A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

1464 Budapest, Pf. 1578
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu


MEGJELENT

a MAGYAR FÓRUM

XXX. évfolyamának 25.
száma.

Orbán Viktor: Jövőre ennek a bizottságnak mennie kell!

A nemzeti összefogás tiszta eszméje: Csurka István 30 évvel ezelőtt elhangzott beszéde az erdélyi falurombolás elleni tüntetésen

Mónus József: a Hódítók Kupáját ezúttal egy Kr.e. 3. századiszkíta íj másolatával nyertem el, amit én készítettem

Szanyit megválasztották az MSZP alelnökének, majd lapunknak azt nyilatkozta, hogy az MSZP ma már nem vonzó
Találjunk egymásra, legyen előfizetőnk!

Heti Magyar Fórum előfizetési díja:
3211 Ft / negyedév.

Havi Magyar Fórum előfizetési díja:
1470 Ft / negyedév.


Tel.: +36-1-781-3236

Levélcím: 1464 Budapest, Pf. 1578.

Kiadó:
Bp. IX., Ráday u. 32., I. em. 3.
Harmadvonalbeliek

cz

Halljuk a Hír TV-ben a megállapítást K. Zoltántól, K. Olga pedig úgy nyeli a szöveget, mint kacsa a nokedlit. Ilyenkor az ember persze zavarba jön, noha már látott egy-két tavaszt. Elkezd bizonytalankodni, hogy most mi is van? Rosszul emlékszik talán?
Nem ugyanők voltak, akik örültek, hogy Gyurcsány végre hitet tett a közös indulás mellett és nem ők ették a kefét, mikor azután Bokros bajszot akasztott Fletóval? És úgy Zoltán, mint Olga részéről tapasztalható ujjongás is hamis lett volna, amikor vették az adást, hogy választási szövetség létrehozásának szándékáról írt alá nyilatkozatot a Modern Magyarország Mozgalom, a Fodor Gábor-féle Magyar Liberális Párt, a Színes Magyarország Párt, a Szabad Választók Pártja és a Demokraták Pártja, a Tarjányi-féle Progresszív Mozgalom? És nem ugyanők közvetítették a vetített stúdióháttér előtt derékig beásva, hétről hétre, hogy a baloldali választópolgárok maguk fogják kikényszeríteni az akkor legalkalmasabbaknak, ma már harmadvonalbelieknek nevezettek közös indulását?
Visszakereshető, hogyan magasztalták Karácsony Gergelyt, az MSZP és a Párbeszéd közös miniszterelnök-jelöltjét, mert bejelentette, hogy kész visszalépni Szél Bernadett javára, és le fog borulni a lábai előtt, amint az LMP részt vesz az összefogásban. Hányszor mondták el, hogy a mai ellenzéki oldalon találhatóak a világ legtehetségesebb politikusai. És most hirtelen használhatatlan és értelmetlen, meghatározó személyiség nélküli harmadvonalbeliek lettek, akikről korábban azt állították, hogy kizárólagos letéteményesei a demokratikus magyar politikai életnek.
Zoltán és Olga az ügyesek, a bűnnel örök jegyesek, hogyan ájultak elfele Gulyás Marcitól és az ő agórájától, az ellenzék internetes kommunikációs erejétől. Nekik tulajdonították a szabad gondolkodás és véleményalkotás eddig soha nem tapasztalt gigantikus méretét, ódákat zengtek az értelmes ellenzékiek őszinte és széles kapcsolati-rendszeréről. Most meg lekezelően csak harmadvonalbeli, elhasznált politikusok.
Eközben K. Zoltán asszonyos kebele keserűen hullámzik fel s alá, buta tekintetét a bánat üli meg, bajsza lekonyul. Olga meg nevet vidáman, hisz neki Lajos úgyis fizet.