A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

1464 Budapest, Pf. 1578
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu


MEGJELENT

a MAGYAR FÓRUM

XXX. évfolyamának 33.
száma.

BIZTONSÁGOS ORSZÁG - Szent István király 1018–2018

Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár: „A biztonságos környezethez szeretnénk hozzájárulni a kétgyermekesek adókedvezményének ismételt emelésével. Sokkal többet szánunk otthonteremtésre. ”

Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár:„A legfontosabb, hogy minden gyermek sportoljon. Ez alapfeladat, amihez megfelelő létesítményeket kell biztosítani, és az utánpótlásnak is komoly bázist jelent.”

Rajcsók Attila szobrászművész: „Nem az a lényeg, hogy állandóan dicsérjenek, hogy középpontban álljak, hanem hogy a szobraimmal tegyem le névjegyem az utókor számára. Örülök, ha műveim elgondolkodtatják a befogadót.”
Találjunk egymásra, legyen előfizetőnk!

Heti Magyar Fórum előfizetési díja:
3211 Ft / negyedév.

Havi Magyar Fórum előfizetési díja:
1470 Ft / negyedév.


Tel.: +36-1-781-3236

Levélcím: 1464 Budapest, Pf. 1578.

Kiadó:
Bp. IX., Ráday u. 32., I. em. 3.
NEK mindenkinek

Széplaky Bálint

2020 szeptemberének harmadik hetében, 823 nap múlva kezdődik Budapesten az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK). Aki még keveset hallott róla, talán meg is lepődhet, hogy ilyen távoli eseménnyel miért foglalkozunk, különösen, ha ez csupán egyházi vezetők zárt üléseken történő tanácskozása, amihez egyszeri hívőknek és a ritkábban templomba járóknak vajmi kevés köze lehet. Szerencsére egyre többen tudják, hogy az esemény mindenkiNEK szól. Köszönhető ez (mások mellett) Fábry Kornél atyának, aki a NEK Általános Titkárságának főtitkára. Kornél atya majd két éve nagykövetként viszi a rendkívül esemény hírét és beszél annak valódi tartalmáról. A június 2-án lezajlott „világméretű szentségimádás” másnapján beszélgettünk vele.

Kornél atyát a kongresszus programjáról is kérdeztük, és habár a „műsorváltozás jogát” fenntartják, a főbb pilléreket felvázolta. Mielőtt elkezdődne a rendezvényt megnyitó szentmise a Puskás Ferenc Stadionban, kétnapos tudományos teológiai konferencián vesznek részt egyházi elöljárók Esztergomban. Az első nap délutánján énekel majd a korábban említett gospel kórus, szintén a Puskás Stadionban. Hétfőtől péntekig délelőttönként a Hungexpón plenáris ülések lesznek, imádságokkal, tanúságtételekkel, különböző hitbéli témákat érintő fakultációkkal. „Délutánonként pedig, különböző kulturális és vallási programokra hívjuk a világot, mert van bőven mit megmutatni az embereknek a keresztény Budapestből” – fogalmazott Kornél atya. Az előzetes tervek szerint csütörtökön taizé imádság lesz a Szent István-bazilika előtt, pénteken az ifjúság, szombaton pedig a családok napja lesz. Szintén szombaton szentmise a Kossuth téren, ahonnan eucharisztikus körmenetben vonulnak a résztvevők a Hősök teréig, ahol vasárnap 11 órakor lesz az ünnepi záró szentmise.
Olvassa végig cikkünket a legújabb Magyar Fórumban!