A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

1464 Budapest, Pf. 1578
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu


MEGJELENT

a MAGYAR FÓRUM

XXX. évfolyamának 38.
száma.

MEGNYÍLT AZ ORSZÁGGYŰLÉS ŐSZI ÜLÉSSZAKA

Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke: „A Jobbikban az elnökség háta mögött születtek meg a stratégiai döntések. Nem tudtunk előre a Spinoza-házbeli akcióról. Aki azt mondja, hogy bárkivel összefogunk, csak kerüljünk hatalomra, a vonaizmust képviseli.”

SZÉGYENFAL – A jelentés megszavazói, tartózkodók, távolmaradók

NEK mindenkinek

Széplaky Bálint

2020 szeptemberének harmadik hetében, 823 nap múlva kezdődik Budapesten az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK). Aki még keveset hallott róla, talán meg is lepődhet, hogy ilyen távoli eseménnyel miért foglalkozunk, különösen, ha ez csupán egyházi vezetők zárt üléseken történő tanácskozása, amihez egyszeri hívőknek és a ritkábban templomba járóknak vajmi kevés köze lehet. Szerencsére egyre többen tudják, hogy az esemény mindenkiNEK szól. Köszönhető ez (mások mellett) Fábry Kornél atyának, aki a NEK Általános Titkárságának főtitkára. Kornél atya majd két éve nagykövetként viszi a rendkívül esemény hírét és beszél annak valódi tartalmáról. A június 2-án lezajlott „világméretű szentségimádás” másnapján beszélgettünk vele.

Kornél atyát a kongresszus programjáról is kérdeztük, és habár a „műsorváltozás jogát” fenntartják, a főbb pilléreket felvázolta. Mielőtt elkezdődne a rendezvényt megnyitó szentmise a Puskás Ferenc Stadionban, kétnapos tudományos teológiai konferencián vesznek részt egyházi elöljárók Esztergomban. Az első nap délutánján énekel majd a korábban említett gospel kórus, szintén a Puskás Stadionban. Hétfőtől péntekig délelőttönként a Hungexpón plenáris ülések lesznek, imádságokkal, tanúságtételekkel, különböző hitbéli témákat érintő fakultációkkal. „Délutánonként pedig, különböző kulturális és vallási programokra hívjuk a világot, mert van bőven mit megmutatni az embereknek a keresztény Budapestből” – fogalmazott Kornél atya. Az előzetes tervek szerint csütörtökön taizé imádság lesz a Szent István-bazilika előtt, pénteken az ifjúság, szombaton pedig a családok napja lesz. Szintén szombaton szentmise a Kossuth téren, ahonnan eucharisztikus körmenetben vonulnak a résztvevők a Hősök teréig, ahol vasárnap 11 órakor lesz az ünnepi záró szentmise.
Olvassa végig cikkünket a legújabb Magyar Fórumban!