A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

Levelezési cím: 1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13
1%"/

Megjelent munkatársunk, Kovács Attila harmadik kötete: Az idők szava.
Glosszák, jegyzetek, publicisztikák, elemzések. Rendelés és információ: azidokszava@gmail.com

Hazugság, liberális sajtó a neved

cz

A gender üli torát

A magyar irodalom fejedelme, a zseniális Arany János Hamlet-fordításában szereplő „Gyarlóság, asszony a neved!” mondat szállóigévé vált. A 201 éve született költőóriás művét újrafordították és például az idézett, remekbeszabott, kifejező tömör szöveget egy olyan üresen kongó mondatra cserélték, hogy „Állhatatlanság, nőnemű vagy!”, illetve hogy a rossz mellé a még rosszabbat is odategyem, „A jellemhiba másik neve: nő!” S ezért még fizetik is a műferdítőket.
Gondolom a gender-korban már az asszony szó sem comme il faut, mert társadalmi nemek bevezetésének elmebaja szerint nőnemű bárki lehet. A gender üli torát.
 
Bolgár és a gagyi

Más, de mégis ugyanez: képtelenség. Kodály Zoltán országában a világhírűnek és magyarnak hazudott adóban Bolgár közreműködésével közízlés-rombolás folyik. Ennek ékes bizonyítékát hallottam a minap. A műsorba ritka kivételként kulturált hangnemben betelefonáló, visszafogott asszony, okos szóval higgadtan érvelt és rávilágított Bolgár ostoba véleményének tarthatatlanságára, hogy azért jó akár gagyi musical-lel is a színházba csábítani a gyerekkorú hallgatót, mert később azután Mozart-rajongó lehet belőle. Ezt a betelefonáló kézből cáfolta, és vitathatatlanul érvelt a zenei anyanyelv oktatásának minél fiatalabb korban való megkezdése mellett, de hiába. Bolgár erőszakosan selypegte saját agyszüleményét, legfőbb érve az volt, hogy ő bizony zenei mindenevő. Na, ez látszik rajta. Csak azt ne higgye, hogy ez jó.
Olvassa végig cikkünket a legújabb Magyar Fórumban!