A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

1464 Budapest, Pf. 1578
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu


MEGJELENT

a MAGYAR FÓRUM

XXX. évfolyamának 33.
száma.

BIZTONSÁGOS ORSZÁG - Szent István király 1018–2018

Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár: „A biztonságos környezethez szeretnénk hozzájárulni a kétgyermekesek adókedvezményének ismételt emelésével. Sokkal többet szánunk otthonteremtésre. ”

Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár:„A legfontosabb, hogy minden gyermek sportoljon. Ez alapfeladat, amihez megfelelő létesítményeket kell biztosítani, és az utánpótlásnak is komoly bázist jelent.”

Rajcsók Attila szobrászművész: „Nem az a lényeg, hogy állandóan dicsérjenek, hogy középpontban álljak, hanem hogy a szobraimmal tegyem le névjegyem az utókor számára. Örülök, ha műveim elgondolkodtatják a befogadót.”
Találjunk egymásra, legyen előfizetőnk!

Heti Magyar Fórum előfizetési díja:
3211 Ft / negyedév.

Havi Magyar Fórum előfizetési díja:
1470 Ft / negyedév.


Tel.: +36-1-781-3236

Levélcím: 1464 Budapest, Pf. 1578.

Kiadó:
Bp. IX., Ráday u. 32., I. em. 3.
Lépni kell

Czyla

Most, hogy Toroczkai Laci, felelős Jobbik alelnök bomlasztónak nevezte a Jobbik vezetését – értve ezen, hogy az a pártvezetés, amelyik szégyenszemre Juhász Péter droghuszár megszűnés alatt lévő pártjának pénzbeli támogatását irányozta elő, az bomlasztja a pártot, és nem ő –, kétesélyessé vált a párt jövője. Úgy hallottuk, még legalább négy parlamenti frakciótag is bejelentésre készül: befejezik a Vona-Sneider-tandem támogatását, és mivel Dúró Dóra szerint valamennyien arra esküdtek fel, hogy megvédik a hazug Jobbiktól az országot, akkor az eddig siker szagú Jobbikhoz átigazolt Hegedűs és Balczó család, Zakó Laci, Miklós Árpi és a többi volt MIÉP-es is lépéskényszerben van. Ha következetesek, nem tehetnek mást, lépniük kell. Ki. Ez a sikerszag ugyanis mára bűzzé módosult. Ezt a bűzt a Szabó Gábor pártigazgató körül terjengő lábszag, Jakab Péter frakcióember hónalj- és Mirkóczki szóvivő szájszaga, a Vona-Terry Black-Amanda Elstak bírósági hercehurcájának bukéja, és egyéb erkölcstelenség, árulás, csicskaság aromásítja.
Éppen két évvel ezelőtt, 2016 nyár végén Vona a Facebook-on jelentette tartóinak, hogy elvette a Jobbik lelkét. Ez ugyan nagyképű, ostoba, és főképp értelmetlen állítás volt, ám a Spinóza színpadára való belépéséhez elengedhetetlennek bizonyult. Ez kellett ahhoz, hogy Simicska Lajos Olgája a Hír TV-ben Vona rendkívüli és meghatalmazott propagandistájaként érdeklődjön nap mint nap, hogy mit is álmodott Cuki. És ahhoz is, hogy a tulajdonosa által mára csődbe juttatott Népszabadság és a Magyar Nemzet, a Népszava, az RTL Klub, HVG, Index etc. kézről kézre adja ezt a szimpla figurát, azzal, hogy az ellenzék kormányra kerülésének záloga a vele való technikai összeborulás. A kijelölt helyeken a Jobbik jelöltjére szavazó polgárok pedig, ha és amennyiben érzik, hogy ez az egész milyen büdös, fogják be az orrukat, adta a tanácsot Heller Ágnes, de hiába. Nincs kétségünk afelől, hogy neki lennének még ötletei, ám fájdalom, április 8-ra az utolsó liba is megdöglött, utalunk a régi rabbis viccre.
Simicska ugyan még hivatalosan nem jelentette be, hogy nem pénzeli tovább Vona korábbi pártelnököt, a versenyző ugyanis nem hozta a soros választáson az elvárt eredményt, az feltételezhető azonban, hogy sem az oligarcha, sem George Soros nem engedhet meg magának ekkora presztízsveszteséget.
Tehát úgy fordulnak el a Vona-vonaltól, mintha mi sem történt volna. Elfelejtik. Az ő támogatásuk híján pedig nő az esélye Toroczkainak, aki az elnökválasztó országos pártgyűlésen – elnökjelöltként – elvitte a szavazatok 46 százalékát, és programbeszédét a küldöttek felállva, hosszú percekig tapsolták.
A Jobbik logóért tehát hamarosan az új formáció szállhat ringbe. Ha a Mi magunk mozgalom elég erőt képes június 23-án felmutatni, akkor a bukott pártelnök hamiskártyás hívei nem zsugázhatnak gond nélkül tovább a jobboldali ifjúsági közösségtől bitorolt név alatt.
Elvégre azok, akikben van még egy szemernyi önbecsülés, a Vona-vonallal nem járathatják le magukat sem továbbra is akkora blamával, mint az április 8-i szereplés. Ami annyit is tesz, hogy Szabó Gábor pártigazgató és a papája nem ítélkezhet önkényesen többé a párt etikai bizottságában, és az olyan homályos háttérember, mint Radnai László magától értetődően nem irányíthat tovább az elnökségi üléseken vagy a frakcióban, mint ahogyan ez ma még történik.
Informátorunk szerint a károkozók körében már most sem szívesen mutatkozik komoly ember, aki a szavakat nem csak nagyotmondásra használja. Az nem úgy van, hogy a választások utolsó pillanatáig a milliárdos oligarcha és a spekuláns kormányfőjelöltjeként futtatott bukott alak nevetségessé tegye azokat az erőket, akik eleve helytelenítették a cukisodást. Az nem fordulhat elő, hogy ennek ellenére a hitelét vesztett pártelnök testi-lelki jóbarátai, családtagjai, pártbéli vazallusai büntetlenül megússzanak egy ekkora bukást és ugyanők indítsanak hajtóvadászatot a hibákra rámutatók ellen a jövőben. Fején találta a szöget Gaudi: mostanra az induláshoz képest lényegében kiürült a párt értéktartalma.
Ugyan formailag ugyanaz a neve, de tartalmában már valójában jellegtelen párt lett, amelyet megélhetési politikusok vezetnek. A bosszúszomjas Simicskához való közeledéssel gyakorlatilag egy oligarcha érdekrendszere alá rendelték, kampányeszközzé tették a Jobbikot. A párt atomjaira hullott, elveszítette az önrendelkezését, a nemzetellenes szivárványkoalíció kiszolgálójává vált.
Ezáltal hazafias lelkületű emberek számára teljesen hiteltelenné vált a párt.