A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

1464 Budapest, Pf. 1578
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu


MEGJELENT

a MAGYAR FÓRUM

XXX. évfolyamának 25.
száma.

Orbán Viktor: Jövőre ennek a bizottságnak mennie kell!

A nemzeti összefogás tiszta eszméje: Csurka István 30 évvel ezelőtt elhangzott beszéde az erdélyi falurombolás elleni tüntetésen

Mónus József: a Hódítók Kupáját ezúttal egy Kr.e. 3. századiszkíta íj másolatával nyertem el, amit én készítettem

Szanyit megválasztották az MSZP alelnökének, majd lapunknak azt nyilatkozta, hogy az MSZP ma már nem vonzó
Találjunk egymásra, legyen előfizetőnk!

Heti Magyar Fórum előfizetési díja:
3211 Ft / negyedév.

Havi Magyar Fórum előfizetési díja:
1470 Ft / negyedév.


Tel.: +36-1-781-3236

Levélcím: 1464 Budapest, Pf. 1578.

Kiadó:
Bp. IX., Ráday u. 32., I. em. 3.
Biztos, befutó hely

Kovács Attila

Az ember azt gondolná, hogy amikor egy politikus, pártjával együtt sokadjára is megsemmisítő vereséget szenved el a választásokon, akkor mélyen elgondolkodik azon, miért utasítják el csípőből a választók, miért nevezhető lényegében mérhetetlennek ő is és a nevével fémjelzett mozgalom is. Különösen akkor érdekes ez a kérdés, ha az illető korábban abszolút első vonalbeli politikus volt, és több évtizedes képviselői-, sőt, miniszteri múlttal rendelkezik. S ha mérlegre teszi a történteket, talán jut is valamire, s utána annak megfelelően igyekszik változtatni a nyilvánvalóan elhibázott politikáján. Legalábbis ez volna a normális.
Fodor Gábor, a Liberálisok elnöke azonban másként gondolkodik. Nemrégiben élő, egyenes adásban nyilatkozott a Simicska TV-ben, Kálmán Olgának. Amellett, hogy indulatosan magyarázkodott a nevetséges hercehurca miatt, amely az MSZP-Párbeszéd és a Liberálisok között zajlik, tett egy olyan kijelentést is, amely végérvényesen kifejezi, hogy ennek az egész mai, ellenzéknek csúfolt képződménynek mi is a valódi célja, mi végre játsszák el a politikust és a felkent közéleti személyiségeket.
A mérhető támogatottsággal évek óta nem rendelkező Liberálisok elnöke kijelentette, hogy a választások előtti megállapodás értelmében, s azért is, mert ők sok dologról lemondtak a kormányváltás érdekében (közbe vetve érdemes feltenni a költői kérdést, hogy vajon mi lehetett ez a sok dolog, hiszen a Liberálisok esetében egy, a nullával egyenértékű politikai súllyal rendelkező pártról beszélünk), nekik jár egy biztos, befutó hely a jövőre esedékes Európai Parlamenti választásokon.
Fodor Gábor idézett mondata, és a nyíltan megvallott törekvés tökéletesen példázza, hogy a Liberálisoknak, és úgy általában a jelenlegi ellenzéknek semmit nem jelent a haza képviselete, a nemzet szolgálata, amely pedig kormányon és ellenzékben egyaránt a legfontosabb kellene, hogy legyen egy valamirevaló politikus számára. Céljuk kizárólag csak annyi, hogy romboljanak, illetve még az, hogy amíg csak mód van rá, a lehető legtöbbet kivegyék abból, hogy eljátsszák a politikust. A biztos, befutó hely, amely után sápítoznak, csak a politikai túlélés miatt kell (mert hiszen amíg érkezik a képviselői fizetés, addig sem kell dolgozni menni…), na meg azért, hogy egyéb, alapítványi és agytröszti támogatásokért cserébe itthon és külföldön egyaránt szakmányban gyalázzák a kétharmaddal megválasztott kormányt és annak vezetőjét.
Ha megnézzük az elmúlt években megszilárdulni látszó erőviszonyokat, szerencsére él a remény, hogy ez a fajta politizálás megadja a Liberálisoknak és minden hozzájuk hasonló képződménynek azt, amire vágynak: a biztos, befutó helyet. Igaz, nem Brüsszelbe, ahová szeretnék, hanem az érdemeik szerinti helyre, a politikatörténet szemétdombjára.