A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

Levelezési cím: 1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13
1%"/

Megjelent munkatársunk, Kovács Attila harmadik kötete: Az idők szava.
Glosszák, jegyzetek, publicisztikák, elemzések. Rendelés és információ: azidokszava@gmail.com

Jövő ősszel elinduljon-e a főpolgármester-választáson?

Puzsér fontolgat

A Szabadfogásban őrjöngő, bár a többiekhez képest kiemelkedő intellektust felmutató régi álma a Sétáló Budapest. Ez az ő különbejáratú koncepciója, amit főpolgármesterként valósítana meg. Simicska dobta, ez növeli vajon az esélyét a budapestiek szemében?
Úgy gondoljuk, egy kis kacagás nem árt ebben a nagy melegben, tessék nézni mit „fészbukolt”: „A tervem arról szól, hogy adjuk vissza a fővárost a budapestieknek: teremtsünk összefüggő sétálóövezetet a budai Várnegyedtől a Deák térig, a Jászai Mari tértől a Fővám térig! Tegyük sétálóhíddá a Lánchidat! Teremtsük meg a város és a folyó szerves kapcsolatát, a húgyszagú rakpart helyén bárokkal és kávézókkal! Teremtsünk olyan Budapestet, amit nem a benzinmotor hajt – tiltsuk ki az autóforgalmat a város szívéből! Teremtsünk egységes városképet egységes arculatú bolti és éttermi portálokkal. Teremtsünk egy élhető, nyitott és kulturált európai világvárost – szeretném, ha ez volna a Budapestre látogatók döntő élménye. Tarlós István igazán nem menedzseli rosszul a hétköznapokat, nincsenek korrupciós ügyei, és egy minimális mértékű autonómiát is kiharcolt a kormánnyal szemben, ám Tarlós István Budapestjéből fájdalmasan hiányzik a vízió és az identitás. Tisztában vagyok az esélyeimmel, úgyhogy ha bármelyik végső győzelemre esélyes jelölt – akár Tarlós István, akár az ellenzéki pártok jelöltje – felvállalja ezt a programot, visszalépek a javára: akár bármelyikük, akár mindegyikük javára. Nem hatalmat, nem pénzt, nem pozíciót akarok – mindössze azt, hogy a marketinghazugságoknál meg a mocskolódásnál többről szóljon a politika.”
Puzsér, a mama kedvence, olyan komolyan gondolja az indulást, hogy a poszt végén már azt fontolgatja, visszalép a győzelemre esélyes jelölt javára abban az esetben, ha az felvállalja programját.