A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

1464 Budapest, Pf. 1578
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu


MEGJELENT

a MAGYAR FÓRUM

XXX. évfolyamának 38.
száma.

MEGNYÍLT AZ ORSZÁGGYŰLÉS ŐSZI ÜLÉSSZAKA

Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke: „A Jobbikban az elnökség háta mögött születtek meg a stratégiai döntések. Nem tudtunk előre a Spinoza-házbeli akcióról. Aki azt mondja, hogy bárkivel összefogunk, csak kerüljünk hatalomra, a vonaizmust képviseli.”

SZÉGYENFAL – A jelentés megszavazói, tartózkodók, távolmaradók

A pozsonyi csatától az Olimpiáig

Széplaky Bálint

A világbajnokság egyfelől a versenyzők küzdelme, ahol szurkolhatunk honfitársaink sikerének, másfelől a hétvége fesztivál is, ahol számos izgalmas és értékes programmal kerülhetnek közelebb a résztvevők mind a sportághoz, mind pedig ehhez kapcsolódóan az ősi hagyományaink kimeríthetetlen gazdagságához.

Szerda este kezdetét vette a négy napos I. Nyílt Lovasíjász Világbajnokság Pomázon, a Majdán-fennsíkon, melyen 26 ország több mint 100 versenyzője méri össze tudását. A pozsonyi csata 1111 éves emlékét megidéző sportesemény, a magyar lovasíjászat világhírűvé válásának újabb mérdföldköve, Kaszás Géza, A lovasíjász című filmje után, mely a világhírű Kassai Lajos életművét mutatja be. Némethy Christoph-fal, a sportág kimagasló tehetségével – az esemény főszervezőjével - beszélgettünk arról, hogyan vált a lovasíjászat az életévé, a sportágnak milyen jellemformáló ereje van, és hogy válhat-e belőle olimpiai szám. Olvassa el részletes riportunkat és tudjon meg a vb-ről minden részletet a legújabb Magyar Fórumban!