsban. Aztán kiderült, hogy kavics.” A szétprivatizált ország kicsike kalácsában, amennyit nekünk meghagytak, abban ő volt valóban a kavics, bele is vásott a foga szegény nemzetünknek. Először a taxisblokád idején, mikor az államszervezet demokratikus működése felett nem őrködött az elnök, hanem az országot lebénító, az SZDSZ politikusai által anarchiába sodort, nemzetet megosztó súlyos konfliktusban a törvényszegő mellé állt.
Azután 1991-ben, hála helyett államfői lelkiismereti okokra hivatkozva, nem írta alá az Antall József által felterjesztett rádiós és televíziós alelnökjelöltek kinevezését, pedig a miniszterelnök három alkalommal próbálkozott, és jogilag tökéletesen igaza volt, mégis Göncz Árpád hatáskörét túllépve megtagadta az aláírását. Az Alkotmánybíróság döntését is figyelmen kívül hagyva. Viszont az 1993-as magyar-ukrán alapszerződés megkötését már támogatta. 1995-ben Göncz államfői lelkiismerete hallgatott, keze pedig aláírta az alkotmányellenes-Bokros csomagot. Az a csomag az életszínvonal jelentős zuhanásával járt. A nép Bokrost leköpdöste, kifütyülte. A normális szakértők az intézkedéscsomagot szociálisan érzéketlennek, megkésettnek, felületesnek, a hosszú távú megfontolásokat figyelmen kívül hagyónak, ráadásul hatástalannak és károsnak minősítették.
A pártpolitikától tartózkodónak hazudott köztársasági elnök nyilvánosan kijelentette, hogy az MSZP-SZDSZ-koalíciónak nincs alternatívája. Göncz, a kispályás politikai játékos, húzásai mögött az SZDSZ erőfitogtatása állt.
Különösen ízléstelen volt a taxisblokád alatti magatartása, hiszen az ország miniszterelnöke kórházban feküdt, és Göncz – Antallnak egyébként barátja – egy becstelen és törvénytelen akció támogatójának szegődött, nem egy kóbor műfordítói ötlettől vezérelve, hanem aljas politikai céllal. A választáson bukott szabad demokratákat akár törvénytelenül is, de hatalomba akarta segíteni, vagy legalább a győztesek nyakába beültetni. Göncz 1994 nyarától kezdve szó nélkül aláírt minden hülyeséget, amit az SZDSZ-MSZP-kormány csak ki tudott találni. Tett az Alkotmánybíróságra.
Ilyen méltánytalan volt valójában Árpi bácsi, a „pártok felett álló” SZDSZ-es köztársasági elnök.