A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

1464 Budapest, Pf. 1578
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu


MEGJELENT

a MAGYAR FÓRUM

XXX. évfolyamának 29.
száma.

Vlagyimir Putyin orosz elnökkel tárgyalt Orbán Viktor miniszterelnök a Kremlben

CSURKA ISTVÁN VITAINDÍTÓ ELŐADÁSA MONORERDŐN 1985-BEN

MEDVECZKY ÁDÁM ’77 – A Kossuth-díjas karmester szerint a keresztény művész nem lehet közömbös. Jézus urunk is ostorral űzte ki a kufárokat a templomból. Tehát a hitnek harcosnak kell lennie.

POLGÁRŐRÖK EZREI VÉDIK A HATÁRT – Dr. Barnucz Szilvia, az Országos Polgárőr Szövetség főigazgatója: Szent László a mi védőszentünk, több mint hatvanezer polgárőrnek, akik fogadalmat tettek arra, hogy megvédjék településeink közrendjét.”
Találjunk egymásra, legyen előfizetőnk!

Heti Magyar Fórum előfizetési díja:
3211 Ft / negyedév.

Havi Magyar Fórum előfizetési díja:
1470 Ft / negyedév.


Tel.: +36-1-781-3236

Levélcím: 1464 Budapest, Pf. 1578.

Kiadó:
Bp. IX., Ráday u. 32., I. em. 3.
​Győzelmi esélyek

Märle Tamás

„A lengyeleket, cseheket, magyarokat és szlovákokat tömörítő Visegrádi négyeknek a bevándorlási hullámra adott reakcióit, valamint az Európai Unió által rájuk kényszerített kvóták elutasítását sokszor szélsőséges kormányok túlkapásaiként állítják be. Pedig valójában a népakaratot tükrözik.” – írja a francia professzor, Bertrand Mathieu A jog a demokrácia ellen? című könyvében.
A határok újraépülnek és a nemzeti kormányok egyre szaporodnak, a V4-ek szavát és a nép akaratát egyre többen értették meg. Ezért egyeztetett a visegrádiakkal Sebastian Kurz és ezért jött ugyanezen a napon Budapestre az a Donald Tusk, aki nemrég még hazája és Magyarország ellen beszélt a bevándorlás ügyében.
Erre most az EU-csúcs előkészítése keretében az Európai Tanács elnöke hivatalában kereste fel Orbán Viktor miniszterelnököt. Az Országházban péntek délután tartott megbeszélésen áttekintették a június 28-29-i hivatalos EU-csúcson napirendre kerülő témákat, mindenekelőtt a migráció kérdését.
„A nemzetközi helyzet egyre fokozódik.” A fent vázolt egység mellett a német belügyminiszter, Horst Seehofer már arról nyilatkozik, hogy kész felrúgni a kormánykoalíciót Angela Merkellel, az olasz belügyminiszter, Matteo Salvini egymás után tagadja meg a bevándorlókat szállító hajóktól a kikötést, és kijelentette, hogy aki mégis megpróbálja, attól el fogják kobozni a hajókat.
Ilyen körülmények között parányi esélye maradt a kötelező kvóták tagállamokra való ráerőltetésének. Egyre inkább az kristályosodik ki, hogy csak olyan közös megoldás születhet, amit a Magyarországgal fémjelzett szövetségi rendszer is támogat.