A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

1464 Budapest, Pf. 1578
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu


MEGJELENT

a MAGYAR FÓRUM

XXX. évfolyamának 25.
száma.

Orbán Viktor: Jövőre ennek a bizottságnak mennie kell!

A nemzeti összefogás tiszta eszméje: Csurka István 30 évvel ezelőtt elhangzott beszéde az erdélyi falurombolás elleni tüntetésen

Mónus József: a Hódítók Kupáját ezúttal egy Kr.e. 3. századiszkíta íj másolatával nyertem el, amit én készítettem

Szanyit megválasztották az MSZP alelnökének, majd lapunknak azt nyilatkozta, hogy az MSZP ma már nem vonzó
Találjunk egymásra, legyen előfizetőnk!

Heti Magyar Fórum előfizetési díja:
3211 Ft / negyedév.

Havi Magyar Fórum előfizetési díja:
1470 Ft / negyedév.


Tel.: +36-1-781-3236

Levélcím: 1464 Budapest, Pf. 1578.

Kiadó:
Bp. IX., Ráday u. 32., I. em. 3.
Hazugság, liberális sajtó a neved

cz

A gender üli torát

A magyar irodalom fejedelme, a zseniális Arany János Hamlet-fordításában szereplő „Gyarlóság, asszony a neved!” mondat szállóigévé vált. A 201 éve született költőóriás művét újrafordították és például az idézett, remekbeszabott, kifejező tömör szöveget egy olyan üresen kongó mondatra cserélték, hogy „Állhatatlanság, nőnemű vagy!”, illetve hogy a rossz mellé a még rosszabbat is odategyem, „A jellemhiba másik neve: nő!” S ezért még fizetik is a műferdítőket.
Gondolom a gender-korban már az asszony szó sem comme il faut, mert társadalmi nemek bevezetésének elmebaja szerint nőnemű bárki lehet. A gender üli torát.
 
Bolgár és a gagyi

Más, de mégis ugyanez: képtelenség. Kodály Zoltán országában a világhírűnek és magyarnak hazudott adóban Bolgár közreműködésével közízlés-rombolás folyik. Ennek ékes bizonyítékát hallottam a minap. A műsorba ritka kivételként kulturált hangnemben betelefonáló, visszafogott asszony, okos szóval higgadtan érvelt és rávilágított Bolgár ostoba véleményének tarthatatlanságára, hogy azért jó akár gagyi musical-lel is a színházba csábítani a gyerekkorú hallgatót, mert később azután Mozart-rajongó lehet belőle. Ezt a betelefonáló kézből cáfolta, és vitathatatlanul érvelt a zenei anyanyelv oktatásának minél fiatalabb korban való megkezdése mellett, de hiába. Bolgár erőszakosan selypegte saját agyszüleményét, legfőbb érve az volt, hogy ő bizony zenei mindenevő. Na, ez látszik rajta. Csak azt ne higgye, hogy ez jó.
Olvassa végig cikkünket a legújabb Magyar Fórumban!