A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

1464 Budapest, Pf. 1578
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu


MEGJELENT

a MAGYAR FÓRUM

XXX. évfolyamának 33.
száma.

BIZTONSÁGOS ORSZÁG - Szent István király 1018–2018

Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár: „A biztonságos környezethez szeretnénk hozzájárulni a kétgyermekesek adókedvezményének ismételt emelésével. Sokkal többet szánunk otthonteremtésre. ”

Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár:„A legfontosabb, hogy minden gyermek sportoljon. Ez alapfeladat, amihez megfelelő létesítményeket kell biztosítani, és az utánpótlásnak is komoly bázist jelent.”

Rajcsók Attila szobrászművész: „Nem az a lényeg, hogy állandóan dicsérjenek, hogy középpontban álljak, hanem hogy a szobraimmal tegyem le névjegyem az utókor számára. Örülök, ha műveim elgondolkodtatják a befogadót.”
Találjunk egymásra, legyen előfizetőnk!

Heti Magyar Fórum előfizetési díja:
3211 Ft / negyedév.

Havi Magyar Fórum előfizetési díja:
1470 Ft / negyedév.


Tel.: +36-1-781-3236

Levélcím: 1464 Budapest, Pf. 1578.

Kiadó:
Bp. IX., Ráday u. 32., I. em. 3.
Hazugság, liberális sajtó a neved

cz

A gender üli torát

A magyar irodalom fejedelme, a zseniális Arany János Hamlet-fordításában szereplő „Gyarlóság, asszony a neved!” mondat szállóigévé vált. A 201 éve született költőóriás művét újrafordították és például az idézett, remekbeszabott, kifejező tömör szöveget egy olyan üresen kongó mondatra cserélték, hogy „Állhatatlanság, nőnemű vagy!”, illetve hogy a rossz mellé a még rosszabbat is odategyem, „A jellemhiba másik neve: nő!” S ezért még fizetik is a műferdítőket.
Gondolom a gender-korban már az asszony szó sem comme il faut, mert társadalmi nemek bevezetésének elmebaja szerint nőnemű bárki lehet. A gender üli torát.
 
Bolgár és a gagyi

Más, de mégis ugyanez: képtelenség. Kodály Zoltán országában a világhírűnek és magyarnak hazudott adóban Bolgár közreműködésével közízlés-rombolás folyik. Ennek ékes bizonyítékát hallottam a minap. A műsorba ritka kivételként kulturált hangnemben betelefonáló, visszafogott asszony, okos szóval higgadtan érvelt és rávilágított Bolgár ostoba véleményének tarthatatlanságára, hogy azért jó akár gagyi musical-lel is a színházba csábítani a gyerekkorú hallgatót, mert később azután Mozart-rajongó lehet belőle. Ezt a betelefonáló kézből cáfolta, és vitathatatlanul érvelt a zenei anyanyelv oktatásának minél fiatalabb korban való megkezdése mellett, de hiába. Bolgár erőszakosan selypegte saját agyszüleményét, legfőbb érve az volt, hogy ő bizony zenei mindenevő. Na, ez látszik rajta. Csak azt ne higgye, hogy ez jó.
Olvassa végig cikkünket a legújabb Magyar Fórumban!