A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

Levelezési cím: 1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13
1%"/

Megjelent munkatársunk, Kovács Attila harmadik kötete: Az idők szava.
Glosszák, jegyzetek, publicisztikák, elemzések. Rendelés és információ: azidokszava@gmail.com

​A romlottság és a pofátlanság mértéke: az 1 Gyurcsány

Czyla

Az Állami Számvevőszék tiltott pártfinanszírozáson kapta a Jobbikot, ezért – jogosan – megbüntette. A Jobbik sírt, hogy nincs pénze, vagy a választáson indul, vagy kifizeti a büntetést. És láss csodát, semmi perc alatt százmilliót is meghaladó magyar forint repült rá a bankszámlájukra. Legalábbis szeme se rebbent se Vonának, se Kálmán Olgának amikor Simicska tévéjében közhírré tették a nagy alaphírt és nap mint nap beszámoltak arról, hogy az összeg emelkedő tendenciát mutat.
Annyit csacsenoltak az eléggé valószínűtlennek tűnő hír körül, hogy gyanakodni kezdtünk: mi van, ha a pártelnök úr, megint hazudott egy orbitálisat nagy nyilvánosság előtt, előre megfontolt szándékkal, hiszen tett már ilyet. És ezzel a hazugsággal azt akarta jelezni, hogy milyen tömeg tartja baromi fontosnak az ő indulásukat. Azután megbuktak. De nem jöttek zavarba, hazudtak tovább. Gyöngyösi Márton, az akkori frakcióvezető dobta be egy tévéinterjúban, hogy az összegyűlt, mesebeli adományt nem is a büntetés kifizetésére, hanem a kampányra fordították. Nem meglepetés, nagy hazugságnak hosszú az árnyéka, valaki feljelentette őket. Sneider Tamás az új pártelnök ezután már inkább úgy emlékezett, hogy a pénz nagy részét a saját képviselőik adták össze. Korábban ugyebár azt akarták elhitetni, hogy van Magyarországon 6 ezernél is több ember, aki önként adakozik az ő számukra, ezt le is írták, csak azt nem mondták, hogy a saját párttagjaik voltak az adakozók, ha egyáltalán voltak, és ez is nem egy hazugság, amiért nem kell nekik a szomszédba menniük, alanyi jogon bármikor bármilyen ügyben képesek ilyenre. Jakab Péter a szóvivőjük például április 2-án közzé tett egy képet, melyen egy kutyával látható és a bejegyzése szerint 3 hete fogadta örökbe az állatot. Azonban a választás után rövid idővel a kutya visszakerült a gyepmesteri telepre. Vona tarra égett. Megbízói sietve hátrébb húzták, két bizalmi embere Sneider Tamás és Gyöngyösi Márton ülepét tették ki az ablakba, hogy aki arra jár, rúgjon beléjük jó nagyokat, Cuki meg addig a fedezékből sunyít.
Most pedig a netre kikerült egy hangfelvétel: melyen bizonyos Tóth Péter, a Jobbik Csongrád megyei és szegedi elnöke telefonon arra próbálja rávenni az egyik küldöttet, hogy az alapszervezet Sneider Tamást támogassa a párt tisztújításán. Tisztán hallható, Tóth piszkos szövege: „mindenben a kegyeidet keresem... nagyon kell, hogy delegáljatok embert, és a Sneidert támogassátok... bármi, pénz kell, adom, csak Sneidert támogassátok, nagyon gatya a helyzet”.
Tóth mellesleg még azon is siránkozik, hogy „Előd elképesztő pszichopata módon nyomul, ilyeneket nyilatkozik, hogy a Jobbik sose akart kerítést, meg megvette a pártot teljesen Simicska s emiatt a Szaszi” már a sírás határán volt, de végül kézbe lett véve az ügy, s most kézi irányítás van”.
A Jobbik volt alelnöke, Toroczkai sok mindent elmondott nagy nyilvánosság előtt arról, hogy milyen törvénytelenségeket tapasztalt a pártelnökválasztás során, azután arról, hogy az „adományként befolyt pénz” elköltéséről a tagság és az elnökség megkerülésével a pártigazgató döntött. Azóta már a megvesztegetésről, mint a párton belül bevett gyakorlatról szólnak a hírek, és újabb hangfelvételek előkerülését jövendölik a Jobbikot elhagyók.
Na most itt a nagy dilemma, belevarrják-e Szaszi nyakába az egészet, vagy bejelentsék, hogy a jobbikos vezető az hazudik. Reggel délben meg este. Mint Gyurcsány Ferenc a nagy példakép.