A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

Levelezési cím: 1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu
Soros szatócsboltja, vagy nemzetek Európája

Nem mindegyFELCSÚT ÉS PÁSZTÓ

czyla

Úgy gondolom, hogy itt az ideje megalapítani az Év Sajtóbunkója díjat, és sürgősen meg kell kezdeni az előselejtezést, mert már annyi a jelölt. Ha csak ezt a hetet vesszük, itt van a vasárnapi, bizonyos Dömsödi Gábor egykori tévés bukásának esetét magyarázó mancs szerkesztőségi cikke a balliberális jelölt meg nem választásáról. Hétfőre virradóra pedig a Kétfarkú Kutyapárt Mészárosát futtató sajtóról is kiderült, hogy mint Makó Jeruzsálemtől olyan távol van a tisztességes újságírástól.

Vasárnap választottak Pásztón, nemcsak polgármestert, hanem képviselő-testületet is: a nyolc helyre harminckilencen pályáztak. Mivel a Nógrád megyei város lélekszáma nem éri el a 10 ezer főt, ezért itt nincsenek választókerületek, hanem úgynevezett kislistás szavazás alapján dől el, kik kerülnek be a testületbe. Harminckilenc jelölt közül minden választópolgár kiválaszthatta azt a nyolcat, akiknek a kezében akarta tudni városának vezetését.

Iszonyatos erővel kampányolt Dömsödi mellett a szép számban létező ellenzéki sajtó minden szegmense: a printtől az online-on át, a tv-k és a rádiók, blogoltak mellette, és ő maga is beleállt az önpromóba kötésig. Aztán az urnazárás után a mancs oldalán vasárnap este megjelent sárgán villogva a kiemelt cím: Fidesz-bukta, mi az ellenzéki győzelem receptje?

A kislistás rendszer miatt a szavazatszámlálás bonyolultabb és hosszabb ideig tart, ezért csak hétfő reggelre lett hivatalos a végeredmény. Ebből kiderült az igazság, hogy Pásztón Farkas Attila, a Fidesz polgármesterjelöltje nyert, és a nyolc helyből hetet szintén fideszes nyert meg.

Balmazújvárosban pedig független jelöltek pályáztak a polgármesteri címre, és amelyikük nyert, arra utólag rásütötték, hogy az az ő jelöltjük volt, amelyik vesztett, az a Fideszé. Az már a feledés ellenzéki sajtómocsarába veszett, hogy a választópolgároknak hazudták függetlennek a jelöltet.

A népszavás sajtóbunkó pedig megírta, hogy a korábbi független polgármesterrel a Fidesz egyébként is „megégett” egy kissé ebben a városban, hisz itt egy olyan korrupciós ügy miatt kellett új választást kiírni, amelyben jobboldali kötődésű városvezetőt ítéltek el jogerősen. Természetesen a polgármester nem volt fideszes. Persze aki korrupciós ügybe belebukik, az a Népszava levelében jobboldali kötődésű lesz. Amit pedig a felcsúti választás körül ugyancsak az ellenzéki sajtó művelt, egyszerűen gyomorforgató volt, különösen annak tükrében, amit most mondanak, hogy kétség sem férhetett a Fidesz felcsúti győzelméhez. Éppen ezért az újonnan induló Fidesz-jelöltet elhallgatták, a Kétfarkúak jelöltjét futtatták, és abban a minutumban, ahogy Mészáros Lőrinc bejelentette, lemond a felcsúti polgármesterségéről – egészen a vasárnapi választásig bezárólag –, nem volt nap és nem volt ellenzéki sajtótermék, amely ne azzal lett volna tele, hogy Mészáros egyre terebélyesedő cégbirodalma, a miniszterelnökhöz fűződő évtizedes barátsága, gyors vagyonosodása mekkora skandalum. Már ő az ország ötödik leggazdagabb embere. Sőt valójában Orbán Viktor vagyonát menti a nyilvánosság elől, hiszen azért mond le a polgármesterségéről, hogy az évenkénti vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettség alól is mentesüljön. A mocskos, hazug hadjárat ellenére Felcsúton Mészáros Lőrinc lemondása után a Fidesz jelöltje, Mészáros László 89 százalékkal nyert! És mit emel ki az ellenzéki médium? Hogy a Pásztón megbukott fazon milyen szoros küzdelemben maradt alul.

Egyik eset sem meglepő. Az, hogy kormánypárti politikust rágalmaznak, megpróbálnak megalázni, nemhogy elfogadott norma, de a liberális magas szakmai sztenderdek szerinti minimális elvárás. Ma nem az ellenzéki jelöltek, nem a pártok, hanem a sajtóbunkók vívják ádáz küzdelmüket a nemzet ellen. Amióta az azóta már megszűnt Heti Hetesben a csepűrágó azt találta mondani, hogy a miniszterelnök felesége megellett, és ezt sem az egyházak, sem a konzervatívok nem kifogásolták elég nyomatékkal, és a Fidesz legodaadóbb hívei sem törölték képen az RTL Klub sztárját, azóta ez szerintük nem bunkóság, hanem ez maga a liberális szakmai etika, az elfogulatlanság, a pártatlanság.

Társadalmilag ezért kifejezetten hasznos, hogy a
magyar választópolgárok zsinórba verik bele a liberálbolsi sajtóbunkók orrát a saját piszkukba.

Hálás köszönet érte!