A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

1464 Budapest, Pf. 1578
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu


MEGJELENT

a MAGYAR FÓRUM

XXX. évfolyamának 33.
száma.

BIZTONSÁGOS ORSZÁG - Szent István király 1018–2018

Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár: „A biztonságos környezethez szeretnénk hozzájárulni a kétgyermekesek adókedvezményének ismételt emelésével. Sokkal többet szánunk otthonteremtésre. ”

Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár:„A legfontosabb, hogy minden gyermek sportoljon. Ez alapfeladat, amihez megfelelő létesítményeket kell biztosítani, és az utánpótlásnak is komoly bázist jelent.”

Rajcsók Attila szobrászművész: „Nem az a lényeg, hogy állandóan dicsérjenek, hogy középpontban álljak, hanem hogy a szobraimmal tegyem le névjegyem az utókor számára. Örülök, ha műveim elgondolkodtatják a befogadót.”
Találjunk egymásra, legyen előfizetőnk!

Heti Magyar Fórum előfizetési díja:
3211 Ft / negyedév.

Havi Magyar Fórum előfizetési díja:
1470 Ft / negyedév.


Tel.: +36-1-781-3236

Levélcím: 1464 Budapest, Pf. 1578.

Kiadó:
Bp. IX., Ráday u. 32., I. em. 3.
A vad rendezések illúziórombolók

Az igazi művész nem parancsolgatással vívja ki a szakma elismerését

Születésnapja alkalmából kerestük föl a világhírű karmestert. Medveczky Ádám vallja, hogy a hitnek harcosnak kell lennie. A művész a tanításon, pályája főbb állomásain kívül beszélt Csurka István írásainak aktualitásairól, az elvetélt 1990-es rendszerváltásról, hitről és nemzettudatról.

Július 15-én töltötte be 77. életévét. Isten éltesse az emberi kor legvégső határáig! Azt mondják, hogy a 7-es szerencsét hoz. Mennyire babonás?
 

– A babona világa távol áll tőlem. A 7-es számot viszont más okokból nagyon kedvelem. A népmesékben sokszor találkozhatunk vele, de sokkal fontosabb, hogy a Bibliában is megjelenik, gondolhatunk a hét szűk esztendőre, a hét csapásra. Ezek természetesen „krimibe” illők is lehetnek, ezért számomra a legszebb az Írásból a Megváltó hét szava a keresztfán – Haydn írt róla egy csodálatos oratóriumot. Örülök, hogy most ez a szám kétszer is előfordul életemben. Tehát nem vagyok babonás, hanem mélyen hívő.
Olvassa el a teljes interjút a legújabb Magyar Fórumban!