A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

Levelezési cím: 1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13




1%"/

Megjelent munkatársunk, Kovács Attila harmadik kötete: Az idők szava.
Glosszák, jegyzetek, publicisztikák, elemzések. Rendelés és információ: azidokszava@gmail.com





Gázolás

czyla

Simicska úrvezető, a visszaeső gázoló, az ütközést követően kipattant a kocsijából és az áldozatokra rá sem hederítve, kizárólag a saját kárán dühöngve, dörgedelmes szitkok után visszaült Jaguárjába, elrobogott a reptérre. „Ki gépen száll fölébe, annak térkép e táj...” Kész, számára ennyi volt.
Képes beszédünkkel a közlekedési hasonlatnál maradva megállapítjuk, hogy akiket Simicska a mostani hullámban cserben hagyott, azok mind egy szálig féktávolságon belül, előre megfontolt szándékkal, politikai számításból, a nagy győzelem utáni nagy pénz reményében ugrottak a már 2015-ben is tömegbalesetet tervező ámokfutó elé. Ezért sajnálni őket nehéz, hiába a Konok szívszaggató „fészbukolása” arról, hogy Péter például koldusnak áll, merthogy annak idején a Csintalan főszereplésével futott Szabadfogás című förtelemért adásonként egy diplomás bérét vihette haza. A gaz gázoló cserben hagyta őt is? És a többi elvtárs, vajon miért nem segíti a Simicska által legázoltakat?
Úgy tűnik, vannak örök rejtélyek, például az intelligens öngyilkos bálnák indítékaira sincs még magyarázat, talán mert az ember számára kommunikációjuk titok maradt, ám az unintelligens haszonlesők és felbujtóik fecsegnek, locsognak. Utólag. A kelleténél többet, ami leleplező. Már Simicska utólagos „kommunikációja” is leleplező volt, amely szerint a komcsik gyűlölete fordította volna szembe azokkal, akiknek a háta mögött, a védjegyüket használva csinos magánvagyont gyűjtögetett össze, éppen a liberálbolsi – másképpen komcsi – hatalom tobzódása idején. Mondjuk ki, a magyar elme számára a komcsiellenesség mint érv így nem logikus, és a logikátlanságot csak fokozza a 2015 óta részeg őrjöngésekkel és áriákkal címlapra, valamint képernyőre kerülő oligarcha Jobbikkal való üzletelése, éppen akkor, amikor (vagy amiért?) Cuki kvaterkázni kezdett a liberálkomcsikkal. Tisztánlátásunkat csak fokozza a Simicska csicskájaként emlegetett pártelnökről szóló hír, mely szerint az egyesített liberálkomcsik kizárólagos vezetőjének jelentkezett volna be Vona.