A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

1464 Budapest, Pf. 1578
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu


MEGJELENT

a MAGYAR FÓRUM

XXX. évfolyamának 29.
száma.

Vlagyimir Putyin orosz elnökkel tárgyalt Orbán Viktor miniszterelnök a Kremlben

CSURKA ISTVÁN VITAINDÍTÓ ELŐADÁSA MONORERDŐN 1985-BEN

MEDVECZKY ÁDÁM ’77 – A Kossuth-díjas karmester szerint a keresztény művész nem lehet közömbös. Jézus urunk is ostorral űzte ki a kufárokat a templomból. Tehát a hitnek harcosnak kell lennie.

POLGÁRŐRÖK EZREI VÉDIK A HATÁRT – Dr. Barnucz Szilvia, az Országos Polgárőr Szövetség főigazgatója: Szent László a mi védőszentünk, több mint hatvanezer polgárőrnek, akik fogadalmat tettek arra, hogy megvédjék településeink közrendjét.”
Találjunk egymásra, legyen előfizetőnk!

Heti Magyar Fórum előfizetési díja:
3211 Ft / negyedév.

Havi Magyar Fórum előfizetési díja:
1470 Ft / negyedév.


Tel.: +36-1-781-3236

Levélcím: 1464 Budapest, Pf. 1578.

Kiadó:
Bp. IX., Ráday u. 32., I. em. 3.
A pozsonyi csatától az Olimpiáig

Széplaky Bálint

A világbajnokság egyfelől a versenyzők küzdelme, ahol szurkolhatunk honfitársaink sikerének, másfelől a hétvége fesztivál is, ahol számos izgalmas és értékes programmal kerülhetnek közelebb a résztvevők mind a sportághoz, mind pedig ehhez kapcsolódóan az ősi hagyományaink kimeríthetetlen gazdagságához.

Szerda este kezdetét vette a négy napos I. Nyílt Lovasíjász Világbajnokság Pomázon, a Majdán-fennsíkon, melyen 26 ország több mint 100 versenyzője méri össze tudását. A pozsonyi csata 1111 éves emlékét megidéző sportesemény, a magyar lovasíjászat világhírűvé válásának újabb mérdföldköve, Kaszás Géza, A lovasíjász című filmje után, mely a világhírű Kassai Lajos életművét mutatja be. Némethy Christoph-fal, a sportág kimagasló tehetségével – az esemény főszervezőjével - beszélgettünk arról, hogyan vált a lovasíjászat az életévé, a sportágnak milyen jellemformáló ereje van, és hogy válhat-e belőle olimpiai szám. Olvassa el részletes riportunkat és tudjon meg a vb-ről minden részletet a legújabb Magyar Fórumban!