A Művelt Tájékozott Emberért Alapítvány

Levelezési cím: 1092 Budapest, Ráday u. 32. I. em. 3.
+36-1-781-3236
info@magyarforum.hu
Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak-oldalunkért
1%"/
Kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

adószáma: 18670275–1–13
1%"/

Megjelent munkatársunk, Kovács Attila harmadik kötete: Az idők szava.
Glosszák, jegyzetek, publicisztikák, elemzések. Rendelés és információ: azidokszava@gmail.com

Tizenötezren a gender szakok megszűnéséért

Zaymus Eszter (CitizenGO)

A gender szakok annak a tudatos szemléletformálásnak a részei, amely célja elmosni a nemek közti határokat, így lerombolva az egyén identitását. Ma Magyarországon a gender studies támogatói arról próbálják meggyőzni a közvéleményt, hogy „ez a gender nem az a gender”, tehát, hogy az ő gender szakuknak semmi közük nincs a világszerte tapasztalható túlkapásokhoz, aggasztó jelenségekhez. Kényelmes lenne elfogadni az érvelésüket, amely sántítani látszik, amikor pl. a Pride-on látjuk felvonulni a hirdetőiket.
Társadalmi nem mint olyan nem létezik, az egy mesterségesen létrehozott fogalom, amely ellentétes az emberi lét valóságával. Két nem létezik, férfi és nő, nekik vannak társadalmi szerepeik, amiket valóban lehet és kellene is kutatni. Az is a baj a genderképzéssel, hogy előíró elemeket tartalmaz. Ha nem értesz egyet a homoszexuálisok házasságával, homofóbnak leszel titulálva, ha a fiatalok nemváltó műtétjeivel, transzfóbnak, ha értékesebbnek tartod a heteroszexuális szexuális együttlétet a homoszexuálisnál, heteroszexista leszel stb.
Azt tapasztalom nemzetközi és hazai szinten egyaránt, hogy az LMBT és radikális feminista aktivizmus, illetve a gender studies összefonódnak, kéz a kézben járnak. Ez nem összeesküvés-elmélet: jártam az ELTE-n társadalmi nemek kurzusra egy féléven át, ahol arról volt szó az órán, hogy milyen felháborító, hogy egyes országokban nem állja a biztosító a nemátalakító műtéteket, vagy, hogy mik Magyarországon az azonos neműek „házasságával” kapcsolatos eredmények. Később megtudtam, hogy a tanárom a legnagyobb magyar LMBT ernyőszervezet aktivistája. Ez egy ideológiával átitatott kurzus volt, amit károsnak tartok.
Nyugaton és a nemzetközi szervezetekben szinte már nincs lehetőségünk megkérdőjelezni a gender nevében leírt, propagált dolgokat, mert a felszólalást gyűlöletbeszédnek tartják. Az olyan kutatókat – mint például Mark Regnerus –, akik vizsgálataikban arra jutnak, hogy a homoszexuális párok által nevelt gyerekek rosszabbul teljesítenek, mint a férfi-nő által nevelt gyermekek, homofóbnak minősítenek, és karrierjük kerül veszélybe az eredmények publikálásával. Varsóban voltam egy előadásán, ahol ellentüntetők gyűltek össze csak a jelenléte miatt. Vagy nézzünk egy hazai példát: magyar pszichológusok 2018-ban titokban kezelik azokat a homoszexuális érzelmekkel küzdő vagy magukat másik nemhez tartozónak gondoló fiatalokat, akik meg szeretnének szabadulni ezektől az érzésektől, félve, hogy a szakma kiközösítené őket, mert most már az irányelv az, hogy megerősítsék ezt az identitásukat.
A gyerekeket az ENSZ-szervek által támogatott szexuális nevelési anyagokban döbbenetes dolgokra tanítják, például a választható genderidentitásra és annak elfogadására. Ezeknek a dokumentumoknak az alapját jellemzően a gender szakok oktatói és a különböző lobbisták segítségével dolgozzák ki. Itthon próbálnak finoman fogalmazni, elhatárolódni a nemzetközi hírektől. De hogyan hihetnénk el, hogy csak a férfiak és nők viszonyait kutatják, amikor a szakigazgató elmondja, hogy szerinte „minimum két” társadalmi nem létezik? Homokba dugni a fejünket, és ezekről nem venni tudomást szerintem már csak igen nehezen lehet, mivel az interneten a legtöbb hajmeresztő kiadvány, törvény stb. két perc alatt elérhető és leellenőrizhető.
Felhívásunk oldalán (www.citizengo.org/hu) 10 életből vett példával támasztjuk alá az eredetileg pont az egyetemekről elindult genderelméletek társadalomromboló hatásait.