A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

Levelezési cím: 1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13​Győzelmi esélyek

Märle Tamás

„A lengyeleket, cseheket, magyarokat és szlovákokat tömörítő Visegrádi négyeknek a bevándorlási hullámra adott reakcióit, valamint az Európai Unió által rájuk kényszerített kvóták elutasítását sokszor szélsőséges kormányok túlkapásaiként állítják be. Pedig valójában a népakaratot tükrözik.” – írja a francia professzor, Bertrand Mathieu A jog a demokrácia ellen? című könyvében.
A határok újraépülnek és a nemzeti kormányok egyre szaporodnak, a V4-ek szavát és a nép akaratát egyre többen értették meg. Ezért egyeztetett a visegrádiakkal Sebastian Kurz és ezért jött ugyanezen a napon Budapestre az a Donald Tusk, aki nemrég még hazája és Magyarország ellen beszélt a bevándorlás ügyében.
Erre most az EU-csúcs előkészítése keretében az Európai Tanács elnöke hivatalában kereste fel Orbán Viktor miniszterelnököt. Az Országházban péntek délután tartott megbeszélésen áttekintették a június 28-29-i hivatalos EU-csúcson napirendre kerülő témákat, mindenekelőtt a migráció kérdését.
„A nemzetközi helyzet egyre fokozódik.” A fent vázolt egység mellett a német belügyminiszter, Horst Seehofer már arról nyilatkozik, hogy kész felrúgni a kormánykoalíciót Angela Merkellel, az olasz belügyminiszter, Matteo Salvini egymás után tagadja meg a bevándorlókat szállító hajóktól a kikötést, és kijelentette, hogy aki mégis megpróbálja, attól el fogják kobozni a hajókat.
Ilyen körülmények között parányi esélye maradt a kötelező kvóták tagállamokra való ráerőltetésének. Egyre inkább az kristályosodik ki, hogy csak olyan közös megoldás születhet, amit a Magyarországgal fémjelzett szövetségi rendszer is támogat.