A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

1464 Budapest, Pf. 1578
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu


MEGJELENT

a MAGYAR FÓRUM

XXX. évfolyamának 38.
száma.

MEGNYÍLT AZ ORSZÁGGYŰLÉS ŐSZI ÜLÉSSZAKA

Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke: „A Jobbikban az elnökség háta mögött születtek meg a stratégiai döntések. Nem tudtunk előre a Spinoza-házbeli akcióról. Aki azt mondja, hogy bárkivel összefogunk, csak kerüljünk hatalomra, a vonaizmust képviseli.”

SZÉGYENFAL – A jelentés megszavazói, tartózkodók, távolmaradók

Jótékonysági futás indult Kárpátaljára

Az Egy vérből vagyunk! elnevezésű 500 kilométeres futás résztvevői a rajt után a II. kerületi Szent Ferenc Kórháznál 2018. június 4-én, a nemzeti összetartozás napján. A jótékonysági futás célja, hogy felhívja a figyelmet a véradás fontosságára, valamint adományokat gyűjtsön a kárpátaljai Ráton megépült Szent Mihály Rehabilitációs Központ javára.

A hétfőn, a nemzeti összetartozás napján induló 500 kilométeres jótékonysági futás a véradás fontosságára és a határon túli magyarok segítésére hívja fel a figyelmet - mondta el Gui Angéla, az esemény főszervezője. A szervezők a jótékonysági futás útvonalán június 4-én Budapesten, június 5-én Szolnokon, június 6-án Debrecenben, míg június 7-én Nyíregyházán várják a véradókat - tette hozzá.
    Nagy Sándor, az Országos Vérellátó Szolgálat szakmai főigazgató-helyettese szerint a nyári időszakban - a nagy meleg, a szabadságok és a sokakat érintő allergiaszezon miatt - lecsökken a véradók száma, ezért is szükséges a figyelemfelhívás.
    A főszervező elmondta: az esemény másik célja adománygyűjtés a kárpátaljai Ráton magyar állami támogatásból felépült Szent Mihály Rehabilitációs Központ részére. 
    Az esemény fővédnöke, Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége pénteken avatja fel a központot - fűzte hozzá.
A futókat az Ismerős Arcok Nélküled című számával fogják fogadni a ráti gyermekotthon lakói, hiszen történjen bármi, amíg élünk s meghalunk, mi egy vérből valók vagyunk.