A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

Levelezési cím: 1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13
1%"/

Megjelent munkatársunk, Kovács Attila harmadik kötete: Az idők szava.
Glosszák, jegyzetek, publicisztikák, elemzések. Rendelés és információ: azidokszava@gmail.com

FELCSÚT ÉS PÁSZTÓ

czyla

Úgy gondolom, hogy itt az ideje megalapítani az Év Sajtóbunkója díjat, és sürgősen meg kell kezdeni az előselejtezést, mert már annyi a jelölt. Ha csak ezt a hetet vesszük, itt van a vasárnapi, bizonyos Dömsödi Gábor egykori tévés bukásának esetét magyarázó mancs szerkesztőségi cikke a balliberális jelölt meg nem választásáról. Hétfőre virradóra pedig a Kétfarkú Kutyapárt Mészárosát futtató sajtóról is kiderült, hogy mint Makó Jeruzsálemtől olyan távol van a tisztességes újságírástól.

Vasárnap választottak Pásztón, nemcsak polgármestert, hanem képviselő-testületet is: a nyolc helyre harminckilencen pályáztak. Mivel a Nógrád megyei város lélekszáma nem éri el a 10 ezer főt, ezért itt nincsenek választókerületek, hanem úgynevezett kislistás szavazás alapján dől el, kik kerülnek be a testületbe. Harminckilenc jelölt közül minden választópolgár kiválaszthatta azt a nyolcat, akiknek a kezében akarta tudni városának vezetését.

Iszonyatos erővel kampányolt Dömsödi mellett a szép számban létező ellenzéki sajtó minden szegmense: a printtől az online-on át, a tv-k és a rádiók, blogoltak mellette, és ő maga is beleállt az önpromóba kötésig. Aztán az urnazárás után a mancs oldalán vasárnap este megjelent sárgán villogva a kiemelt cím: Fidesz-bukta, mi az ellenzéki győzelem receptje?

A kislistás rendszer miatt a szavazatszámlálás bonyolultabb és hosszabb ideig tart, ezért csak hétfő reggelre lett hivatalos a végeredmény. Ebből kiderült az igazság, hogy Pásztón Farkas Attila, a Fidesz polgármesterjelöltje nyert, és a nyolc helyből hetet szintén fideszes nyert meg.

Balmazújvárosban pedig független jelöltek pályáztak a polgármesteri címre, és amelyikük nyert, arra utólag rásütötték, hogy az az ő jelöltjük volt, amelyik vesztett, az a Fideszé. Az már a feledés ellenzéki sajtómocsarába veszett, hogy a választópolgároknak hazudták függetlennek a jelöltet.

A népszavás sajtóbunkó pedig megírta, hogy a korábbi független polgármesterrel a Fidesz egyébként is „megégett” egy kissé ebben a városban, hisz itt egy olyan korrupciós ügy miatt kellett új választást kiírni, amelyben jobboldali kötődésű városvezetőt ítéltek el jogerősen. Természetesen a polgármester nem volt fideszes. Persze aki korrupciós ügybe belebukik, az a Népszava levelében jobboldali kötődésű lesz. Amit pedig a felcsúti választás körül ugyancsak az ellenzéki sajtó művelt, egyszerűen gyomorforgató volt, különösen annak tükrében, amit most mondanak, hogy kétség sem férhetett a Fidesz felcsúti győzelméhez. Éppen ezért az újonnan induló Fidesz-jelöltet elhallgatták, a Kétfarkúak jelöltjét futtatták, és abban a minutumban, ahogy Mészáros Lőrinc bejelentette, lemond a felcsúti polgármesterségéről – egészen a vasárnapi választásig bezárólag –, nem volt nap és nem volt ellenzéki sajtótermék, amely ne azzal lett volna tele, hogy Mészáros egyre terebélyesedő cégbirodalma, a miniszterelnökhöz fűződő évtizedes barátsága, gyors vagyonosodása mekkora skandalum. Már ő az ország ötödik leggazdagabb embere. Sőt valójában Orbán Viktor vagyonát menti a nyilvánosság elől, hiszen azért mond le a polgármesterségéről, hogy az évenkénti vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettség alól is mentesüljön. A mocskos, hazug hadjárat ellenére Felcsúton Mészáros Lőrinc lemondása után a Fidesz jelöltje, Mészáros László 89 százalékkal nyert! És mit emel ki az ellenzéki médium? Hogy a Pásztón megbukott fazon milyen szoros küzdelemben maradt alul.

Egyik eset sem meglepő. Az, hogy kormánypárti politikust rágalmaznak, megpróbálnak megalázni, nemhogy elfogadott norma, de a liberális magas szakmai sztenderdek szerinti minimális elvárás. Ma nem az ellenzéki jelöltek, nem a pártok, hanem a sajtóbunkók vívják ádáz küzdelmüket a nemzet ellen. Amióta az azóta már megszűnt Heti Hetesben a csepűrágó azt találta mondani, hogy a miniszterelnök felesége megellett, és ezt sem az egyházak, sem a konzervatívok nem kifogásolták elég nyomatékkal, és a Fidesz legodaadóbb hívei sem törölték képen az RTL Klub sztárját, azóta ez szerintük nem bunkóság, hanem ez maga a liberális szakmai etika, az elfogulatlanság, a pártatlanság.

Társadalmilag ezért kifejezetten hasznos, hogy a
magyar választópolgárok zsinórba verik bele a liberálbolsi sajtóbunkók orrát a saját piszkukba.

Hálás köszönet érte!