A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

1464 Budapest, Pf. 1578
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu


MEGJELENT

a MAGYAR FÓRUM

XXX. évfolyamának 38.
száma.

MEGNYÍLT AZ ORSZÁGGYŰLÉS ŐSZI ÜLÉSSZAKA

Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke: „A Jobbikban az elnökség háta mögött születtek meg a stratégiai döntések. Nem tudtunk előre a Spinoza-házbeli akcióról. Aki azt mondja, hogy bárkivel összefogunk, csak kerüljünk hatalomra, a vonaizmust képviseli.”

SZÉGYENFAL – A jelentés megszavazói, tartózkodók, távolmaradók

A magyar megújulás világpolitikai jelentőségű

Csurka István

A liberális állítás tehát ezúttal sem igaz. Nem a kommunikáció verte-hódította el a közönséget a balliberálisoktól, hanem a tények, a viselkedés – a felismerés.
A felismerés, amely kétségtelenül kései volt. Az utolsó négy évet már nagy kín volt elviselni. A népszavazás 83 és fél százalékos eredménye után már szinte minden megdöntésért kiáltott. De most mégis mintha Orbán végtelen türelmét igazolná az élet: az utcán kierőszakolt megdöntés bukást is jelenthetett volna, semmilyen nemzetközi szolidaritás nem övezte volna, sőt, esetleg ellenszenv, eltartás és a világtörténelmi jelentősége, a példaértéke is sokkal kisebb lett volna. Szögezzük le, mi magyarok minden sikerünknek fölözve megadjuk az árát. Megadtuk most is. Törvényesen elszámoltatni, felelősségre vonni is ezért van jogunk, és ami még ennél is sokkal fontosabb: az egész médiumvilágot gyökeresen átalakítani, megtisztítani is ezáltal válik nemzeti kötelességünkké.
Olvassa végig Csurka István 2010-es elemzését a legújabb Magyar Fórumban!