A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

1464 Budapest, Pf. 1578
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu


MEGJELENT

a MAGYAR FÓRUM

XXX. évfolyamának 25.
száma.

Orbán Viktor: Jövőre ennek a bizottságnak mennie kell!

A nemzeti összefogás tiszta eszméje: Csurka István 30 évvel ezelőtt elhangzott beszéde az erdélyi falurombolás elleni tüntetésen

Mónus József: a Hódítók Kupáját ezúttal egy Kr.e. 3. századiszkíta íj másolatával nyertem el, amit én készítettem

Szanyit megválasztották az MSZP alelnökének, majd lapunknak azt nyilatkozta, hogy az MSZP ma már nem vonzó
Találjunk egymásra, legyen előfizetőnk!

Heti Magyar Fórum előfizetési díja:
3211 Ft / negyedév.

Havi Magyar Fórum előfizetési díja:
1470 Ft / negyedév.


Tel.: +36-1-781-3236

Levélcím: 1464 Budapest, Pf. 1578.

Kiadó:
Bp. IX., Ráday u. 32., I. em. 3.
Lépni kell

Czyla

Most, hogy Toroczkai Laci, felelős Jobbik alelnök bomlasztónak nevezte a Jobbik vezetését – értve ezen, hogy az a pártvezetés, amelyik szégyenszemre Juhász Péter droghuszár megszűnés alatt lévő pártjának pénzbeli támogatását irányozta elő, az bomlasztja a pártot, és nem ő –, kétesélyessé vált a párt jövője. Úgy hallottuk, még legalább négy parlamenti frakciótag is bejelentésre készül: befejezik a Vona-Sneider-tandem támogatását, és mivel Dúró Dóra szerint valamennyien arra esküdtek fel, hogy megvédik a hazug Jobbiktól az országot, akkor az eddig siker szagú Jobbikhoz átigazolt Hegedűs és Balczó család, Zakó Laci, Miklós Árpi és a többi volt MIÉP-es is lépéskényszerben van. Ha következetesek, nem tehetnek mást, lépniük kell. Ki. Ez a sikerszag ugyanis mára bűzzé módosult. Ezt a bűzt a Szabó Gábor pártigazgató körül terjengő lábszag, Jakab Péter frakcióember hónalj- és Mirkóczki szóvivő szájszaga, a Vona-Terry Black-Amanda Elstak bírósági hercehurcájának bukéja, és egyéb erkölcstelenség, árulás, csicskaság aromásítja.
Éppen két évvel ezelőtt, 2016 nyár végén Vona a Facebook-on jelentette tartóinak, hogy elvette a Jobbik lelkét. Ez ugyan nagyképű, ostoba, és főképp értelmetlen állítás volt, ám a Spinóza színpadára való belépéséhez elengedhetetlennek bizonyult. Ez kellett ahhoz, hogy Simicska Lajos Olgája a Hír TV-ben Vona rendkívüli és meghatalmazott propagandistájaként érdeklődjön nap mint nap, hogy mit is álmodott Cuki. És ahhoz is, hogy a tulajdonosa által mára csődbe juttatott Népszabadság és a Magyar Nemzet, a Népszava, az RTL Klub, HVG, Index etc. kézről kézre adja ezt a szimpla figurát, azzal, hogy az ellenzék kormányra kerülésének záloga a vele való technikai összeborulás. A kijelölt helyeken a Jobbik jelöltjére szavazó polgárok pedig, ha és amennyiben érzik, hogy ez az egész milyen büdös, fogják be az orrukat, adta a tanácsot Heller Ágnes, de hiába. Nincs kétségünk afelől, hogy neki lennének még ötletei, ám fájdalom, április 8-ra az utolsó liba is megdöglött, utalunk a régi rabbis viccre.
Simicska ugyan még hivatalosan nem jelentette be, hogy nem pénzeli tovább Vona korábbi pártelnököt, a versenyző ugyanis nem hozta a soros választáson az elvárt eredményt, az feltételezhető azonban, hogy sem az oligarcha, sem George Soros nem engedhet meg magának ekkora presztízsveszteséget.
Tehát úgy fordulnak el a Vona-vonaltól, mintha mi sem történt volna. Elfelejtik. Az ő támogatásuk híján pedig nő az esélye Toroczkainak, aki az elnökválasztó országos pártgyűlésen – elnökjelöltként – elvitte a szavazatok 46 százalékát, és programbeszédét a küldöttek felállva, hosszú percekig tapsolták.
A Jobbik logóért tehát hamarosan az új formáció szállhat ringbe. Ha a Mi magunk mozgalom elég erőt képes június 23-án felmutatni, akkor a bukott pártelnök hamiskártyás hívei nem zsugázhatnak gond nélkül tovább a jobboldali ifjúsági közösségtől bitorolt név alatt.
Elvégre azok, akikben van még egy szemernyi önbecsülés, a Vona-vonallal nem járathatják le magukat sem továbbra is akkora blamával, mint az április 8-i szereplés. Ami annyit is tesz, hogy Szabó Gábor pártigazgató és a papája nem ítélkezhet önkényesen többé a párt etikai bizottságában, és az olyan homályos háttérember, mint Radnai László magától értetődően nem irányíthat tovább az elnökségi üléseken vagy a frakcióban, mint ahogyan ez ma még történik.
Informátorunk szerint a károkozók körében már most sem szívesen mutatkozik komoly ember, aki a szavakat nem csak nagyotmondásra használja. Az nem úgy van, hogy a választások utolsó pillanatáig a milliárdos oligarcha és a spekuláns kormányfőjelöltjeként futtatott bukott alak nevetségessé tegye azokat az erőket, akik eleve helytelenítették a cukisodást. Az nem fordulhat elő, hogy ennek ellenére a hitelét vesztett pártelnök testi-lelki jóbarátai, családtagjai, pártbéli vazallusai büntetlenül megússzanak egy ekkora bukást és ugyanők indítsanak hajtóvadászatot a hibákra rámutatók ellen a jövőben. Fején találta a szöget Gaudi: mostanra az induláshoz képest lényegében kiürült a párt értéktartalma.
Ugyan formailag ugyanaz a neve, de tartalmában már valójában jellegtelen párt lett, amelyet megélhetési politikusok vezetnek. A bosszúszomjas Simicskához való közeledéssel gyakorlatilag egy oligarcha érdekrendszere alá rendelték, kampányeszközzé tették a Jobbikot. A párt atomjaira hullott, elveszítette az önrendelkezését, a nemzetellenes szivárványkoalíció kiszolgálójává vált.
Ezáltal hazafias lelkületű emberek számára teljesen hiteltelenné vált a párt.