A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

1464 Budapest, Pf. 1578
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu


MEGJELENT

a MAGYAR FÓRUM

XXX. évfolyamának 33.
száma.

BIZTONSÁGOS ORSZÁG - Szent István király 1018–2018

Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár: „A biztonságos környezethez szeretnénk hozzájárulni a kétgyermekesek adókedvezményének ismételt emelésével. Sokkal többet szánunk otthonteremtésre. ”

Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár:„A legfontosabb, hogy minden gyermek sportoljon. Ez alapfeladat, amihez megfelelő létesítményeket kell biztosítani, és az utánpótlásnak is komoly bázist jelent.”

Rajcsók Attila szobrászművész: „Nem az a lényeg, hogy állandóan dicsérjenek, hogy középpontban álljak, hanem hogy a szobraimmal tegyem le névjegyem az utókor számára. Örülök, ha műveim elgondolkodtatják a befogadót.”
Találjunk egymásra, legyen előfizetőnk!

Heti Magyar Fórum előfizetési díja:
3211 Ft / negyedév.

Havi Magyar Fórum előfizetési díja:
1470 Ft / negyedév.


Tel.: +36-1-781-3236

Levélcím: 1464 Budapest, Pf. 1578.

Kiadó:
Bp. IX., Ráday u. 32., I. em. 3.
Az SZDSZ bábja

czyla

Első útja már 1990 szeptemberében a New York-i haverokhoz vezetett. Egy nem hivatalos látogatása során Göncz állítólag leírta, hogy „Amikor elnök lettem, azt hitték, hogy mazsola leszek a kalácsban. Aztán kiderült, hogy kavics.” A szétprivatizált ország kicsike kalácsában, amennyit nekünk meghagytak, abban ő volt valóban a kavics, bele is vásott a foga szegény nemzetünknek. Először a taxisblokád idején, mikor az államszervezet demokratikus működése felett nem őrködött az elnök, hanem az országot lebénító, az SZDSZ politikusai által anarchiába sodort, nemzetet megosztó súlyos konfliktusban a törvényszegő mellé állt.
Azután 1991-ben, hála helyett államfői lelkiismereti okokra hivatkozva, nem írta alá az Antall József által felterjesztett rádiós és televíziós alelnökjelöltek kinevezését, pedig a miniszterelnök három alkalommal próbálkozott, és jogilag tökéletesen igaza volt, mégis Göncz Árpád hatáskörét túllépve megtagadta az aláírását. Az Alkotmánybíróság döntését is figyelmen kívül hagyva. Viszont az 1993-as magyar-ukrán alapszerződés megkötését már támogatta. 1995-ben Göncz államfői lelkiismerete hallgatott, keze pedig aláírta az alkotmányellenes-Bokros csomagot. Az a csomag az életszínvonal jelentős zuhanásával járt. A nép Bokrost leköpdöste, kifütyülte. A normális szakértők az intézkedéscsomagot szociálisan érzéketlennek, megkésettnek, felületesnek, a hosszú távú megfontolásokat figyelmen kívül hagyónak, ráadásul hatástalannak és károsnak minősítették.
A pártpolitikától tartózkodónak hazudott köztársasági elnök nyilvánosan kijelentette, hogy az MSZP-SZDSZ-koalíciónak nincs alternatívája. Göncz, a kispályás politikai játékos, húzásai mögött az SZDSZ erőfitogtatása állt.
Különösen ízléstelen volt a taxisblokád alatti magatartása, hiszen az ország miniszterelnöke kórházban feküdt, és Göncz – Antallnak egyébként barátja – egy becstelen és törvénytelen akció támogatójának szegődött, nem egy kóbor műfordítói ötlettől vezérelve, hanem aljas politikai céllal. A választáson bukott szabad demokratákat akár törvénytelenül is, de hatalomba akarta segíteni, vagy legalább a győztesek nyakába beültetni. Göncz 1994 nyarától kezdve szó nélkül aláírt minden hülyeséget, amit az SZDSZ-MSZP-kormány csak ki tudott találni. Tett az Alkotmánybíróságra.
Ilyen méltánytalan volt valójában Árpi bácsi, a „pártok felett álló” SZDSZ-es köztársasági elnök.